Gallant tuskin jää työttömäksi

Florida Panthers erotti hieman yllättäenkin päävalmentajansa Gerard Gallantin. Kaikki analyysit itse potkuista on jo varmasti annettu, mutta vaikuttaa vahvasti siltä, että Gallantin potkut olivat turkulaistyylinen kabinettiratkaisu, jolla haluttiin oma hevonen ajaa sisään.

Gallant on ollut pelaajien suosiossa, joten voisin kuvitella, että takavasemmalta itsensä vaihtoaitioon ujuttanut Tom Rowe saa kyllä antaa kaikkensa, jotta pystyy voittamaan pelaajien luottamuksen itselleen. Saattaa olla, että edessä tulee olemaan pelillisesti vaikeat ajat.

Gerard Gallant tunnetaan yleisesti ”pelaajien valmentajana”, eli karrikoiden voitaisiin sanoa, että hänen alaisuudessaan virheitä ei tarvitse pelätä ja luottoa tulee jos sen on ansainnut. Gallantilla on pitkä ura takanaan niin juniorivalmentajana, kuin NHL-joukkueen kakkosvalmentajana. Viime kauden Jack Adams-ehdokkuus oli kaikkea muuta kuin sattuman kauppa. Pelaajat tuntevat itsensä arvostetuksi hänen alaisuudessaan.

Gallantilla ei ole hädän päivää. Siinä missä esimerkiksi Patrick Royn ammattitaito valmentajana voidaan aavistuksen kyseenalaistaa, Gallant on kivenkova ammattilainen.

Puhelin on varmasti jo soinut ja ensimmäisten soittajien joukossa saattaa olla tuleva NHL-joukkue Las Vegas Golden Knights. Joukkue tulee koostumaan kärkivarauksista ja muista joukkueista kootuista pelaajista, joten yhteen hitsautuminen heti on iso osa joukkueen ensimmäisen kauden menestystä. Tuleva valmentaja olisi hyvä kiinnittää mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta tarkkailutyö tulevia pelaajia silmällä pitäen voi alkaa.

Saattaa soittajien joukossa olla myös New York Islanders, mutta itse voisin kuvitella, että rakennusvaiheessa olevan joukkueen kokoaminen saattaisi kiehtoa Gallantia enemmän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s