NHL Power Week 17 – jättikauppoja

Jari Kurrin numeroihin päässyt Power Week-katsaus onkin viime viikolta treidipainotteinen, ja molemmissa isoissa vaihtokaupoissa liikkui myös suomalaispelaajia.

Kauden ensimmäisessä suuressa treidissä pääosassa oli kauan huhuttu Evander Kanen siirtyminen Winnipeg Jetsistä Buffalo Sabresiin. Kanen lisäksi Sabresiin lähti Zach Bogosian ja yliopistosarja NCAA:ta pelannut maalivahti Jason Kasdorf. Jets sai taasen Drew Staffordin, Tyler Myersin, Joel Armian, Brendan Lemieux’n ja ensimmäisen kierroksen varausoikeuden, mikä tulee olemaan Sabresin ensi kesän varauksista viimeiseksi jäävä.

Kauppa on siitä mielenkiintoinen, että Kanen loukkaantumisen takia sen vaikutukset tulevat näkymään toden teolla vasta hamassa tulevaisuudessa. Toki Myers on heti onnistunut Jetsissä, mutta muuten kaupan voittaja selviää vasta joskus. Jetsillä on ensi kesäksi nyt useampi varausvuoro, joten saattaa olla että sitä käytetään vielä kauppatavarana ennen siirtorajan umpeutumista.

Sabres teki vielä mielenkiintoisen liikkeen vielä saman vuorokauden aikan: Jonas Enroth vaihdettiin kolmannen kierroksen varaukseen ja Anders Lindbäckiin. Treidin suurin lopputulema oli se, että Sabres todella haluaa voittaa lotossa ensimmäisen varaajan paikan, sillä häntäpään joukkueet kisaavat tällä hetkellä Connor McDavidista. Toki kakkosena varaava on saamassa toisen tulevan supertähden, Jack Eichelin.

Stars sai kaupassa erittäin hyvän kirittäjän Kari Lehtoselle. Sabres sai NHL:n epävarmimman kakkosmaalivahdin.

Jokinen Maple Leafsiin

Nashville Predators kauppasi odotetusti Olli Jokisen. Osoitteeksi tuli lopulta Toronto Maple Leafs, johon päätyi myös taannoinen  kolmoskierroksen varaus Brendan Leipsic. Predators hyppäsi toden teolla cup contender-rekkaan haalimalla pätevän kolmosketjun sentterin Mike Santorellin ja entisen Predatorsin puolustajan, Cody Fransonin.

Santorelli on pelannut paljon Maple Leafsissa Leo Komarovin kanssa samassa ketjussa ja onnistui siinä paikalla ihan mukavasti iskemään ajoittain pisteitäkin. Amerikanitalialainen on myös monipuolinen hyökkääjä, joten hänet voi iskeä sentterivoittoisessa Predatorsissa huoletta laitaan, missä Jokinen ei onnistunut oikein missään vaiheessa.

Maple Leafs oli siinä mielessä Jokiselle oivallinen paikka, että siellä tulee varmasti tilaa antaa näyttöjä. Tosin treidikylkiäisenä tunnettu Jokinen saattaa kyllä olla kauppatavarana vielä jos Maple Leafsin kärkihyökkääjä Phil Kessel vaihtaa kaupunkia. Kaikki on auki vielä ennen maaliskuun alkua. Aluksi ainakin Jokiselle on sovitettu paikkaa kolmosketjusta.

Itse olisin tosin suonut piällikölle mahdollisuuden kerrankin pelata pudotuspeleissä.

Niemi kaupataan sittenkin?

Viime viikolla arvelin, että Sharksin ykkösveskari Antti Niemi tuskin kaupataan ennen pudotuspelejä. ESPN:n NHL-toimittaja Pierre Lebrun kertoi lähteisiinsä vedoten, että Niemi on edelleen kaupan. Mikäli näin on, se kuvastaa sitä että tämän kauden pudotuspelimenestys on Sharksille täysin yhdentekevä.

Jälleenrakennuksen merkitystä ei voi kylliksi korostaa, mutta mitä rental-tason kaupasta voi saada sellaista, mitä joukkue voi käyttää tulevaisuudessa ja lähteä Alex Stalockin turvin pudotuspeleihin?

Vielä jättikauppoja tulossa?

Yksi varmana kaupattavana pidettävä Phil Kessel on todennäköisesti yksi siirtorajan isoista kaupoista. Kesseliä on viimeksi viety  Panthersiin, mutta edessä on parikin asiaa. Ensinnäkin Kesselillä on siirron estävä pykälä, joten kauppa edellyttäisi Kesselin omaa halukkuutta siirtyä appelsiinien ja eläkeläisten luvattuun osavaltioon. Yksi hyvä koukku on myös alhainen veroaste.

Isoin este kaupalle on todennäköisesti kuitenkin se, että Panthers joutuisi luopumaan parin veteraanihyökkääjän ohella myös jostain junnulupauksestaan: Aleksander Barkovista, Aaron Ekbladista tai Jonathan Huberdeausta. Ja siinä kaupassa ei olisi mitään tolkkua.

Seguin poistui Rocket Richard-kisasta

Ei tosin omin neuvoin, vaan Stars-tähti joutui Florida Panthersin venäläispakki Dimitri Kulikovin telomaksi. Kulikovin tarkoitus oli varmasti tarjota vanha kunnon lonkkataklaus, mutta tuli liian matalalla tilanteeseen ja Seguinin polvet joutuivat tulilinjalle. Huolimaton ja vaarallinen taklaus. Kulikov sai tilanteesta neljän ottelun pelikiellon ja Seguin on poissa kaukalosta kolmesta kuuteen viikkoa.

Maalipörssiä johtaa Aleksander Ovetskin ja hyvänä kakkosena on tällä hetkellä Rick Nash.

Vatanen loukkaantui, Timonen palaamassa

Anaheim Ducksin viivapelote Sami Vatanen loukkaantui Matt Beleskeyn ohella Washington Capitalsia vastaan pelatussa ottelussa. Vaikka Ducksilla on ollut viime aikoina hieman alavireistä otetta, niin joukkue on marssimassa hyvällä marginaalilla tyynenmeren divisioonasta jatkoon ja Vatanen on tervehtymässä jo 3-6 viikon päästä.

Yksi kiekollinen pakki poistuu ja toinen tulee tilalle, eli Kimmo Timonen on palaamassa kaukaloon. Kime on liittynyt jo joukkueen treenivahvuuteen ja on kahden viikon kuluessa pelikunnossa. Joukkue on kuuden pisteen päässä villin kortin paikasta, joten kirvestä ei kannata vielä heittää kaivoon Phillyssä, vaikka samasta spotista kilpailee hyvässä vireessä oleva Panthers ja aina kova Boston Bruins.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s