NHL Power Week 21 – Bruinsilla ja Predatorsilla laskusuhdanne

Viikon verran on menty eteenpäin NHL:ssä ja tilanne on pitkälti sama kuin viime viikollakin. Suurin ero on kuitenkin se, että kovassa vireessä oleva Ottawa Senators ohitti alavireisen Boston Bruinsin sarjataulukossa ja on tällä hetkellä maalieron turvin edellä. Lisäksi Senatorsilla on ottelu vähemmän pelattuna. Bruinsin huono viikko kostautui pudotuspelipaikan hetkittäisellä menetyksellä, mutta uskon että rutinoitunut joukkue ottaa silti pudotuspelipaikan.

Ennen laskusuhdannetta joukkue kuitenkin keräsi melkoisen läjän pisteitä ja nyt David Krejci on tullut takaisin kokoonpanoon. Joukkue pelasi viime yönä tulisen kamppailun Anaheim Ducksia vastaan, mutta hävisi jatkoajalla. Moni suomalaisfani katsoi sunnuntai-iltana, kun Bruins pelasi Tampa Bay Lighntingia vastaan. Sarjan kärkijoukkue Lightning pommitti Tuukka Raskin vaihtoon toisessa erässä ja hävisi ottelun selkeästi. Koko kansan rakastama selostajapersoona Antti Mäkinenkin tuomitsi twitterissä Bruinsin olevan ongelmissa.

Vaikka joukkueella tosiaan oli heikko viikko alla, oli tuo nimenomainen Bolts-Bruins-ottelu huono mittari peliesitysten puolesta: Joukkueella oli vain alle vuorokausi aikaa Panthers-pelistä, jossa niin ikään pudotuspelipaikasta taisteleva pantterilauma pelasi todella kovaa kiekkoa. Bruins oli pelissä todella ahtaalla ja Panthers piti Bruinsia pihdeissään niin kiekollisesti kuin fyysisestikin. Seuraavana päivänä pelatussa Lightning-pelissä joukkue oli jo aivan takki tyhjä kun taas Bolts tuli otteluun levänneenä. Huikean stintin pelannut Senatorsin Andrew Hammond todettiin viime yönä kuolevaiseksi ja joukkue hävisi Rangersille 5-1.

Predatorsilla ei kulje, Stars voi vielä yllättää

Jos jostain joukkueesta kannattaa olla huolissaan, niin Predators. Joukkue otti Canadiensista viikolla tärkeän päänahan etenkin psykologisessa mielessä, sillä vastakkain olivat kahden cup contender-joukkueen lisäksi kaksi sarjan parasta maalivahtia, Pekka Rinne ja Carey Price.

Treidirajan jälkeen joukkue on kuitenkin pelannut pääsääntöisesti heikosti ja voittoja on tullut vain satunnaisesti. Maple Leafsista Olli Jokisen paikalle hankittu Mike Santorelli on ollut kolmoskentän roolissaan aivan yhtä tehoton kuin Jokinenkin, joskin Päällikön pelatessa Predators voitti otteluita. Ennen siirtoa Santorelli teki 57 ottelussa 29 pistettä. Predatorsin paidassa mies on saanut aikaiseksi 17 ottelussa vaivaiset 1+1. Etenkin tähän vuodenaikaan joukkueiden pitää olla pudotuspelejä ajatellen hereillä koko ajan. Kaksi kovaa päänahkaa kaunistaa tilastoja, mutta pitkässä juoksussa Predators on ollut keskikastia.

Viikon aikana hyvään vireeseen on päässyt myös Dallas Stars, jonka viimeisen kymmenen pelin saldo on kahdeksan voittoa ja kaksi tappiota. Pidin joukkuetta pudotuspelipaikan menettäneenä jo, mutta Kings on enää neljän pisteen päässä ja Flames viiden pisteen päässä. Tällä hetkellä millään joukkueella ei ole varaa velttoiluun. Ainoastaan Rangers on saavuttanut matemaattisen varmuuden pudotuspelipaikkaan.

Maalipörssin voittaja voidaan jo julistaa, pistepörssin voitosta taistellaan viimeiseen asti

Aleksander Ovetskin voidaan huoletta julistaa maalipörssin voittajaksi. Venäläistaituri johtaa NHL:n maalipörssiä seitsemän maalin kaulalla Steven Stamkosiin, jolla on 40 maalia kasassa. Pistepörssi voitetaan tällä kaudella todennäköisesti ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen alle sadan pisteen suorituksella, jos tynkäkautta ei lasketa.

Sidney Crosby johtaa pisteellä pörssiä ja seitsemän pelaajaa mahtuu viiden pisteen sisään. Tällä hetkellä Rinne on hävinnyt Pricelle taistelun parhaan maalivahdin tittelistä, mutta myös kilvan runkosarjan arvokkaimmalle pelaajalle jaettavasta Hart Trophystä. Price johtaa kaikkia maalivahtitilastoja ja kaksikko on ollut selkeästi sarjan kirkkaimmat tähdet.

Pelaajapuolelta kukaan ei ole onnistunut nousemaan selkeästi muiden edelle, mutta loppukolmikko Hart-kilvassa on todennäköisesti Price, Ovetskin ja John Tavares. Vezina-kilvassa mielestäni Devan Dubnyk ansaitsisi ehdottomasti ehdokkuuden, sillä kanukki on voittanut 32 startistaan Wild-paidassa peräti 24 ja on noussut tilastojen kärkisijoille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s