NHL näytti parastaan kesäkuisena keskiviikkoiltana

Olin menossa nukkumaan ja sillä kauniilla sekunnilla koko sosiaalinen media räjähti. Se alkoi sillä, kun Edmonton Oilers ja New Jersey Devils lähtivät kaupoille. Taylor Hall pääsi New Jerseyyn ja vaihdossa preerialle pääsi ruotsalaispuolustaja Adam Larsson. Montakaan minuuttia ei ehtinyt kulua, kun Canadiens ja Predators vaihtoivat ykköspuolustajiaan. PK Subban muutti kantrikaupunkiin ja Shea Weber paineli kiekon mekkaan. Illan vähäpätöisin uutinen oli se, että Steven Stamkos allekirjoitti jatkosopimuksen Boltsin kanssa.

Aloitetaan Stammerista.

Stamkos on parhaassa iässä oleva kiekkoilija, joka haluaa käyttää parhaat vuotensa jahtaamassa Stanley Cupia. Tampan etu neuvotteluissa oli koko ajan loistava organisaatio ja talouspuolella alhainen tuloveroprosentti, mikä lyhykäisyydessään tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Maple Leafsin olisi pitänyt laittaa peliin yli kymmenen miljoonaa dollaria per kausi, jotta olisivat pystyneet vastaamaan Lightningin tarjoukseen. Stamkos on joka pennin väärti. Maalimäärät eivät ole olleet ihan ”takavuosien” tasolla, mutta se johtuu enemmänkin Jon Cooperista, kuin Stamkosista. Stammer on muuntautunut enemmän kahden suunnan sentteriksi ja se taas tarkoittaa pudotusta maalimäärissä, mutta myös toisaalta joukkueelle parempaa tulosta. Muuntautumiskykyinen pelaaja on sijoitus.

Kolikon toinen kääntöpuoli on Boltsin palkkakattoasiat. Alex Killorn, Nikita Nesterov ja Nikita Kutsherov ovat edelleen ilman sopimusta. Kolmikosta ongelmallisin on Kutsherov, joka on Stamkosin ohella joukkueen parhaimmistoa ja ansaitsee kunnon lapun. Palkkakaton nouseminen antaa jonkin verran tilaa hengittää, mutta ei kauaa. Ensi kaudella jatkosopimuksen haluaa Ondrej Palat, sekä Tyler Johnson. Ensi kausi on Lightningille äärimmäisen tärkeä tai sitten on aika liikutella tavaraa ja liipasimella ovat ainakin Valtteri Filppula ja Ryan Callahan.

Mitä kanadalaisten päässä liikkuu?

Ei tarvita hirvittävän kovan luokan analyytikkoa, jos sanoo kaksi sekuntia kauppojen jälkeen, että Oilers ja Canadiens hävisivät kauppansa.

Oilers on täynnä senttereitä, ja yhdestä jopa olisi varaa päästää irti. Tässä tapauksessa ainoa oikea vaihtoehto olisi ollut heittää Ryan Nugent-Hopkins kauppatavaraksi ja antaa Hallille paikka tulevan supertähden rinnalta, mutta ei. Oilers jättää RNH:n kolmossentteriksi ja antaa parhaan laitahyökkääjänsä pilkkahintaan Devilsille. Ray Shero nauroi puhelun jälkeen varmasti katketakseen.

Canadiens luovutti nuoren ja monipuolisen Norris-puolustajan Nashvilleen, josta takaisin saatiin vähän vanhempi ja hieman kankeamman oloinen Weber, jolla on toki kiitettävän kova lämäri.

Alan Hull-niminen twitterkäyttäjä twiittasi erittäin osuvasti kummastakin kaupasta:
”The thing I don’t understand is Montreal and Edmonton both would have made out better if they had traded Hall and Subban for one another”

No eipä sitä paremmin voisi pukea sanoiksi.

Kuka Adam Larsson?

Nuori ruotsalainen varattiin viisi vuotta sitten neljäntenä Devilsiin ja oli varaustilaisuuden korkeimmalla numerolla varattu puolustaja. Voitiin siis puhua superlupauksesta ja silloin kohistiin tulevasta Niklas Lidströmistä. Larsson pelasi heti kokonaisen kauden Devilsissä, mutta tulokaskauden jälkeen on tullut ajoittaisia pyrähdyksiä farmin puolella ja loukkaantumisia. Viime kausi oli ensimmäinen täysi 82 ottelun kausi NHL:n puolella. Tasaiset kaudet ovat kortilla ja Larsson on ollut valmennuksen täsmäase vastustajan pahoja ketjuja vastaan.

Vaikka Larsson on saanut pakeista toiseksi eniten peliaikaa, keskimääräinen ylivoima-aika joukkueessa on viime kaudella ollut vaivaiset kymmenen sekuntia per peli. Kun tämän ottaa huomioon 18 pistettä ei ole lainkaan huono saavutus etenkin kun iso osa puolustajan pisteistä on yleensä ylivoiman kakkossyötöt. Kun ylivoima-aikaa lisää, Larsson on potentiaalinen yli 25 minuuttia pelissä viihtyvä pakki.

Larsson on hyvä, nuori puolustaja ja sopii varmasti Oilersiin, kun ottaisi enemmän vastuuta myös offensiivisesti. Tästäkin huolimatta hinta Hallista oli halpa. Larssonin kylkeen olisi saanut helposti varausvuoron, jos toisenkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s