NHL Power Week 14-16: Naulataanko Wideman loppukaudeksi?

NHL.com avasi uusitut sivunsa ja on siirtynyt ulkoasussaan pelkistettyyn ja blogimaisempaan suuntaan. Silmä ottaa tottuakseen vielä, mutta varhainen synninpäästö on annettu tämän blogin puolelta.

All Star-viikonloppu

Viikonloppua verhosi John Scottin kirjoitus mainiolle The Player’s Tribunelle. Hän kirjoitti tunteikkaan, mutta aika tyhjentävän kirjoituksen siitä, miksi hän osallistuu ottelutapahtumaan.

NHL-pelaajien arvostus tappelijoita kohtaan huomasi viikonlopun edetessä. Scottin onnistuessa, pelaajat olivat aidosti iloisia hänen puolestaan ja se oli upea huomata. Ehkä valinta arvokkaimmaksi pelaajaksi oli aavistuksen liioiteltu, mutta kun palkinto oli nimenomaan ottelun arvokkain pelaaja, sitä hän nimenomaan oli.

Entä muutos, että viikonloppu pelataan arcade-tyyliin 3 vs 3-turnauksena? Erittäin onnistunut. Lisäksi turnausmuoto toi sen hienon piirteen, että etenkin ottelun häämöttäessä loppuaan, joukkueet pelasivat puolitosissaan, kun saattoi käydä niin että oma tie loppuu siihen. Se, hyvät naiset ja herrat on pelaajan veressä ja sitä ei saa poistettua mikään höntsäturnaus.

Florida päälliköi Atlanttia

Eikä vain siis Panthers, joka on kärjessä, mutta myös Tampa Bay Lightning, joka on ottanut viime aikoina voittoja toisen perään. Ilmeisesti Steven Stamkosin neuvottelut ovat edenneet, mutta mikäli huhuja on uskominen, osapuolet ovat aika kaukana toisistaan. Lightningin kannalta tilannetta ei helpota Anze Kopitarin, Jonathan Toewsin ja Patrick Kanen mammuttisopimukset.

Panthers osasi huikean voittoputken päätteeksi jatkaa tasaisuutta. Pari rumempaa tappiota, mutta edelleen joukkue pelaa voittavasti. En jaksa uskoa, että kovin pitkälle kevääseen mennään, mutta pudotuspelipaikka olisi ansaittu suoritus ja tekisi hyvää yleisökadon kanssa taistelevalle seuralle.

Metropolitanissa on vain yksi kuningas

Washington Capitals oli viime kaudella loistava, mutta nyt se on säkenöivä. On jälleen kerran vaikea uskoa, että mistään joukkueesta olisi pitkällä juoksulla pysäyttäjää, mutta valitettavan usein joukkueen taival on katkennut keväisin ennen kuin on ehtinyt alkaa.

Sillä on peräti 13 pisteen ero divisioonan kakkoseen, eli New York Rangersiin. Ja kaksi peliä vähemmän pelattuna. Capsin takana onkin tasaisempaa, mikä tarkoittaa sitä että pudotuspelipaikoista taistellaan useamman joukkueen voimin ja aivan viime metreille.

Kuka siirtyy, tapahtuuko jotain massiivista?

Stamkosin siirtyminen vaikuttaa päivä päivältä vain epätodennäköisemmältä. Yleensä siirtoikkunan avaa jokin iso kauppa, mutta itse arvelen, että Lightningin kapteeni ei siirry etenkin kun joukkueella menee tällä hetkellä mainiosti. Jonathan Drouinin tilanne on auki, mutta mies on neuvotellut itsensä siihen pisteeseen uikuttamisellaan, että hän on kauppatavarana melko onneton.

Siirtoikkuna sulkeutuu helmikuun lopulla, joten aikaa on. Yleensä kannattaa tutkailla sellaisia pelaajia joilla on kesäksi sopimus katkolla joukkueessa, jonka taival katkeaa ennen pudotuspelejä. Toisena osapuolena taas on joukkueita, jotka haluavat vahvistaa itseään.

