NHL Power Week 16 – treidihuhuja ja tasaista runkosarjaa

Maaliskuun siirtoraja lähestyy ja viime päivien otsikoissa on spekuloitu pelaajasiirroilla – päällimmäisenä Evander Kanen mahdollinen treidaaminen. Suomalaisnimistä pinnalla on ollut muun muassa Antti Niemi, jonka sopimus San Jose Sharksin kanssa päättyy tähän kauteen.

Alunperin Atlanta Trashersin neljäntenä varaama Kane tienaa Jetsissä kuusi miljoonaa dollaria kaudessa vuoteen 2017 asti. Kane ei ole tällä hetkellä millään muotoa palkkansa arvoinen pelaaja. Nykyinen sopimus tehtiin Jetsin debyyttikaudella, kun Kane tälläsi 30 häkkiä.

Kanen kauppaaminen tällä hetkellä on vaikeaa, sillä mies kävi juuri leikkauttamassa olkapäänsä ja on näin ollen loppukauden sivussa. Kanen kuuden miljoonan palkka ei vaikuta palkkakattoon vielä tällä kaudella, koska Kane on injury reserve-listalla joten jos joku pudotuspeleihin yltävä joukkue haluaa Kanen, he myös Kanen saavat. Ainoa minuuspuoli asiassa on se, että Kane on vasta ensi kauden vahvistus, mutta joukkue joutuisi antamaan Jetsille joitain tämän kauden pelaajiaan vaihdossa.

Todennäköisintä on kuitenkin se, että Kane kaupataan varaustilaisuuden yhteydessä.

Kun pelaajan sopimus päättyy ja jatkosopimusta ei ole tiedossa, voi pelaaja päätyä niin sanotuksi ”rental”-pelaajaksi, eli hänet kaupataan loppukaudeksi johonkin toiseen joukkueeseen. Tavallisimmin pudotuspelimahdollisuutensa menettäneet joukkueet kauppaavat umpi menevät sopimukset pudotuspeleihin meneviin joukkueisiin.

Tällä kaudella edelleen Sharksin ykkösvahtina olevan Niemen sopimus on tosiaan umpeutumassa, mutta Sharks on menossa pudotuspeleihin joten jo pari kautta liipasimella olleen maalivahdin kauppaaminen siirtorajalla olisi todella tyhmä temppu. Oma veikkaukseni on, että Niemi pelaa sopimuksensa loppuun ja on ensi kesän Free Agent Frenzyn maalivahtiosaston kärkinimi. Se, että mihin Niemi menee, on täysin toinen spekulaatio.

Runkosarja erittäin tasainen

Runkosarjaa on vielä jäljellä noin 30 peliä, joten mikään pudotuspelipaikka ei ole kiveen hakattu. Viiden ottelun voittoputkessa oleva Minnesota Wild on kuronut eroa umpeen omassa konferenssisaan ja on enää viiden pisteen päässä villin kortin paikasta. Samasta paikasta taistelee myös viime vuosien kestomenestyjä Los Angeles Kings, joka on ollut tällä kaudella jopa käsittämättömän vaisu.

Muutamat joukkueet voivat kuitenkin jo heittää kirveen kaivoon. Satavarmasti pudotuspelien ulkopuolelle tulevat jäämään itäisestä lohkosta Carolina Hurricanes ja Buffalo Sabres, lännen puolelta Edmonton Oilers ja Arizona Coyotes. Muilla joukkueilla on vielä ihan järkevänkin oloiset mahdollisuudet pudotuspeleihin.

Tehokatsaus

Rick Nash ja Alexander Ovetskin taistelevat tällä hetkellä maalikuninkuudesta. Molemmilla on kasassa 33 häkkiä ja kolmantena olevalla Tyler Seguinilla on 29 kaappia. Vladimir Tarasenko ja Steven Stamkos ovat maalin verran perässä.

Pistepörssissä on kolme pelaajaa tasapisteissä: Seguin, Jakub Voracek ja Patrick Kane. Pelikavereiden puutteesta kärsinyt Sidney Crosby luikkii aivan kulman takana ja on 56 pisteessä.

Rinne ja Price taistelevat Vezinasta

Pekka Rinteen 30 voittoa 39 peliin on sellainen lukema mistä monet huippuvahdit voivat vain unelmoida. Viimeksi tempun teki Chris Osgood kaudella 1995-96. Rinteen kanssa lähes kaikkia maalivahtitilastoja hallitseva Carey Price taistelee Rinteen kanssa NHL:n parhaan maalivahdin tittelistä, mutta kahden maalivahdin ero omasta mielestä on se, että Rinne on nostanut Predatorsin cup contenderiksi lähes yksin, vaikka iso kiitos kuuluu myös Peter Lavioletten hyökkäävälle pelitavalle.

Syksyllä median puolesta teilattu Tuukka Rask ja Boston Bruins on palannut tasolleen ja Rask valittiinkin kuukauden kolmostähdeksi. Kannattaa aina muistaa, että maalivahdit ovat vuoristoratamaisia. Henrik Lundqvist oli viime kaudella ennen kevättä umpisurkea, mutta heräsi ja oli Stanley Cupin finaaleihin asti aivan huikeassa kunnossa. Ei kukaan maalivahti ole aina hyvä, vaan notkahduksia tapahtuu aina. Edelleen suurin yksittäinen tekijä Bruinsin syksyn ailahtelevuudelle oli Johnny Boychuckin treidi palkkakaton takia. Sellainen vaikuttaa jo joukkueen moraaliin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s