NHL:n tähdistöottelu saa uudet vaatteet ylleen

Yleisön rakastama kolme vastaan kolme-jatkoaika siirtyy tähdistöotteluihin ja koko tapahtuman formaatti menee uusiksi. Tähdistöottelu pelataan turnausmuotoisena, joissa vastakkain ovat divisioonat, eli idästä Metropolitan ja Atlantic sekä lännestä Central ja Pacific.

Neljässä joukkueessa pelaavat 11 pelaajaa (kuusi hyökkääjää, kolme pakkia ja kaksi maalivahtia), joten kun joukkueita on noin 7-8 per divisioona, se tarkoittaa että jokaisesta joukkueesta tulee maksimissaan kaksi pelaajaa, suurimmasta osaa vain yksi. Yleisö pääsee valitsemaan joukkueiden kapteenit, loput pelaajat valitsee NHL.

Ensin karsitaan konferenssin sisällä (Metropolitan vs Atlantic ja Central vs Pacific) ja otteluiden voittajat menevät finaaliin, eli 20 minuuttia kestäviä otteluita on lopulta kolme.

Jotta otteluihin saataisiin potkua, NHL antaa voittavalle joukkueelle palkinnoksi miljoona taalaa.

No mitä mieltä minä olen?

Ostan idean. Olen katsonut viime vuosina tähdistöotteluita lähinnä taitokilpailujen vuoksi ja itse ottelusta ehkä maksimissaan erän, kunnes olen nukahtanut tai kyllästynyt.

On luonnollisesti mysteeri, että miten uusi idea toimii käytännössä, mutta kukaan ei häviä kokeilussa. Tähdistöottelun formaattia mietitään jatkuvasti uusiksi ja viime vuosina itse ottelu on kokenut melkoisen inflaation. Ei se koskaan ole mitään varsinaista jääkiekon juhlaa ole ollut, mutta sarjaotteluiden intensiteettiä on vaikea siirtää höntsäpeliin.

Kolme vastaan kolme-jatkoaika on ollut aikoihin paras uudistus NHL:ssä. Tekopaikat ja tilanteet vilisevät silmissä. On aivan sama mitä mieltä pelaajat uudistuksesta ovat olleet, koska lajia tehdään yleisölle ja yleisö on tykännyt. Kukaan ei pidä voittomaalikilpailuista ja ne ovatkin vähentyneet radikaalisti.

Kiitos, NHL.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s