NHL Power Week 12-13: Crosby on palannut

Panthersin historiallinen voittoputki katkesi ensin jatkoaikatappiolla Canucksia vastaan ja sen jälkeen Flames kyykytti Panthersia 6-0. Muistan hienon sanonnan Road to the Winter classic-sarjasta, että mikään joukkue ei ole koskaan niin huono tai niin hyvä kuin miltä se näyttää. Helsingin Sanomien Jouni Nieminen kävi läpi sen verran komeasti Panthersia omassa bloggauksessaan, että minulla ei siihen mitään lisättävää.

1 Seuraava voittoputki alkanut

Kävi niin, että lähes aina kautensa takkuisesti aloittanut Blackhawks on kymmenen ottelun voittoputkessa ja jälleen kerran loppua ei näy. Voittoputken myötä se ohitti Dallas Starsin keskisessä divisioonassa. Starsilla ei ole takanaan mikään kaikkein paras kuukausi. Viimeisestä kymmenestä pelistä on tullut vain kolme voittoa. Blackhawksin nousua kärkeen on helpottanut myös se, että kaikki muut divisioonan joukkueet ovat alisuorittaneet.

2 Seth Jones ja Ryan Johansen vaihtoivat paikkoja

Molemmat ovat vasta uransa alkutaipaleella. Predatorsin kannalta ymmärsin kaupan erinomaisesti, koska he tarvitsevat nimenomaan hyökkäyspäähän voimaa. Jonesin kauppaaminen pois on toki iso riski, sillä Shea Weber ei ole kaukalossa ikuisuuksia. Johansen on kuitenkin parhaimmillaan loistava maalilinko, mutta historiasta löytyy pientä tuittupäisyyttä ja diivailua.

Jarmo Kekäläinen on nyt hankkiutunut eroon Johansenin lisäksi Marian Gaborikista ja Artem Anisimovista. Kekäläisen joukkue ei siedä taiteilijoita, vaan joukkueeseen hankitaan enimmäkseen haalariosaston jätkiä. Se, että joukkueessa on valmentamassa John Tortorella, vain lisää tarvetta saada työteliäitä jätkiä. Se ei kuitenkaan poista sitä tarvetta, että joukkue tarvitsee ykkössentterin. Melkoista uhkapeliä joukkueelta saadakseen Auston Matthewsin draftissa.

3 Larkin Calder kisassa

On pidetty miltei varmana, että Calder Trophyn vie tänä vuonna Artemi Panarin, joka on ollut Patrick Kanen kanssa kuin yhtä. Tilanteen huvittavuutta lisää se, että Panarin ei puhu sanaakaan englantia.

Toinen hyvä vaihtoehto on ollut Max Domi, joka on ollut kovassa vedossa heikohkossa Arizona Coyotesissa. Nämä kaksi ovat kuitenkin olleet kaksi kovinta suosikkia kauden alusta asti.

Alkukaudesta Colton Parayko tanssahteli mukana veikkailuissa, mutta nyt vakavissa harkinnoissa on myös Detroit Red Wingsin Dylan Larkin, joka on Henrik Zetterbergin kanssa Red Wingsin sisäisen pörssin kärkimiehet. Larkin pelasi vielä viime kaudella Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:ta, joten loikkaus on melkoinen.

Moni muistuttaa, että Panarinille tulee onnistumisia Kanen takia. Mutta kun katsoo Blackhawksin peliä, Panarin ruokkii myös Kanea, joten symbioosi menee molempiin suuntiin. Ja ihan itse Panarin on itsensä sinne Kanen vierelle pelannut. Lähinnä se ketjun kolmas osapuoli on tässä tapauksessa se, joka hyötyy eniten kaksikon tehoista.

Domi onnistuu heikossa joukkueessa, koska saa vastuuta ja sen paino ei rasita. Domi pelaa rennosti, koska kukaan ei odota joukkueelta mitään. Saattaa olla, että Domi on edellä mainityista syistä vahvoilla, mutta vaakakupissa painaa edelleen eniten se, kuinka paljon pisteitä on kasassa huhtikuussa verrattuna muihin.

Larkin on onnistunut kovassa seurassa osakkeita omissa silmissäni nostaa se, että kuinka nopeasti Larkin on onnistunut murtautumaan kokoonpanoon, mihin yleensä marinoidutaan muutama kausi farmissa.

4 Montrealissa puristetaan mailaa

Alkukauden komeettajoukkue Montreal Canadiens on pudonnut ryminällä divisioonassa. Alkukaudesta joukkue oli ylivoimaisessa johdossa, mutta on pudonnut jo viidenneksi, Tampa Bay Lightningin taakse.

Paljon voidaan tietysti syyttää maalivahteja, eli tarkemmin sanottuna Carey Pricen korvaajia. Mike Condon paikkasi erinomaisesti Pricea aluksi, mutta kova pelitahti ja tottumattomuus NHL:ään on vaatinut veronsa. Vastikään hankittu Ben Scrivens on pelannut kaksi otteluaan luukulla heikosti.

Kun pelaajat eivät luota maalivahtiin, se alkaa puolustamaan hanakammin, mikä syö hyökkäyspeliä. Joukkue jatkaa keskinkertaista suorittamista, kunnes liigan paras maalivahti palaa luukulle.

5 Crosby palailee hiljalleen

Koko alkukauden haukuttu Sidney Crosby on löytänyt itseluottamuksensa ja on alkanut tehdä tulosta kentällä.Viimeisessä kymmenessä pelissä 13 pistettä ja kansa on hiljaa. Mielipiteitä jakavista supertähdistä puhutaan vain, kun he epäonnistuvat.

42 ottelua ja 34 pistettä. Kauden loppuun mennessä Crosbyllä on vähintään 82 pistettä kasassa. Ottakaa talteen.

6 Lightning nousussa

Tampa Bay Lightning on kaikesta huolimatta mukavassa voittoputkessa. Jonathan Drouinia ei ole vieläkään kaupattu ja peli tuntuu kulkevan.

Nyt alkaa se vaihe, kun joukkueet laittavat kaiken peliin ja pelaavat pudotuspelipaikasta. Kun voitosta saa vain kaksi pistettä, erot eivät kasva koskaan mahdottomiksi ja se tarkoittaa aina sitä, että joukkueet joutuvat antamaan kaikkensa huhtikuuhun asti.´

Minulla on isot sympatiat Lightningia kohtaan ja todella toivon, että se saisi kruunun juuri tälle joukkueelle. Stamkosin sopimuksesta ei ole vieläkään tietoa, mutta mitä tahansa sen kanssa tehdään, se tulee muuttamaan joukkuetta radikaalisti. Lightningin manageriosastoa ei varmasti miellyttänyt Anze Kopitarin 80 miljoonan dollarin sopimus, sillä Stamkos on arvoltaan notkahduksen enemmän.

Voittaako Tampa Bay Lightning tänä vuonna Stanley Cupin, saako Valtteri Filppula revanssinsa? Voit lisätä loppukauteen jännitystä lyömällä vetoa vaikka Lightningin seuraavasta ottelusta; mikä on lopputulos ja kuka tekeekään ensimmäisen maalin. Käyttämällä PAFin tarjoaman tervetuliaisbonuksen koodilla MAXBONUSCODE, saat 100% cashback bonuksen 100€ asti ja voit asettaa vetosi huoletta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s