Pingvinöikö Ray Shero Devilsin?

New Jersey Devils pudotti kuukauden pommin ja ilmoitti Lou Lamoriellon väistyvän GM:n pallilta ja tilalle astui Pittsburgh Penguinsista kenkää saanut Ray Shero. Kun sanon, ettei kukaan odottanut uutisia, niin tarkoitan sitä. Lamoriello jää edelleen seuran presidentiksi oltuaan 28 kautta seuran toimitusjohtajana. Monipuolinen Lamoriello on toiminut myös joukkueen valmentajana kolmeen otteeseen. Voitaisiin siis sanoa, että Lamoriello on pitkälti New Jersey Devils. Siksi uutinen oli todellinen paukku.

Ensi kaudeksi Shero saa ensi tehtäväkseen palkata itselleen päävalmentajan. Moni olettaakin, että penkin taakse päätyy Dan Bylsma, joka sai Sheron kanssa samana kesänä kenkää Pingviineistä. Muita vapaana olevia huippuvalmentajia ovat muun muassa Sharksin entinen päävalmentaja Todd McLellan ja Detroit Red Wingsistä vapautuva Mike Babcock.

Babcockin tulevaa osoitetta voidaan vain arvailla, mutta McLellan on ollut tiiviissä yhteydessä tuoreen Oilers-toimitusjohtajan, Peter Chiarellin kanssa ja pidetään hyvin todennäköisenä, että McLellan päätyy Albertaan valmentamaan tulevaa supertähteä, Connor McDavidia. Bylsma on omissa kirjoissanikin varteenotettavin vaihtoehto. Ehkä Bylsma piti sapattia niin kauan kunnes vanha kamu saa uuden pestin?

Ensi kauden joukkue

Uskoisin että Shero rakentaa joukkuettaan maltilla. Ensi kesänä tuskin nähdään mitään kaikkien aikojen treidiä, missä Penguins treidaa Jevgeni Malkinin Devilsiin ja toiseen suuntaan liikkuu kolmesta neljään pelaajaa sekä ykköskiekan varausoikeus (Nyt kun tämä on sanottu, niin se varmasti tapahtuu). Malkinin treidiä Devilsiin on nimittäin spekuloitu suurestikin nyt kun Shero vaikuttaa joukkueessa.

Treidejä varmasti tapahtuu, mutta missä asiat ovat kohdallaan ja missä ei?

Joukkueen alakerta on suhteellisen hyvällä mallilla tulevaisuutta ajatellen. Kun Marek Zidlickyn muutaman kauden mittainen pyrähdys Devilsissä päätyi Red Wingsiin vaihdossa kolmannen kierroksen varausoikeuteen. Ensi kaudella pakistoa johtaa 22-vuotias ruotsalaispakki Adam Larsson ja amerikkalaisveteraani Andy Greene. Kaksikon takaa löytyy tulevaisuudenlupaus Jon Merrill, mutta muuten pakiston tilanne on hyvinkin auki. Suurin osa sopimuksista on katkeamassa ja arvelisin että Shero valitsee uusia miehiä tehtäviin. Kenet? Vain luoja tietää.

Maalivahtiosasto on hyvällä mallilla Cory Schneiderin myötä.

Ongelmat ovat hyökkäyspäässä, jossa on painolastia mihin kuuluu myös suomalaishyökkääjä Tuomo Ruutu. Muita alisuorittajia suhteessa menetettyyn dollariin olivat Travis Zajac ja Dainius Zubrus, joka teki kolmella miljoonalla dollarilla kymmenen tehopistettä. Positiivinen yllätys oli entinen tulevaisuuden toivo Steve Bernier, joka teki rapiat päälle puolella miljoonalla 67 pelissä 32 pistettä. Joukkue on varmasti rakennettu syvyyttä ajatellen, eli sen sijaan että tuhlattaisiin 15 miljoonaa dollaria kahteen kaveriin, on käytetty kolme miljoonaa viiteen kaveriin jotka eivät saa mitään aikaiseksi. Ajatus on ollut timanttinen, mutta toteutus jotain aivan muuta.

Shero voitti aikoinaan Stanley Cupin joukkueella, missä oli suhteellisen edullisen Malkin ja Kris Letang yhdistettynä todella syvään hyökkäysmateriaaliin, missä oli muun muassa Jordan Staal, Miroslav Satan ja Ruslan Fedotenko. Nyt Shero joutuu ottamaan käsikranaatin ja heittämään sen koppiin. Kalleimmat pelaajat hyökkäyspäässä ovat viiden miljoonan Mike Cammalleri, seuraikoni Patrik Elias ja aivotärähdyspotilas Ryane Clowe, jonka uran jatkumisesta ei ole tietoa. Keskitasoa kalleimmista pelaajista Michael Ryderin sopimus on katkolla ja tuskin saa jatkoa. Samaan kategoriaan kuuluu puolentoista miljoonan arvoinen Martin Havlat.

Free Agent Frenzy

Shero tulee olemaan aktiivinen hyökkäyspään suhteen ja ensimmäiset markkinat käydään, kun tämän kauden sopimukset umpeutuvat. Oikeastaan isoin kala hyökkäyspäähän on Martin St. Louis. Marty tekee varmasti Rangersin kanssa jatkon, joten ykköskorin maalinsylkijää ei ole puhelinsoiton päässä. No eihän se New Jersey kaukana ole.

Ikääntymään päin oleva Shawn Horcoff ei ole koskaan ollut maalivahtien kauhu, joten vapaa-agenttihulinat tuntuvat ainakin allekirjoittaneen mielestä kaukaa haetulta.

Shero tarvitsee uuteen joukkueeseensa kipeästi maalintekovoimaa, sillä Devils teki viime kaudella kolmanneksi vähiten kasseja koko liigassa. Paras maalintekijä oli 27 kaappia tehnyt Cammalleri, joka on todella kaukana ykköskorin miehestä. Joukkue onkin yritetty rakentaa siten, että siellä olisi kolme ketjua tasaista massaa, mutta arvelisin että uusi Devils on rankasti erilainen kuin vanha Devils. Uudella toimarilla ja uudella valkulla on nimittäin joukkueen rakentamisesta varmastikin erilainen näkemys kuin Lamoriellolla.

Varaustilaisuus

Devils on varmasti mielenkiintoisimpia joukkueita Draftin yhteydessä. Se yrittää varata itselleen uuden ykköskorin miehen ja tulevan kesän varaustilaisuus on siihen otollinen paikka. Devils varaa seitsemäntenä, johon on veikkauksissa arveltu suomalaista huippulupausta, Mikko Rantasta.

Rantasen varaus ei olisi mikään yllätys, sillä käsittääkseni nuori turkulainen pystyy tarvittaessa pelaamaan myös keskellä. Mutta yhtä hyvin Devils voi varata Mathew Barzalin. Rantasen osakkeet ovat myös tällä hetkellä sen verran korkealla, että sijoitus voi myös nousta ja hän päätyy Hurricanesiin tai mikä pahinta – Toronto Maple Leafsiin.

Ainoa vaihtoehto saada nopeasti voimaa hyökkäyspäähän on varata NHL-valmis hyökkääjä tai treidata kärkipään varausvuoro muutaman kaverin kera. Uskoisin, että Shero on maltillisempi ja antaa kauden kulkea omalla painollaan ja hankkii lyhyitä sopimuksia. 2016 kesällä on tiedossa jälleen hyvätasoinen varauskesä, jolloin voidaan saada lisää nuoria kavereita rakentamaan tulevaisuutta ja Free agent frenzyssäkin on tätä kesää parempia kaloja. Ellei jopa haukia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s