Patrik Laineen äiti

Olen lueskellut sosiaalisesta mediasta jollain asteella ala-arvoista kommentointia siihen, että Patrik Laine ottaa äitinsä mukaan rapakon taakse selvitäkseen arjesta. Laine siis toimii samoin, kuten esimerkiksi Aleksander Barkov tai Laineen oma esikuva Aleksander Ovetshkin, joka asui hyvin pitkään äitinsä kanssa saman katon alla – venäläiseen tyyliin.

Minulla oli viime kaudella etuoikeus tutustua juniorijääkiekkoilijan elämään haastatteluiden kautta muutaman päivän aikana. Tein työryhmän osana Turun Palloseuralle Junioripolkudokumentin, jossa kyselin pelaajilta heidän elämästään.

Minulle piirtyi kuva arjesta, jossa mennään jääkiekon ehdoilla.

Mitä vanhemmaksi pelaaja tulee, sitä vähemmän hänellä on vapaa-aikaa. Harjoitusmäärät ovat isoja, ja kenelläkään, joka tähtää huipulle, ei ole varaa antaa löysää.

Jos otetaan esimerkiksi Patrik Laine. Hän on käynyt ennen koulua Tapparan aamujäillä, sen jälkeen koulun penkille ja illalla vielä toiset jäät. Siihen väliin läksyt ja lopulta nukkumaan. Nuorten valtakunnallisissa sarjoissa pelit ajoittuvat pääosin aikavälille perjantai-sunnuntai, mutta esimerkiksi A-nuorissa pelejä on myös arkisin. Aikoinaan 16-vuotias Aki Berg pelasi saman kauden aikana Liigaa, silloista ykkösdivisioonaa ja päälle vielä A-nuorissa.

Tuohon päälle maajoukkueleirit, oheiset ja omatoiminen harjoittelu. Viikottainen tuntimäärä liikuntaa on moninkertainen verrattuna perinteiseen kuntourheilijaan. Siinä missä itse olin Laineen ikäisenä 185cm ja 70-kiloinen kukkakeppi, Laine on 193 senttinen ja yli 90-kiloinen lihaskimppu, mitä hän on ollut jo muutaman vuoden. Sellainen ei tule varsinkaan kasvuiässä ilmaiseksi.

Missä kohtaa opettelet arjen askareet? On ollut Laineelle etuoikeus, että perhe on pystynyt tukemaan osaltaan lapsen harrastusta ja lopulta ammattia.

Kun pelaaja tähtää maailman huipulle, mikään ei saa olla tiellä. On jopa taivasteltu sitä, että Lainetta ei kiinnosta menestyksen jälkeinen, monen päivän dokaaminen, vaan mielummin valmistaudutaan kaatamaan seuraava aita. Sitä on kunnianhimo olla maailman paras. Olkaamme siis onnellisia Laineen puolesta, että hänellä on mahdollisuus ottaa äiti mukaan rapakon taakse.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s