NHL Power Week 20 – kuka pääsee pudotuspeleihin?

Viime vuonna pudotuspeleihin päästiin noin 90 pisteellä. Tällä hetkellä siis voidaan huoletta sanoa, että Canadiens, Islanders, Predators ja Ducks ovat varmasti sisällä. Yksikään pudotuspeleihin haluava joukkue ei voi silti vielä vaihtaa vapaalle, sillä nälkäisiä joukkueita on viivan alapuolellakin runsaasti. Keskisen divisioonan viimeisenä olevalla Dallas Starsilla on ”vain” kymmenen pistettä pudotuspeliviivalla olevaan joukkueeseen. Toki yli 90 pisteen saavuttaminen ennen runkosarjan päättymistä vaatisi texasilaismiehiltä melkoista urotekoa.

Pudotuspelisäännöt menevät NHL:ssä siis siten, että jokaisen divisioonan kolme parasta menevät suoraan pudotuspeleihin ja villin kortin paikat menevät kummankin konferenssin kahdelle seuraavaksi parhaalle joukkueelle. Tällä hetkellä itäisessä konferenssissa näissä paikoissa ovat vahvimmin kiinni Washington Capitals, Boston Bruins ja viivan alapuolella olevat Florida Panthers ja Ottawa Senators.

Läntisessä tilanne on hieman erikoisempi. Calgary Flames ja Los Angeles Kings taistelevat molemmat tyynenmeren divisioonan kolmannesta tilasta, mutta keskisen divisioonan joukkueiden ollessa hieman vahvempia konferenssin sisällä, saattaa neljännelle sijalle jäänyt pudota pois jatkopeleistä. Villin kortin paikalla tällä hetkellä ovat kovassa nosteessa oleva Minnesota Wild ja Winnipeg Jets, joista jälkimmäinen teki hyviä hankintoja siirtorajalla. Hyvällä loppukirillä San jose Sharks on myös mahdollinen ehdokas jatkopeleihin, mutta ailahtelevasti suorittanut Avalanche tuskin saa itsestään enää kaikkea irti, etenkin kun Nathan MacKinnon on telakalla.

Joka tapauksessa nyt aletaan nauttia todella kovista otteluista etenkin niiltä joukkueilta, jotka joutuvat taistelemaan paikastaan viimeiseen asti. Kannattaa myös muistaa, että tällä hetkellä vireessä oleva joukkue on vahvoilla myös pudotuspeleissä.

Kuka saa Connor McDavidin?

Helsingin Sanomien loistava NHL-bloggari Jouni Nieminen kirjoitti hyvän artikkelin tahallaan häviämisestä. Tällä hetkellä vahvimmin kiinni McDavidin varauksen mahdollistavassa 20 prosentin lottopaikassa on kiinni Buffalo Sabres, joka kauppasi kaikki aloittavat maalivahtinsa peräjälkeen pois.

Neljä pistettä Sabresin edellä on Oilers, joka ei tarvitsisi enää yhtään ykkösvarausta tuhottavaksi. Mutta kuten Nieminenkin sanoi, Oilers sentään yrittää voittaa pelinsä.

Ongelma näissä häntäpään joukkueissa on se, että jokainen niistä on juosten kustuja organisaatioita. Onneksi tämän vuoden varaustilaisuus on kovatasoinen, mikä tarkoittaa sitä että kymmenen joukossa varattava Turun Palloseuran Mikko Rantanen ei tule päätymään yhteenkään näistä mielivaltaisesti peluuttavista joukkueista.

Ovetskin ilmoittautui ennakkosuosikiksi Hart-pystiin

Tänä vuonna olemme saaneet nauttia uudesta Aleksander Ovetskinista. Suurin muutos on ollut Capitalsin valmentajaksi tullut Barry Trotz, joka on saanut Oviesta esiin kaiken sen potentiaalin mikä hänessä on. Syksy ja alkutalvi meni maalien suhteen vielä hiljaisemmalla vaihteella mutta nyt maaleja tulee melkein joka pelissä ja Ovetskin on enää kuuden maalin päässä 50 maalin rajasta. Hän johtaa maalipörssiä kuuden maalin erolla Rick Nashiin ja pistepörssissäkin venäläistaituri on hienosti kolmantena.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s