NHL Power Week 22 – Runkosarja tulee saamaan huikean lopun

Muutamia joukkueita on jo varmistanut pudotuspelipaikkansa, kun joukkueilla on 4-5 ottelua jäljellä. Nämä ovat itäisestä konferenssista Canadiens, Lightning ja Rangers ja läntisestä konferenssista Predators, Blues, Blackhawks ja Ducks. Vaikka otteluita on enää kourallinen jäljellä, viimeisistä paikoista tullaan taistelemaan verisesti ja joka yö pelataan otteluita elämästä ja kuolemasta.

Läntisen konferenssin villeistä korteista ei voi sanoa vielä varmuudella mitään, mutta Bruins on paikassa tällä hetkellä vahvimmin kiinni jatkopaikassa. Viime yönä Panthers, Bruins ja Senators poimivat pisteet varsinaisella peliajalla, joten merkittäviä eroja ei syntynyt. Bruins on voittanut neljä ottelua jo putkeen ja on pelannut yhtä viikkoa lukuun ottamatta tasokkaan kuukauden.

Hieman yllättäen Red Wings on kadottanut otteensa ja joukkue alkaa olemaan pikkuhiljaa pakkovoittojen edessä. Bruins on tasapisteissä ottelun vähemmän pelanneena ja Senatorskin on enää kolmen pisteen päässä.  Katastrofitilanteessa molemmat joukkueet painelevat punasiivistä ohi ja Red Wings jäisi ilman pudotuspelipaikkaa sitten kauden 1989-1990. Punapaidat ovat niin kiveen hakattu ilmiö pudotuspeleissä, että on vaikeaa kuvitella loppupelejä ilman heitä.

Ilopillerinä läntisessä on viime viikkoina ollut Columbus Blue Jackets. Kahdeksan ottelun voittoputkessa oleva joukkue on valitettavasti aloittanut kirinsä liian myöhään ja on menettänyt teoreettisetkin mahdollisuudet jatkopaikkaan, mutta hyvä loppukausi kertoo siitä, että joukkueessa on moraali kunnossa jatkoa ajatellen.

Olen pitänyt monta viikkoa jo lähes varmana, että läntisestä konferenssista villin kortin paikat menevät Wildille ja Jetsille, ja Kings ja Flames taistelisivat keskenään tyynenmeren divisioonan kolmospaikasta. Kuinka ollakaan, näyttää siltä että Kings ja Flames menevät molemmat jatkoon Jetsin parin ottelun sekoilun ja Dustin Bufyglienin neljän ottelun pelikiellon takia. Bufyglien löi poikittaisella mailalla jäässä makaavaa J. T. Milleriä niskaan. Typerä ja tarpeeton temppu, joka saattoi maksaa Jetsin pudotuspelipaikan.

Pudotuspelit ovat eri maailma ja kun ottelusarjat alkavat, kausi alkaa ikään kuin uudestaan, mutta hyvin runkosarjan lopun pelanneella joukkueella on pudotuspelienkin alkaessa ”flow” päällä. Tällä hetkellä osa kärkijoukkueista ovat tuskaisen huonossa jamassa joko loukkaantumisen tai alisuorittamisen takia. Penguins putosi jo metropolitan divisioonan kolmospaikalta villille kortille ja tietoa paremmasta ei näy. Kymmenestä ottelusta vain kolme voittoa ja tappioita on tullut muun muassa Battle of Pennsylvaniasta Philadelphia Flyersille, Hurricanesille ja Devilsille. Näitä ei pitäisi tulla pudotuspelien kynnyksellä.

Penguinsin kanssa samassa divisioonassa pelaava New York Islanders on ottanut todellisen mahalaskun ja on kerännyt vain kaksi voittoa kymmenestä. Toki tappioita on tullut huippuvireisille joukkueille kuten Wildille, Ducksille ja Kingsille, mutta kaikki pitää voittaa etenkin kun pudotuspelipaikka ei ole aivan kiveen hakattu. Ja hyvä vire runkosarjan lopussa kantaa myös pudotuspeleihin. Aikaisemmin mainitsemani Red Wings voi olla todellisessa lirissä vielä.

Sen sijaan Washington Capitals ja Aleksander Ovetskin tulevat olemaan todella kovia luita pudotuspeleissä ja varsinkin ensimmäisillä kierroksilla. Barry Trotz on peluuttanut muutaman pelin ajan Nicklas Bäckströmiä ja Ovetskinia erillään ja Ovie on saanut nauttia Jevgeni Kuznetsovista. Ylivoimalla Ovetskin on edelleen laukojan paikalla ja Bäckström pelintekijänä. Trotz varmasti toivoo kaksikon erottamisella sitä, että maalintekoon tulisi leveyttä. Joukkue on kiskonut itsensä sarjataulukossa Islandersin ja Penguinsin ohi, joskin jälkimmäisellä on ottelu vähemmän pelattuna.

Viasatin kommentaattori ja urheilupersoona Esko Seppänen twiittasi hienon kuvan nhl.comin nettisivuilta. Mikäli runkosarja päättyisi nyt, alla olevat joukkueet olisivat pudotuspeliparit, mikä havainnoillistaa että miksi kevät on penkkiurheilijan parasta aikaa:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s