World Cup-joukkueet julki perjantaina, tässä Viitossentterin joukkue

Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki julkistaa perjantaina loput joukkueesta syyskuussa pelattavaan World Cupiin. Lopulliset joukkueet piti ensin julkistaa vasta kuukauden päästä, mutta ilmeisesti Stanley Cupin finaalit muuttivat aikataulua.

Suomihan on jo julkistanut osan joukkueesta ja se näyttää tältä:
Maalivahdit:
Pekka Rinne (Nashville Predators)
Tuukka Rask (Boston Bruins)

Puolustajat:
Esa Lindell (Dallas Stars)
Olli Määttä (Pittsburgh Penguins)
Rasmus Ristolainen (Buffalo Sabres)
Sami Vatanen (Anaheim Ducks)

Hyökkääjät:
Aleksander Barkov (Florida Panthers)
Joonas Donskoi (San Jose Sharks)
Valtteri Filppula (Tampa Bay Lightning)
Mikael Granlund (Minnesota Wild)
Jussi Jokinen (Florida Panthers)
Mikko Koivu (Minnesota Wild)
Leo Komarov (Toronto Maple Leafs)
Lauri Korpikoski (Edmonton Oilers)
Jori Lehterä (St. Louis Blues)
Teuvo Teräväinen (Chicago Blackhawks)

Joukkueeseen siis valitaan vielä perjantaina yksi maalivahti, kolme pakkia ja kolme hyökkääjää. Nyt on muistettava, että menestyksen MM-kisoissa voidaan unohtaa. Tulevassa World Cupissa taistelee voittomaljasta ihan eri tason pelimiehet ja oikeastaan ”heikkoja” vastustajia ei tule vastaan. Jokainen vastaan tuleva joukkue on taitotasoltaan vähintään Suomen MM-finaalivastustajan tasoinen nippu.

Turnaus pelataan NHL:n säännöillä ja NHL-kaukalossa, missä noudatetaan tietynlaisia lainalaisuuksia. Pelitavallisesti eurooppalainen ja eliittitason NHL-peli on lähellä toisiaan, koska kiekkokontrollipelistä on NHL:ssä tullut trendi. Yksilötasolla tila on ahtaampi ja pelaajilta vaaditaan suoraviivaisempaa peliä. Kiertely ja kaartelu voidaan unohtaa kokonaan.

Maalivahdin rooli tässä on sikäli yhdentekevä, että kolmosmaalivahdin tehtävä on lähinnä paikkailla mahdollisen loukkaantumisen sattuessa. Vaikka Mikko Koskinen pelasi loistavat kisat, kolmosvahdin paikka lankeaa mitä luultavimmin jommalle kummalle Dallasin veräjänvartijalle, Kari Lehtoselle tai Antti Niemelle.

Oma valinta:
Antti Niemi

Kisoihin valittu puolustus on erittäin nuori. MM-kisat väsymyksen takia ohittanut Sami Lepistö pelasi yhden parhaista kausistaan ja kapea kaukalo ei ole tuntematon käsite. On jopa huhuttu, että paluu NHL:ään ei olisi kaukana. Flamesin riveihin viime kaudella siirtynyt Jyrki Jokipakka toisi jykevyyttä taitavaan puolustukseen ja miehellä pysyy myös kiekko ahtaassa paikassa lavassa. Pidin seiskapakin paikkaa miltei pedattuna myös isokokoiselle Petteri Lindbohmille pedattuna, mutta Atte Ohtamaan kiekkoja syövä pelityyli ihastutti itseäni kisoissa. Jos haluaisi varalle enemmän kiekollista osaamista, Juuso Hietanen olisi myös oivallinen valinta Euroopasta tai jos haluaa pohjoisamerikkalaista kiekollista peliä, Ville Pokka olisi hyvä varamies.

