Finleyn taklaus Markus Jokiseen

Joe Finleyllä tuntuu toistuvasti olevan epäselvää, mikä on jääkiekossa sallittua ja mikä ei.

Tällä kertaa Finley taklasi Ilves-HIFK-ottelun ensimmäisessä erässä Markus Jokista päähän. Video: http://www.ruutu.fi/video/2849231

Jokinen yrittää ohittaa Oliwer Kaskea laidan puolelta, mutta menettää kiekon ja jatkaa luistelua eteenpäin. Finley tulee ”kolmantena miehenä” tilanteeseen ja taklaa Jokista päähän. Onko Jokinen kiekollinen tai ei, on periaatteessa tilanteessa merkityksetön.

Kolmantena miehenä taklaaminen on tulkitaan nykyisin ryntäykseksi, ja tilanne ei periaatteessa eroa Teemu Nurmen ja Tommi Huhtalan tilanteeseen parin vuoden takaa, josta Nurmi sai kahden ottelun pelikiellon.

Ote kurinpitopäätöksestä:
”Nurmen suorittamassa taklauksessa ei ole hyppyä eikä hän ota vauhtia taklaamaan tullessaan ylipaljoa. Taklaus ei myöskään ole päähän kohdistunut taklaus, koska valtaosa taklauksen voimasta kohdistuu Huhtalan olkavarteen. Katson kuitenkin, että taklaus on teknisestä puhtaudestaan huolimatta täyttää ryntäyksessä tarkoitetun ”ryntäyksen” tunnusmerkistön, koska se on suoritettu kolmantena pelaajana kuolleesta kulmasta. Lisäksi, koska Huhtala loukkaantuu ryntäyksen seurauksena, taklaus täyttää kohtuuttoman kovan pelin tunnusmerkistön.”

Ainakin pelitilanteessa Finley selvisi, kuin koira veräjästä, mutta katsotaan selviääkö Finley myös videopäätuomarin viikatteesta. Suosittelisin kahta ottelua teosta ja muutama päälle historiasta. Pelikiellon aikana kannattaa tutustua sääntöihin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s