Matthewsin hattutemppu+1 on historiallinen

Debyytissä hattutemppu ei ole kovin yleistä. Nykymaailman NHL:ssä siihen on pystynyt kaksi pelaajaa: Fabian Brunnström (kuka?) vuonna 2008 ja Derek Stepan vuonna 2010. Jan Caloun teki neljä maalia neljästä ensimmäisestä laukauksestaan. Tomas Hertl teki heti NHL-uransa kolmannessa pelissä neljä maalia  ja oli silloin kuukauden vajaa 19-vuotias. Joskus vain on lentokeli ja se ei ole lainkaan huono tapa aloittaa, etenkään niin haastavassa paikassa, kuin Toronto. Odotukset voivat noustaa melkoisiin mittoihin.

Debyyttiottelu ei ollut puolustuspeliä parhaimmillaan. Kesäkohmeesta kertoo paljon Matthewsin toinen maali, jossa hän ryöstää karkin Erik Karlssonilta ja hassuttaa kolme pelaajaa. Kolme NHL-pelaajaa. Sen ei pitäisi olla kovin mahdollista, mutta niin kävi.

Omaan silmään Mitch Marner näytti jopa vielä kovemmalta kentällä, kuin Matthews. Se, että verkko ei heilunut kertaakaan ensimmäisen erän viidestä tekopaikasta, oli enää vain huonoa tuuria.

Sosiaalisen median aina-niin-ilkikuriset kuittailijat vetivät välittömästi keskusteluun Patrik Laineen, mikä on tietysti odotettua, kun vertaillaan saman varaustilaisuuden ensimmäistä ja toista varausta. Ilman, että Laine on pelannut peliäkään, Matthews palkittiin varausvuoden parhaana varauksena.

Jäitä hattuun. Draftin ykkösen arvo mitataan kausissa, ei otteluissa. Entä jos Laineella on joulukuussa enemmän pisteitä ja Jets kovemmassa lennossa, kuin Maple Leafs? Onko silloin Laine parempi pelaaja, kuin Matthews? Ei tietenkään ole.

Matthews varattiin Torontoon, koska Torontossa tarvittiin peliä tekevää, kokonaisvaltaista sentteriä. Jos varaajana olisi ollut Oilers, tilanne olisi voinut olla täysin toinen. Molemmat ovat nuoria kavereita, ja Laine on Matthewsia lähes vuoden vielä nuorempi. Sillä on iso merkitys, kun puhutaan alle 20-vuotiaista pelaajista.

Ensi yönä väijyn Laineen debyytin. Sen sijaan, että etsittäisiin virheitä ja pahansuopaisia kommentteja Laineen pelistä, voisimme toivoa onnistumisia. Ehkä Laine tekee viisi. Onko hän silloin parempi, kuin Matthews? Entä jos hän tekee yhden, onko hän parempi, kuin Connor McDavid, joka ampui räkäpäitä ensimmäiset kaksi peliä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s