Viitossentterin toisen kierroksen ennakko

NHL:n pudotuspelien toinen kierros heilahti käyntiin viime yönä. Päivätöiden takia en ehtinyt ennen ensimmäistä yötä ennakoida sarjoja, mutta tehdään se nyt. Mielipide tuskin muuttuu.

Rangers – Capitals

Olen pitkälti koko pudotuspelit Rangersin kelkassa ja tämä sarja tuskin muuttaa sitä mielipidettä. Islanders-sarjassa Caps ei ollut mitenkään näyttävä tai ylivoimainen, vaan ajoittain jopa täysin purjeissa. Rangers taas näytti heikkoa Penguinsia vastaan kaapin paikan.

Rangers joutuu pelaamaan pudotuspelit ilman Mats Zuccarelloa, mikä on todella iso menetys joukkueelle. Sanotaan, että sota ei yhtä miestä kaipaa, mutta tässä tapauksessa Zuccarello vastaa useampaa kaveria. Minulla on kuitenkin iso luotto Zuucittomaan Rangersiin.

Maalivahdeilla on iso osa sarjassa ja ensimmäisen erän vei Braden Holtby. Vähämaalisia otteluita tiedossa, jos Rangers onnistuu kesyttämään Ovien.

Rangers jatkoon 4-3

Ducks – Flames

Ei hyvältä näytä Flamesin kannalta. Joukkue on viimeksi voittanut ottelun Kaliforniassa joskus viime vuosikymmenen puolella ja alku ei näyttänyt tälläkään kertaa hyvältä. Huonosti paineita kestävä Jonas Hiller joutuu pelaamaan entisen kotiyleisön edessä ja paine voi olla murhaava. Bob Hartleyn kannattaisi todella harkita Karri Rämön heittämistä luukulle ennen kuin on liian myöhäistä.

Fyysisyydessä Flames häviää isokokoiselle Ducksille täysin ja liekkipaidoilla ei ole mitään aseita ykkösnyrkkiä vastaan. Ensimmäisen pelin jälki oli rumaa ja sitä se tulee olemaan jatkossakin. Kilpikonnapuolustus ja vastahyökkäyksistä kylmää molaria koittamaan. Siinä on Flamesin ainoat mahdollisuudet.

Ducks jatkoon 4-0

Canadiens – Lightning

Peräkkäin runkosarjassa päättyneiden Lightningin ja Canadiensin välinen ottelu voi olla todella mielenkiintoista seurattavaa. Habs on parivaljakosta fyysisempi ja sillä on ainoastaan karvan verran parempi kassari. Lightningilla taasen on vikkelät jalat ja tasakentällisin kolme tulosta tekevää ketjua, josta tosin ensimmäisellä kiekalla nähtiin vain yksi, Ondrej PalatTyler JohnsonNikita Kutserov.

Viime pudotuspeleissä Canadiens pudotti benbishopittoman Lightningin suoraan neljässä pelissä, mutta tänä vuonna on toisin. Bishop on terve ja joukkueella on enemmän hyökkäystä arsenaalissaan kuin viime vuonna. Yksi iso juttu voi olla matkustaminen. Lightning on tottunut reissaamaan Floridasta divisioonan sisällä pitkiä matkoja pisin länsirannikkoa kun taas Canadiensin peleistä suurin osa on lähimaastossa. Jos konferenssin välisiä otteluita voi pitää jonkinasteisena mittapuuna, Bolts on ollut parempi 16-9-3 rekordillaan Canadiensin 13-11-4 vastaan.

Lightning jatkoon 4-2

Blackhawks – Wild

Nyt on Wildilla revanssin paikka. Joukkue kohtaa Blackhawksin jo kolmatta kertaa divisioonan finaaleissa ja on pudonnut joka kerta kelkasta. Tällä kertaa Wildilla on kuitenkin maalivahti. Blackhawks meni toki hienosti jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta, mutta maalivahtipeli oli kaikkea muuta kuin sulavaa. Ilmeisesti Coach Q aloittaa tälläkin kertaa Corey Crawfordilla, mutta ennustukseni mukaan loppusarja pelataan Scott Darlingin turvin.

Tein ensimmäisellä kierroksella virheen ja en lähtenyt Wildin kelkkaan, koska en uskaltanut. Tiesin joukkueen kevätvireen, tiesin sen olevan nopea ja kova puolustamaan, mutta en. Nyt en tee samaa virhettä. Wild pommittaa ensin Crawfordin vaihtoon ja sen jälkeen murskaa Kimmo Timosen Stanley Cup-unelmat. Mikko Koivu nousee isoon rooliin pelaamaan vastapuolen parhaita vastaan. Älkää odottako pisteitä, vaan virheetöntä kahden suunnan pelaamista.

Wild jatkoon 4-2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s