NHL Power Week 18 – Kevään merkit

Ensi viikolla tähän aikaan siirtoraja on mukavasti mennytkin jo umpeen ja silloin käsitellään isommin, että mitä siirtoja on tapahtunut. Tällä hetkellä siirtorajan isoimmat suomalaisnimet ovat edelleen San Jose Sharksin maalivahti Antti Niemi ja Florida Panthersin laituri Sean Bergenheim, joka on itse pyytänyt siirtoa toiseen seuraan.

edit: Bloggauksen jälkeen Bergenheim siirtyi Minnesota Wildiin, jossa pelaa jo ennestään viisi suomalaista. Yhtä paljon suomalaisia samassa joukkueessa on pelannut viimeksi kaudella 2005-2006 Dallas Starsissa. Wild sai Bergenheimin lisäksi seitsemännen kierroksen varausoikeuden ja Panthers sai kaupassa molempia kolmannen kierroksen varausoikeuden. Joku voisi pitää hintaa edukkaana, mutta kesän vapaata agenttia tuon kalliimmalla saa.

Siirtohuhuihin liittyi ”uutena” nimenä Chicago Blackhawksin varamaalivahti Antti Raanta, kun joukkue teki yllättäen kahden vuoden jatkosopimuksen Scott Darlingin kanssa ja lähetti ”Anan” farmijoukkueeseen ottamaan peliminuutteja. Blackhawksin leiristä vakuutellaan edelleen sitä, että Raanta kuuluisi edelleen Blackhawksin tulevaisuuden suunnitelmiin, mutta Darlingin ja Raannan varamaalivahtitandem ei vain toimi. Molemmat ovat päteviä kakkosmaalivahteja, joten olisi kummankin etujen mukaista kaupata Raanta. Kun sopimus 2016 loppuu, raumalaisella ei ole enää mitään järkeä jäädä Blackhawksiin taistelemaan kakkosvahdin paikasta, kun sellaisen saisi kiveen hakattuna muualta.

Villeimpien treidihuhujen keskellä ei ole mitään seksikkäimpiä nimiä, vaikka se ei tarkoita sitä etteikö niitäkin tulisi. Maple Leafs tuntuu olevan valmis päästämään kaikki isot nimensä menemään, joskin siellä menoa haittaavat siirron estävät pykälät. Phil Kessel, Joffrey Lupul ja Dion Phaneuf ovat kaikki esiintyneet huhuissa.

Se, miksi jokin pelaaja pääsee treidihuhujen kärkinimeksi on se, että sopimus on loppumassa kesällä ja joukkue on luovuttanut pudotuspelihaaveensa ja haluaa ”rahastaa” pelaajilla. Pudotuspeleihin menevät joukkueet tuskin alkavat keräämään almuja tulevista vapaista agenteistaan.

Tervehtymässä olevaa Kimmo Timostakin on arveltu kauppatavaraksi, koska Timonen on lopettamassa uraansa tähän kauteen ja on tiettävästi ilmaissut halunsa pelata pudotuspelejä tällä kaudella. Philly on esiintynyt viime aikoina pirteästi ja taistelee viimeisistä pudotuspelipaikoista yhdessä Panthersin ja Boston Bruinsin kanssa.

Koottuja listoja eri medioiden arvaamista treidattavista voi katsoa täältä.

Tässä taasen on NHL.comin lista, jossa ovat mainittuna muun muassa Kessel ja Phaneuf.

Wild NHL:n kuumimpia joukkueita, 

Wildia on rummutettu negatiivisesti pitkin alkukautta surutta julkisuudessa ja suurimmaksi osaksi ihan aiheestakin. Devan Dubnykiä pidettiin vähintäänkin epävakaana ykkösmaalivahtina, mutta mitä vielä – mies pelaa elämänsä kiekkoa.

Joukkue on voittanut viimeisestä kymmenestä pelistään kahdeksan ja joukkueen suomalaiset ovat heränneet pelaamaan kevätkiekkoa. Ilmeisesti esimerkiksi Mikko Koivun heräämiseen tarvitaan aina jonkin asteinen panos, ja se on tällä hetkellä pudotuspelipaikka, mihin Wild on päättänyt päästä. Tammikuun jälkeen Koivu on kerännyt 24 pelissä 21 pistettä.

Joukkue on tätä kirjoitettaessa tiputtanut Flamesin villin kortin paikalta.

Varma kevään merkki on myös Los Angeles Kingsin herääminen kauteen ja joukkue onkin tällä hetkellä seitsemän ottelun voittoputkessa ja pudotuspelipaikassa kiinni.

Vezina ja Hart samaan osoitteeseen? Carey Price ja Pekka Rinne ovat tällä hetkellä NHL:n supertähdet. Molemmat ovat maalitilastojen kärkinimet ja antavat joukkueilleen tilaisuuden voittaa joka ilta – melkein vaikka eivät edes pelaisi. NHL:ssä ei ole tällä hetkellä yksittäistä kenttäpelaajaa, joka selkeästi nousisi toisen pelaajan edelle. Price ja Rinne ovat täysin omassa luokassaan.

Kumpi tahansa onkaan tämän kauden selkeä ykkönen, se ei ole mikään oikeusmurha.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s