Itse valitsisin:
Sami Lepistö (Salavat Ulajev Ufa)
Jyrki Jokipakka (Calgary Flames)
Petteri Lindbohm (St. Louis Blues)

Hyökkäys tulee olemaan mielenkiintoinen valintaruletti jo pelkästään siksi, että kalkkiviivoilla tanssahtelee MM-kisoissa ihastuttanut nuorisojoukko. Erik Haula pelasi loistokauden valmentajanvaihdoksen jälkeen ja jos miestä pitäisi jotenkin kuvailla, hän olisi kiekollisesti taitavampi versio Antti Pihlströmistä. Jos tässä haistelen oikein Korpikosken valinnan perusteella, Marjamäki aikoo rakentaa rikkovan nelosketjun. Korpikosken valinnasta voidaan olla luonnollisesti montaa mieltä, mutta totuus on se, että ”Korppi” on erinomainen alivoimapelaaja, joka ei kaihda fyysistä peliä. Toinen hyvin samantyyppinen valinta joukkueeseen olisi Miikka Salomäki.

Sitten se kolmas.

Sebastian Ahon sulkisin heti pois. Kun kaukalosta siivuttaa kahden omakotitalon verran pinta-alaa pois, on selvä juttu, että nuoren miehen fysiikka ei riitä, vaikka peliäly ja taidot riittävät erinomaisesti.

Patrik Laine on täsmäase, jonka oikean puolen laukaus on haluttua tavaraa mille tahansa joukkueelle. Kysymys kuuluukin, pystyykö Laine suoraviivaistamaan peliään? Kun pelataan kapeassa kaukalossa maailman parhaita vastaan, jalkakynän pitää unohtua ja hyökkäyksen pitää päättyä laukaukseen. MM-kisoissa Laine usein ohitti pakin vasemmalta laidalta, jonka jälkeen hän kiersi maalin taakse hakemaan syöttöpaikkaa. Tilan ollessa myös maalin takana pienempi, Laine ei pystyisi millään rakentamaan muille paikkoja sitä kautta. Siksi olisi tärkeää opetella ajamaan maalille. Tässä tehtävässä esimerkiksi Mikko Rantanen on huomattavasti tehokkaampi ja juuri tällä hetkellä Rantanen on Lainetta laadukkaampi pelaaja, jolla on parempi maltti kiekon kanssa. Lisäksi iso painoarvo on sillä, että isoja maita vastaan Laine oli ongelmissa etenkin ylivoimalla, missä tuli useita paniikkisyöttöjä nopan läpi, kun olisi pitänyt rakentaa maltilla.

Entä tarvitaanko Lainetta, kun joukkueessa on kaksi oikealta ampuvaa pakkia (Ristolainen, Vatanen)? Periaatteessa kyllä. Ylivoima on tehokkaimmillaan kahdella oikealta ampuvalla pelaajalla. Tässä tapauksessa en antaisi kuitenkaan liikaa painoarvoa Laineen laukaukselle, jos peli on riskialtista muilla osa-alueilla. Ja ampuuhan esimerkiksi Donskoi oikealta.

Omat valinnat:
Miikka Salomäki (Nashville Predators)
Erik Haula (Minnesota Wild)
Mikko Rantanen (Colorado Avalanche)

Näin itse rakentaisin ketjut:
Jussi Jokinen – Aleksander Barkov – Joonas Donskoi
Mikael Granlund – Mikko Koivu – Leo Komarov
Valtteri Filppula – Jori Lehterä – Teuvo Teräväinen
Miikka Salomäki – Erik Haula – Lauri Korpikoski
Mikko Rantanen

Olli Määttä – Rasmus Ristolainen
Jyrki Jokipakka – Sami Vatanen
Sami Lepistö – Esa Lindell
Petteri Lindbohm

1. Pekka Rinne
2. Tuukka Rask
3. Antti Niemi

Miten sinä rakentaisit joukkueen?

Yksi kommentti artikkeliin ”World Cup-joukkueet julki perjantaina, tässä Viitossentterin joukkue

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s