Nyt kun Connor McDavid on palaamassa Oilersin kokoonpanoon ja Leon Draisaitl on vakiinnuttanut paikkansa NHL-miehistössä, on joukkueessa yksi ylimääräinen sentteri ja sormet osoittavat tässä vaiheessa Ryan Nugent-Hopkinsiin. Joukkue tarvitsisi puolustukseen lisää osaamista.

Minnesota Wild on valahtanut tasaisessa Centralissa Predatorsin taakse ja Mikael Granlundin liikuttaminen ei ole mahdotonta. Joukkueen pitää tehdä jotain radikaalia, koska Mikke ei ole ollut se ykkössentteri, jonka joukkue hänestä halusi. RNH ei liene Wildin ratkaisu kuuden miljoonan palkkapussin vuoksi, mutta tällä hetkellä Granlund olisi vielä hyvää kauppatavaraa kolmen miljoonan lapulla, mitä on vielä kausi jäljellä kevään jälkeen.

On huhuttu Leo Komarovin siirrosta, mutta en jaksa uskoa siihen. Leksa on kaupungin suosikki ja niin Mike Babcockin näköinen pelaaja, että pidän siirtoa erittäin epätodennäköisenä. Ellei tietenkin kaupassa tule takaisin päin ykköskierroksen varausvuoroa, mikä olisi Komarovista käypä hinta.

Tervetuloa änäriin, Donskoi!

Olin jo antaa tervemenoa takaisin Liigaan-kortin Joonas Donskoille, mutta raahelainen tajusi NHL:n salat oikeaan aikaan ja se on näkynyt pisteinä ja ajoittain kasvaneena vastuuna. Vieläkin peliajasta ja suorituksesta puuttuu tasaisuutta, mutta viiden ottelun pisteputki tulokaskaudella on hieno suoritus.

Liigasta siirtyminen kapeaan askiin ei ole helppoa. Isossa kaukalossa Donskoin kaltainen taiteilija saattaa sortua haaveiluun ja se ei vain yksinkertaisesti toimi Pohjois-Amerikassa. Näin tapahtui Steve Mosesille, joka vain yksinkertaisesti sopii eurooppalaiseen tyyliin paremmin, vaikka on kotoisin rapakon takaa.

Dennis Wideman

Calgary Flamesin kokenut puolustaja Dennis Wideman teki ehkä kauden rumimman tempun, vaikka kautta on jäljellä päälle 30 ottelua. Tilanne lähti Miikka Salomäen rumahkosta laitataklauksesta, josta Wideman ilmeisesti löi päänsä laitaan. Wideman valui vaihtoaitiota kohti ja töytäisi tiellä olleen linjatuomarin selästä jään pintaan. Erotuomareita edustava taho vaatinee 20 ottelua ja hieman maltillisemmat veikkaavat 10-15 ottelua. Erotuomareiden koskemattomuuden ollessa aina tapetilla, loppukauden mittainen tuomiokaan ei olisi oikeusmurha.

Wideman ei ole millään muotoa sikaileva pelaaja. Hän kerää 20-30 jäähyminuuttia kaudessa, mikä on puolustajalle aika normaali suoritus. Suurin osa Widemanin rangaistuiksista on kakkosia. Nämä saattavat olla lieventäviä asianhaaroja.

Vaikka Wideman taklattiin sääntöjen vastaisesti päin laitaa (ei, se ei ollut puhdas vaikka Iltalehti näin väitti. Suosittelen katsomaan sääntökirjasta kohta laitataklaus), se ei anna mitään oikeutusta siirrellä linjatuomaria pois edestä miten haluaa. Wideman selitti ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa, ettei ehtinyt väistää tuomaria. Ei hän kyllä tönäistyään tehnyt paljoa auttaakseen tuomaria ylös, vaan käytännössä jyräsi tämän ja meni vaihtoaitioon. Sanat ja teot eivät kohdanneet.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s