Leijonien MM-kisajoukkue on valittu

Pudotuspelit ovat meneillään ja Viitossentterin ennakot ovat menneet vähintään osittain oikein. Vielä on kaksi ottelusarjaa ratkaisematta ensimmäiseltä kierrokselta. Pudotuspelien osalta käyn blogissa läpi tapahtumia pudotuspelikierros kerrallaan, nimittäin muussa tapauksessa kommentoitavaa olisi vain yksinkertaisesti liikaa indiekirjoittajalle ja tällä hetkellä päivätyössäkin menee suurin osa vuorokaudesta.

Tänään julkistettiin kuitenkin jääkiekon MM-kisaryhmä ja se näyttää suomalaisten osalta tältä (lista kopioitu MTV:n verkkosivuilta):

Maalivahdit:
Atte Engren, Atlant Mytištši, KHL
Juuse Saros, HPK Hämeenlinna

Puolustajat:
Juuso Hietanen, Torpedo Nizhni Novgorod, KHL
Topi Jaakola, Jokerit, KHL
Jyrki Jokipakka, Dallas Stars, NHL
Sami Lepistö, Avtomobilist Jekaterinburg, KHL
Esa Lindell, Ässät Pori
Tuukka Mäntylä, Amur Habarovsk, KHL
Atte Ohtamaa, Jokerit, KHL
Anssi Salmela, Färjestad BK, SHL

Hyökkääjät:
Juhamatti Aaltonen, Jokerit, KHL
Aleksander Barkov, Florida Panthers, NHL
Joonas Donskoi, Kärpät Oulu
Teemu Hartikainen, Salavat Julajev Ufa, KHL
Juha-Pekka Hytönen, Lausanne HC, NLA
Jarkko Immonen, Torpedo Nizhni Novgorod, KHL
Jussi Jokinen, Florida Panthers, NHL
Joonas Kemppainen, Kärpät Oulu
Leo Komarov, Toronto Maple Leafs, NHL
Petri Kontiola, Lokomotiv Jaroslavl, KHL
Ossi Louhivaara, Lausanne HC, NLA
Harri Pesonen, Lausanne HC, NLA
Janne Pesonen, Skelleftea AIK, SHL
Antti Pihlström, Salavat Julajev Ufa, KHL
Tuomo Ruutu, New Jersey Devils, NHL

Blogin teeman mukaisesti kommentoin Leijonavalintoja NHL mielessä. Joukkueeseen ei odoteta muuta enää kuin Pekka Rinteen vastausta. Muilta osin joukkue on täynnä.

Suurimman tyrmistyksen henkilökohtaisesti aiheutti Rasmus Ristolaisen uupuminen joukkueesta. Enkä ollut ainoa, joka näin ajatteli. On luonnollisesti selvää, että NHL-status ei aiheuta vapaalippua kisoihin, mutta Ristolainen pelasi viime kaudella 78 ottelua Sabres-paidassa ja pelasi loppukauden joukkueen ykköspakkina kellottaen liki puoli tuntia peliaikaa ja lopulta voitti oman joukkueensa puolustajien pistepörssin. Hän pelaa illasta toiseen maailman parhaimpia pelaajia vastaan, joista muutama esiintyy myös kisoissa, kuten Sidney Crosby, Tyler Seguin, Jakub Voracek ja Claude Giroux.

Ristolainen on isokokoinen rightin pakki ja osaa antaa kiekollista osaamista joukkueelle. Näiden lisäksi hän osaa ottaa riskejä. Ristolaisen kaltaista pelaajaa ei tässä maassa ole liikaa. Ehkä Jalosen Kojo ei vain pidä turkulaisista, joita joukkueessa ei muuten ole yhtään.

