Viitossentterin kolmannen kierroksen ennakko

NHL:n pudotuspelit ovat edenneet kolmannelle kierrokselle, mitä tarkoittaa sitä että jäljellä on enää neljä joukkuetta. Nämä neljä ovat pudottaneet käytännössä 26 joukkuetta taakseen ja edessä on raivoisat taistelut finaalipaikasta.

Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks

Molemmat lännen jättiläät ovat selvittäneet tiensä suhteellisen helposti konferenssifinaaleihin. Blackhawks otti tappionsa (2) ensimmäisellä kierroksella ja Ducks on hävinnyt vain kerran tähän mennessä ja se on Flamesille. Moni pitää tätä moraalisena finaalina, koska legendan mukaan lännestä tulee kovemmat joukkueet, mutta ainakin näistä pareista kummallakaan ei ole kovin vakuuttavaa kassaria. Scott Darling on jo kerran ohittanut Corey Crawfordin ykkösveskarin paikalta.

Blackhawks voi viedä tämän sarjan silkalla kokemuksella. Coach Q on voittaja, Jonathan Toews on voittaja ja Patrick Kane on voittaja. On siellä muitakin voittajia, kuten Brent Seabrook ja Duncan Keith. Silkka rutiini voi olla myrkkyä Ducksille, joka on joutunut pettämään faniensa luottamuksen vuodesta toiseen. Lisäksi Bruce Boudreau ei ole koskaan saanut joukkuettaan edes näin pitkälle, joten konferenssifinaalit ovat hänellekin uusi paikka.

Soisin vihdoinkin uutta verta finaaleihin ja toivoisin näkeväni ankat siellä, mutta Blackhawks pystyy yritämään vielä kerran ennen Kanen ja Toewsin aiheuttamia palkkakatto-ongelmia. Sanoisin että Kimmo Timonen ja Teuvo Teräväinen pääsevät tänä vuonna aistimaan finaalitunnelmia voitoin 4-2.

New York Rangers – Tampa Bay Lighnting

Kaksiosaisten paikkanimien finaalissa ovat vastakkain myös joukkuevärejä vaihtaneita pelaajia. Martin St. Louis vaihdettiin päittäin Ryan Callahaniin viime kaudella, Dan Boyle on voittanut Stanley Cupin Lightningin paidassa ja Brian Boyle pelasi vielä viime kaudella Rangersissa.

Itään verrattuna tässä on vastakkain maalivahdit. Henrik Lundqvist on aivan hirvittävässä vedossa ja Ben Bishop selätti Carey Pricen pudotuspelien toisella kierroksella. Erona Lunkalla ja Pricella on se, että Lunkka saa tukea Rangersin erittäin laadukkaalta puolustukselta. Ragseilla ei ole Lightningin veroista hyökkäystä, mutta maalin ero riittää voittoon ja sen ruotsalaiskunkku pystyy antamaan. Lightningin ainoa mahdollisuus on uskoa Jon Cooperin nerokkuuteen lauteiden takana ja pelata omaa peliään. Ennen pitkää kuninkaatkin todetaan kuolevaisiksi.

Party like it’s 1994 ja Rangers etenee finaaleihin seitsemän ottelun rutistuksen jälkeen 4-3.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s