Minnesota Wildilla on kolme isoa estettä menestykseen

Viimeisimpien tietojen mukaan Mike Yeo nauttii edelleen Minnesotan konttorin luottamusta mikä on mielestäni täysin käsittämätön asia – valmentajia on nakattu ulos vähemmästäkin. Potkujen sijaan joukkue hankki maalinsuulle Arizona Coyotesista Devan Dubnuykin. Kanukki ei ole missään tapauksessa huono, mutta hän ei ole myöskään otteluita yksin voittava pakkien kämmivarmistus. Kun lasketaan AHL-visiitti mukaan, Wild on Dubnuykin viides joukkue 1,5 kauden aikana.

Joukkueessa on paljon ongelmia, mutta muutama kohta nousee päällimmäisenä mieleen.

1. Mike Yeo ulos ja pelitapa kuntoon

Olen muutaman vuoden aikana huomannut, että Wild ei pelaa kovinkaan mielikuvituksellista kiekkoa. Tällä hetkellä joukkue on keskikastin alapuolella kiekonhallintatilastoissa, mikä korreloi käytännössä suoraan siihen että mikä on menestys runkosarjassa.

Alkukaudesta oli vaikeuksia ylivoiman kanssa, mutta oma pää pysyi kiitettävän puhtaana. Puolimatkan krouvissa ylivoima takkuilee edelleen, mutta oma pää vuotaa melkoisesti. Olen seurannut silmä kovana Wildin ylivoimaa ja siinä ei ole tuon taivaallista järkeä. Pelaajilla olisi taitoa vaikka viedä kiekko maaliviivan yli, mutta ratkaisut tuntuvat vähän turhankin simppeliltä. Kiekkoa pelataan käytännössä viivaan, josta se koitetaan saada ruuhkasta sisään.

Syyttävä sormi osoittaa helposti pelaajien suuntaan. Tietysti joissakin joukkueissa pelaajilla on valtaa ylivoimakuvioihin, mutta itse uskoisin, että sormea saadaan osoitella Yeon suuntaan. Yeo ei ole välttämättä huono valmentaja, mutta tuohon joukkueeseen hän ei ole tällä hetkellä sopiva. Tarvitaan kokenutta verta ja uusi näkökulma.

Joukkueeseen hankitaan ahkerasti maalintekijöitä (Jason Pominville, Thomas Vanek ja joitakin vuosia sitten Dany Heatley), mutta ruuti tuntuu hiljalleen kostuvan Minnesotassa.

2. Mikko lihoiksi

Näin Mikko Koivun ihailijana sattuu arvostella yhtä kaikkien aikojen leijonaa, mutta joukkueesta puuttuu tällä hetkellä ykkössentteri. Hyvä puoli on se, että joukkueella on kaksi täydellistä kakkossentteriä, Mikael Granlund ja Koivu – Mutta se ei auta juurikaan maalintekoa. Vaikka Koivun Corsi-lukemat ovat joukkueen parhaat, hän on kuin nakutettu pelaamaan kakkosketjun keskellä missä tahansa joukkueessa. Loistava aloittaja, pelaa vaikka käsi irti ja kantaa vastuuta.

Olisi pelkästään jo hänen taitojensa puolesta ajankohtaista alkaa nostamaan siirron estävä pykälä pöydälle ja etsiä korvaajaa Wildin kapteenille, sillä haluaisin nähdä Koivun jossain cup contender-joukkueessa. Miinus tilanteessa on Koivun suurehko palkkapussi, mikä tarkoittaa joko sitä että Wild joutuu uhraamaan kaupassa paljon tai maksamaan osan Koivun liksasta.

Granlundista on kasvamassa täysin saman roolin pelaaja kuin Koivu on, joten ei tuo mitään uutta pöytään. Mikke on yhtälailla loistava kakkossentteri kuten on Koivukin.

Kirjaimen riistäminen rinnasta on kesken kautta häpeällinen teko ja ei tuo mitään uutta pöytään. Yhtälailla Ryan Suterilla ja Zach Parisella on vastuu ottaa johtajuutta. Paikallisella toimituksella vain tuntuu olevan erityisen tärkeää saada C-kirjain Parisen rintaan.

Sanoin jo edellisessä postauksessa, että ykkösketjun tehtävä on olla joukkueen hyökkäävin ketju, se ei Wildin kohdalla ole sitä likimainkaan.

3. Joukkue tarvitsee otteluita yksin voittavan maalivahdin ja uuden ykkössentterin

Ensi kesänä pöydällä on muutamia varteen otettavia vapaita agentteja, joista halutuimmasta päästä on Antti Niemi. Mikäli entistä Vezina-ehdokasta ei kaupata ennen siirtorajaa, niin hän on tuskin neuvotteluissa ensi kesänä Sharksin kanssa, sillä Niemen paikkaa on jo kauden verran ollut valtaamassa Alex Stalock. Niemi tienaa tällä hetkellä noin 3,8 miljoonaa taalaa kaudessa joten palkkapyyntö tuskin on yli viittä miljoonaa, vaikka palkat ovat ensi kesänä nousussa jälleen. Niemen hintaa voi toisaalta nostaa pieni tarjouskilpailu mikäli kiinnostusta on enemmänkin.

Senttereitä vapailla markkinoilla ei ole tunguksi asti joten pitäisi lähteä kaupoille. Uskon ja toivon että edes Minnesotassa ei olla niin soitettaisiin Vincent Lecavalierin perään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s