Ristolaisen tilalle otettiin käytännössä Tuukka Mäntylä hoitamaan kiekollista osaamista. Mäntylän ja Ristolaisen suurin ero on 21cm pituudessa ja vajaa kymmenen kiloa painossa. Mäntylällä on toki kokemusta enemmän ikänsä puolesta, mutta mielestäni Ristolaisen nuoren varsan röyhkeyttä olisi tarvittu kokoonpanossa. Ja onhan RR55 myös ihan pätevä kahteen suuntaan.

Joukkueen vapaaliput tutuille naamoille

Vapaalippuja joukkueessa kuitenkin on: Tuomo Ruutu ja Petri Kontiola. Molempien kausi on ollut farssi. Kontiola on saanut mahdollisuutensa näyttää monessakin paikassa, mutta ei ole onnistunut joko selkäongelmien tai huonon motivaation takia. Ennen siirtymistään takaisin KHL:ään, Kontiola ei saanut edes AHL:ssä pistettäkään aikaiseksi.

Ruutu on onnistunut maajoukkueessa lähes toistuvasti, mutta viime kauden näytöt ovat päälle kolmentoista minuutin keskimääräinen peliaika ja 13 pistettä. Sillä mennään tällä kaudella heittämällä maajoukkueen kärkiketjuihin.

Dallasista osaamista puolustukseen

Nuorennusleikkausta joukkueessa hoitaa Esa Lindell ja Jyrki Jokipakka. Molemmat ovat Dallas Starsin organisaatiossa, joskin Lindell suuntasi rapakon taakse vasta Ässien liigakauden päätyttyä.

Jokipakan kausi meni sahatessa ylös ja alas organisaatiossa, mikä on täysin normaalia kasvatustyötä rapakon takana. Ensi kaudella NHL:n yksi vaikeimmin lausuttavista nimistä vakiinnuttanee paikkansa kokoonpanossa. Lindell saa ensi kaudella Jokipakan pestin farmin ja edustuksen välimaastossa.

Floridan kaverit odotetusti joukkueessa

Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen olivat lähes varmasti kisakoneessa. Kaksikosta Jokinen oli Panthersin toiseksi paras pistemies ja näytti kauden aikana monipuolisuuttaan. Jokisen pystyy istuttamaan lähes mihin tahansa tonttiin kentällä ja pystyy pelaamaan siinä varmasti. Lisäksi Jokinen on tunnettu NHL-piireissä älykkäänä pelaajana, joka on tuonut moneen joukkueeseen niin sanotun ”finnish breakout”-ylivoimakuvion, jota ollaan nähty NHL-jäillä miehen Dallasin ajoista lähtien.

Barkovin kausi alkoi varsinaisesti rullaamaan vasta vuodenvaihteen jälkeen ja viimeisinä kuukausina Jonathan Huberdeaun ja Jaromir Jagrin kanssa muodostettu ketju oli Panthersin paras. Barkov on kahteen suuntaan luotettava sentteri, jonka parhaita puolia on kahden suunnan pelaaminen ja peliäly. Joku saattaisi nähdä miehessä nuoren Joe Thorntonin.

Kaksikko pelasi alkukauden yhdessä, mutta lopulta erotettiin kun yhteistä säveltä ei kapeassa kaukalossa löytynyt. Barkov syytti tästä lähinnä itseään, mutta joskus ei vain lähde. Nyt tilanne voi olla täysin toinen.

Komarov kärkiketjuihin

Maple Leafsin suosikkipoika Leo Komarov pääsee todennäköisesti neloskentän roolistaan pois. Uskokaa tai älkää, ahkerasti miehiä heittelevä Leksa osaa myös pelata kiekollista peliä, mistä parhaat puolet nähtiin alkukaudesta ennen aivotärähdystä. Joukkueen kolmosketjun laidassa pelannut Komarov pelasi hyvin yhteen monipuolisen Mike Santorellin kanssa, joka treidattiin lopulta Nashville Predatorsiin vaihdossa Piällikkö Jokiseen.

26 pistettä 62 ottelussa Maple Leafsin kolmosketjussa ei ole huonosti, vaikka suurin osa pisteistä nähtiinkin alkukaudesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s