NHL Power Week 13 – Minnesota Wild syvissä vesissä

Viime yön Pittsburgh Penguinsia vastaan kärsityn 7-2-tappion jälkeen joukkue piti pitkän palaverin kopissa, mikä kuvastaa kriisitilaa. Syitä menestyksettömyyteen on monia, mutta tällä hetkellä se henkilöityy päävalmentaja Mike Yeoon. Tällä hetkellä huhutaan, että 41-vuotias kanadalaisvalmentaja olisi menettänyt pukukoppinsa. Yeon on lähdettävä – se on selvää. Vaikka materiaaliltaan joukkue ei ole NHL:n paras, se pelaa silti alta tasonsa. Toinen iso ongelma on voittava maalivahti, joita organisaatiossa ei ole yhtään.

ja jälleen kerran on se aika vuodesta kun Mikko Koivulta halutaan repiä C rinnasta. En kyllä itse tiedä mitä sillä saataisiin aikaiseksi, että kapteenin merkki lyötäisiin jonkun toisen pelaajan rintaan. Olen aina ollut sitä mieltä, että pelaajat päättävät kapteenin, joten jos on tarvetta kapteenin vaihdolle, sen pitäisi olla pelaajien päätettävissä. Toki ymmärrän, että oman kylän poika halutaan joukkueen kapteeniksi.

Johtajuus ei ole ongelma, jokaisen pelaajan jolla on kirjain rinnassa, pitää ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa johtamaan joukkuetta. Ongelma joukkueessa on enemmänkin se, että vaikka Koivu on maailmanluokan aloittaja, ja hieno ihminen, hän ei ole missään tapauksessa ykkösketjun sentteri, vaan ensiluokkainen kakkosketjun puolustava hyökkääjä jonka jokainen joukkue haluaisi riveihinsä. Kun Teemu Selänne sanoi haastattelussa, että joukkueiden pelifilosofia on muuttunut siitä 90-luvun ”tehdään enemmän kuin ne”-tyylistä ”päästetään vähemmän kuin ne”-tyyliin, ykkösketjun pelifilosofia pitäisi edelleen olla ensiksi mainittu.

Juuri saamani tiedon mukaan Ryan Suter pääsee kuulusteluun kyynerpäätaklauksestaan, jonka ottava osapuoli oli Steve Downie. Pelikielto tuskin helpottaa tilannetta.

Markkinoilla on kuitenkin tällä hetkellä liuta päteviä valmentajia, joita on vapautettu tehtävistään muista seuroista. Yeo ulos, katseet valmentajamarkkinoille ja jos tilanne ei muutu, niin mitä todennäköisimmin Koivu lähtee lihoiksi jos näin itse haluaa.

Olli Määtän kausi ohi

Tänään Penguins vahvisti huhut joiden mukaan suomalaispuolustaja Olli Määtän kausi on ohi. Nuori puolustajalupauksemme on kärsinyt tiuhaan tällä kaudella muun muassa kasvaimen takia, mutta tällä kertaa leikkauspöydälle mennään olkapään takia.

On todella ikävää aina kuulla tällaista, mutta Määttä on nuori vielä ja hänellä on vuosia edessään vielä Penguinsissa. Tilanteen todellinen kärsijä on joukkue, jonka loukkaantumistilastot tältä kaudelta ovat legendaariset.

Paitoja kattoon

Viikon aikana jäädytettiin kaksi pelinumeroa – Teemu Selänteen #8 (Ducks) ja Dominik Hasekin #39 (Sabres). Meille 90-luvulla änärilapsuutensa viettäneille molemmat numerot olivat tärkeitä, joskin tietysti Selänteen paidanjäädytys oli se kaikkein tärkein.

Kaikki Selänteen urasta on jo sanottu – pistenikkari, mukava ihminen ja ennen kaikkea seuraikoni. Moni ihmetteli, että miksi jäädytys tuli vain alle vuosi uran päättymisen jälkeen, kun yleensä seurat pitävät muutaman vuoden taukoa. Tämä kertoo vain siitä kuin tärkeä pelaaja Teukka seuralle oli. Jos joku täällä asiaa ei vieläkään ymmärrä, ei pitäisikään sitten yrittääkään. Teukan paita jäädytettiin nopeasti, koska seura ja sen kannattajat halusivat näin. Kun katsoin seremoniaa suorana, ei voinut välttyä siltä ilolta, mikä Susan ja Henry Samuelin kasvoilla oli. He olivat aidosti ylpeitä ja onnellisia tilaisuudesta ja millään muulla ei ole merkitystä.

Kirjoitin viime toukokuussa omakohtaisen kirjoituksen Selänteestä.

Suomalaisdebyyttejä, Pekka Rinne sairastuville

Sen jälkeen kun Miikka Salomäki tiputettiin takaisin alas AHL:ään pelaamatta peliäkään, hänet nostettiin takaisin ylös pelaamaan yksi peli. Tehdyn maalin lisäksi Salomäki pelasi 10,49 minuuttia, ampui neljä laukausta, heitti äijän laitaan peräti seitsemän kertaa ja blokkasi yhden kiekon. Ottaen huomioon peliajan, Salomäki ei olisi paremmin voinut suoriutua.

Red Wingsin Teemu Pulkkinen oli toinen nostettu pelaaja, joka sai hieman pidemmän pestin loukkaantumisien takia. Pulkkinen on pelannut kolmosketjussa keskimäärin päälle 13 minuuttia. Ei yhtään omiin, mutta ei myöskään toiseen päähän osumia, mikä on kolmosketjulaiselta vaatimustaso. Laukauksia kahdessa ottelussa tuli viisi.

Viime yönä kuultiin suomalaisittain ikäviä uutisia, kun NHL:n paras maalivahti sai Pekka Rinne sai alavartalovamman Canucksia vastaan pelatussa ottelussa. Rinne on poissa kokoonpanosta ”day-to-day”-statuksella mikä tietenkin tarkoittaa sitä että vamman vakavuudesta ei ole varmuutta ja tilannetta katsotaan termin mukaisesti päivä kerrallaan. Rinne on vahva ehdokas tällä kaudella Vezinan lisäksi Hart Trophyyn, eli runkosarjan arvokkaimman pelaajan palkintoon. Predators johtaa runkosarjaa Rinteen ansiosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s