NHL Power Week 23: Runkosarja päättyy pian – seuraa näitä

NHL:n runkosarjaa on jäljellä noin kaksi ottelua per joukkue, mutta joillakin onnekkailla on kolme. Viime yönä Pittsburgh Penguins pelasi samoista pudotuspelipaikoista taistelevaa Senatorsia vastaan yhden kauden huikeimmista ja tärkeimmistä nousuista tullen ottelun lopussa tasoihin ja tekemällä jatkoajalla voitto-osuman. Kummankin pudotuspelihaaveet ovat vielä voimassa.

Ensi yönä pelataan kolmen ottelun kierros, joista ainoastaan yhdellä ottelulla on panosta. Bruinsilla on vastassaan kovassa vireessä oleva Capitals, joka on varmistanut jo pudotuspelipaikkansa, mutta puolustaa kotietua.

Sääntöjen mukaan jos joukkueet ovat tasapisteissä, mittarina toimii sarjataulukon sarake ROW, joka kertoo että paljonko voittoja joukkueella on varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla. Voittomaalikilpailua ei tässä lasketa.

Itäisen konferenssin tilanne pudotuspelipaikoista (ottelupäivämäärät Yhdysvaltain aikaa)

Itäinen konferenssi     Jäljellä olevat pelit
Joukkue Ottelut Pisteet ROW 8.4. 9.4. 10.4. 11.4.
Islanders 80 98 39 Penguins Blue Jackets
Red Wings 80 97 38 Canadiens Hurricanes
Penguins 80 96 38 Islanders Sabres
Bruins 79 95 37 Capitals Panthers Lightning
Senators 80 95 35 Rangers Flyers

Islandersille riittää käytännössä kahdesta jäljellä olevasta ottelusta yksi piste.
Red Wings tarvitsee yhden voiton varsinaisella peliajalla. Canadiens ei ole antamassa vapaalippuja vanhalle kiistakumppanille, mutta Hurricanes on voitettava. Taistelee Bruinsin kanssa divisioonan kolmossijasta.
Penguins tarvitsee vähintään voiton ja tasapelin kahdesta ottelusta varmistaakseen jatkopaikan.
Bruins tarvitsee kolmesta ottelusta kaksi voittoa ja mielellään varsinaisella. Bruins on käytännössä tasatilanteessa Red Wingsin kanssa, koska on pelannut ottelun vähemmän. Taistelee divisioonan kolmospaikan lisäksi villin kortin paikasta.
Senators tarvitsee voitot Rangersista ja Flyersista sekä Bruinsille tappiot vähintään kahdesta ottelusta. Mikäli joukkueet ovat tasapisteissä, Bruins menee jatkoon paremmalla ROW-sarakkeella.

Läntisen konferenssin tilanne pudotuspelipaikoista (ottelupäivämäärät Yhdysvaltain aikaa)

Läntisessä tilanne on kinkkisempi kuin itäisessä konferenssisaa. Wild varmisti pudotuspelipaikan viime yön voitollaan, mutta jäljellä olevasta kahdesta tai yhdestä paikasta taistelee kolme joukkuetta. Yksi putoaa pois pelistä.

Läntinen konferenssi     Jäljellä olevat pelit
Joukkue Ottelut Pisteet ROW 8.4. 9.4. 10.4. 11.4.
Flames 80 95 40 Kings Jets
Jets 80 96 35 Avalanche Flames
Kings 80 93 37 Flames Sharks

Jetsille riittää voitto jommasta kummasta pelistä ja näin ollen varmistaa villin kortin paikan.
Flames on divisioonan kolmospaikassa kiinni kaikkein vahvimmin. Käytännössä voitto riittää karkaamaan Kingsiltä, mutta viimeiset vastustajat ovat niin ikään pelaamassa elämästä ja kuolemasta.
Kings ei tarvitse yhtään vähempää kuin kaksi voittoa jäljellä olevista peleistä. Sharks on menettänyt jo mahdollisuutensa, mutta eivät aio antaa verivihollista vastaan tuumaakaan periksi.

Ottelut, jotka kannattaa katsoa (Suomen aikaa):

8.4.
03.00 Bruins – Capitals
9.4.
02.00 Rangers – Senators
tai
02.30 Panthers – Bruins
04.00 Flames – Kings
10.4.
02.00 Penguins – Islanders
19.30 Flyers – Senators
22.00 Kings – Sharks
tai
22.00 Jets – Flames
11.4.
02.00 Hurricanes – Red Wings
02.30 Lightning – Bruins

Piste- ja maalipörssin tilanne

John Tavares ja Sidney Crosby taistelevat viimeiseen asti pistepörssin voitosta. Kaksi ottelua ja molemmat pelaajat 83 pisteessä. Crosbylle pitää antaa toki sen verran siimaa tilanteessa, että miehellä on viisi ottelua vähemmän tilillä. Jakub Voracek vaanii parin pisteen päässä, joten pienellä yllätysmomentilla tshekki voi tulla takaa ja ohi.

Maalipörssiä johtaa Aleksander Ovetskin peräti kymmenen maalin erolla 42 maalia tehneeseen Steven Stamkosiin, joten mikäli ei tapahdu jotain jumalallista väliintuloa, maalikuninkaan tittelin vie Ovie.

Paras maalivahti?

Carey Price on tällä kaudella NHL:n paras maalivahti. Statistiikka hakee historiasta vertaistaan, sillä kanukilla on paras päästettyjen maalien keskiarvo, paras torjuntaprosentti sekä eniten nollapelejä ja voittoja. Hyviä kavereita toki olisi tarjolla Vezina-ehdokkaiksi, kuten Pekka Rinne ja loistavan loppukauden pelannut Devan Dubnyk, mutta Price on kolmikosta selkeästi ykkönen. Ei olisi ihme, jos Hart ja Vezina päätyvät samaan kaappiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s