NHL Power Week 14 – All Stars-viikonlopun alla pudotuspelipaikkoja ei vielä jaeta

Tämänkertainen viikkokatsaus käsittää hieman pidemmän jakson viikonloppuna pelattavan All Stars-ottelun takia. Tähdistöpeli pelataan myös AHL:n puolella, jossa suomalaisista on mukana Calgary Flamesissä viikon aikana käsittämättömän hyvin pelannut Joni Ortio ja ensimmäisen NHL-maalinsa bretthullimaisella pyssyllä täräyttänyt Red Wingsin Teemu PulkkinenPekka Rinteen loukkaantumisen myötä tällä kertaa NHL:n tähdistöottelussa ei nähdä suomalaisia.

Tähdistöottelun ohjelma etenee niin, että varhain lauantain vastaisena yönä joukkueiden kapteenistot jakavat tähdistöotteluun valitut pelaajat kahteen joukkueeseen, sunnuntain vastaisena yönä on taitokilpailu ja sunnuntaina puolilta öin on varsinainen tähdistöottelu.

Kapteenistot:
Team Toews:
C Jonathan Toews
A Ryan Getzlaf
A Rick Nash

Team Foligno:
C Nick Foligno
A Patrick Kane
A Drew Doughty

Aikataulu:
Lauantai 24.1. klo 03:00 Joukkueiden valinta
Sunnuntai 25.1. klo 02:00 Taitokilpailu
Sunnuntai 25.1. klo 24:00 All Star-ottelu

Rob Blaken numero jäädytettiin Los Angelesissa

Aikoinaan varausnumerolla 70 varattu Rob Blake pelasi mittavan uran NHL:ssä. 1270 ottelua, 777 pistettä ja 1679 jäähyminuuttia käsittänyt ura päättyi vuonna 2010 San Jose Sharksin paidassa. Vaikka suurin osa urasta meni Kingsin paidassa, Blake voitti Stanley Cupin vuonna 2001 Avalanchen paidassa – juuri kun hänet oli sinne hankittu. Blakesta oli kesällä tulossa rajoittamaton vapaa agentti, joten Kings halusi hänestä viimeiset mehut pois.

Tällä hetkellä Blake työskentelee Kingsin apulaistoimitusjohtajana.

Wild heräsi – hetkeksi, Jets liekeissä

Kovin sanoin viime viikolla arvostelemani Minnesota Wild hankki riveihinsä mainettaan paremman Devan Dubnykin, ja Wild heräsikin kahden ottelun ajaksi. Heittopussi Sabresista irtosi peräti 7-0-voitto ja Dubnykin entinen seura Arizona Coyotes kaatui 3-1. Sitten tulikin taas tukkaan ensin Blue Jacketilta ja sen jälkeen voittomaalikilpailussa Red Wingsiltä. Joukkue on keskisen divisioonan viimeinen ja on kaukana konferenssin villin kortin paikasta.

Sen sijaan kanadalaisjoukkue Winnipeg Jets on herännyt taistelemaan pudotuspelipaikasta ja on tällä hetkellä kiinni siinä. Sen jälkeen kun joukkue hävisi voittomaalikilpailussa Anaheim Ducksille, ovat he voittaneet kaikki ottelut sen jälkeen. Ainoastaan Coyotesia vastaan käyty kamppailu päättyi voittomaalikilpailussa, loput päättyivät jo varsinaisella peliajalla. Pitkälti hyvän viikon ansiosta joukkue on ottanut kaulaa kymmenen pistettä Avalancheen ja on vain kahden pisteen päässä Blackhawksista.

Pudotuspelipaikkoja ei vielä hetkeen jaeta

Kun pohditaan pudotuspelipaikkoja, läntinen konferenssi on itäistä hieman tasaisempi. Villin kortin paikasta taistelee Jetsin ja Flamesin lisäksi neljä joukkuetta, jos mukaan uskalletaan laskea Minnesota Wild, joka on Flamesista seitsemän pistettä perässä.

Läntisessä konferenssissa Capitals ja Bruins ovat ottaneet seitsemän pisteen eron juuri viivan alapuolella keikkuvaan Florida Panthersiin. Panthersin kanssa villistä kortista taistelevat Ottawa Senators, Toronto Maple Leafs ja Philadelphia Flyers.

NHL:n runkosarja on armoton. 30 joukkueesta vain 16 pääsee pudotuspeleihin. Kunkin divisioonan kolme parasta ja konferenssin kahdelle seuraavalle jaetaan loput kaksi paikkaa. Loput aloittavat jälleenrakentamisen.

Keväällä viivan tuntumassa olevat joukkueet taistelevat hurjasti voitoista kun taas kärkijoukkueet alkavat ottamaan rennommin. Suosittelisinkin seuraamaan tarkkaan viivan tuntumassa olevia joukkueita loppukauden aikana.

Ovechkin on ollut huikea, Voracek karannut pistepörssissä

Alkukauden aikana puolustamaan opetellut Aleksander Ovetskin on löytänyt todellisen vireen. Tammikuussa kymmeneen peliin kymmenen maalia ja maalipörssin kolmospaikka on auennut – vain maalin perässä 28 maalia tehneitä Rick Nashia ja Tyler Seguinia. Neljäntenä on Steven Stamkos, maalin perässä Ovetskinia.

Ylivoimaisessa pistepörssin johdossa oleva Jakub Voracek on tehnyt 48 ottelussa 56 pistettä. Seuraavana pörssissä on Seguin 52 pisteellä.

Boltsin superketju

Uudestisyntyneen Tampa Bay Lightningin todellinen superketju löytyy Stamkosin takaa, nimittäin ”kakkosketju” Ondrej PalatTyler JohnsonNikita Kucherov ei anoastaan tee maaleja, vaan myös ei päästä niitä juurikaan taakseen. Kolmikko nimittäin keikkuu kokonaisuudessaan NHL:n tehotilaston viiden kärjessä. Käytetään nyt kerrankin +/–tilastoa kehaisevana sarakkeena.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s