NHL Power Week 12 – Teräväinen NHL-kokoonpanoon

Kris Versteegin loukkaannuttua suomalaissentteri Teuvo Teräväinen kutsuttiin AHL:stä Chicago Blackhawksin kokoonpanoon. Saman kutsun sai Nashville Predatorsin Miikka Salomäki, mutta Salomäki lähetettiin takaisin AHL:ään pelaamatta peliäkään.

Starsia vastaan pelatussa ottelussa Teräväinen ei saanut vastuuta kuitenkaan kahdessa ensimmäisessä ketjussa, vaan otti nelossentterin roolin ja suoriutui siitä mallikkaasti. Toisessa ottelussa Avalanchea vastaan Teuvo nähtiin kolmosketjussa Andrew Shawn ja Bryan Bickellin kanssa.

Maple Leafs päästi Randyn menemään

Ei viikkoa ilman valmentajapotkuja. Tällä kertaa tossunkuvion kohteena oli Toronto Maple Leafsin päävalmentaja Randy Carlyle, joka juuri kauden alussa allekirjoitti jatkosopimuksen. Potkut vahvistaa Scotty Bowmanin taannoisen väitteen siitä, että kaikki valmentajapestit ovat väliaikaisia. Carlylen tilalle tulee toistaiseksi Florida Pantherisa viime kaudella valmentanut Peter Horachek, joka tuskin tälläkään kertaa saa niin kutsuttua pysyvää valmennuspestiä.

Tällä hetkellä huippuvalmentajista vapaalla jalalla ovat siis välivuotta pitävä Dan Bylsma ja tällä kaudella potkut ovat saaneet Carlylen lisäksi Paul MacLean ja Dallas Eakins.

Winter Classic jälleen trilleri

Winter Classic päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen Washington Capitalsin 3-2-voittoon. Voittomaali nähtiin vain 13 sekuntia ennen päätössummeria, kun Troy Brouwer sai siirrettyä kiekon maaliin. Maalia edelsi Jonathan Toewsin kyseenalainen koukkaamisrangaistus.

Vuodesta 2008 asti järjestetty talviklassikko on kolme kertaa saanut ratkaisun vasta varsinaisen peliajan päätyttyä ja näistä kaksi kertaa voittolaukauskilpailussa. Kukaan ei ole voittanut ottelua ylivoimaisesti, vaan kaikki ovat päättyneet 1-2 maalin erolla. Suurimaalisin peli nähtiin 2009, kun Red Wings voitto Blackhawksin 6-4.

Raanta vs. Crawford

Sillä välin, kun Corey Crawford oli loukkaantuneena, aloittavan maalivahdin tontin hoitivat puoliksi meidän oma Antti Raanta ja AHL:stä kutsuttu Scott Darling. Molemmat pelasivat loistavasti, mutta Crawfordin tultua takaisin tuvilta, kaksikosta Darling sai palata AHL:ään.

Vaikka Blackhawks on yksi NHL:än kuumimmista joukkueista, Crawford on pelannut alle tasonsa. Voikin siis sanoa, että Blackhawks on voittanut Crawfordista huolimatta. Viimeisestä viidestä pelistä kaksi tappiota ja yhdestä mies vedettiin pois maalilta. Sen sijaan Raanta oli pelaamissaan otteluissa suorastaan häikäisevä: Yhdeksässä ottelussa Raannan torjuntaprosentti oli 94,4 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,73. Viidestä viimeisestä aloituksestaan Raanta voitti kaikki. Niistä ei voi paljoa lukemat enää parantua.

Crawford on Blackhawksin kiistaton ykkösmaalivahti, mutta nyt on aika selvää, että mikäli kausi ei suju toivotulla tavalla, Blackhawksin päävalmentaja Joel Quennevillellä on heittää kehiin voittava varamaalivahti. Raannalla on vuoden mittainen sopimus Blackhawksin kanssa, joten ensi kauden sopimuksia ajatellen näytöt ovat melko kovaa luokkaa tällä hetkellä.

Capgeek lopetti toimintansa

Yksi parhaimmista NHL-fanin työkaluista lopetti toimintansa äkisti. Sivuston perustajan Matthew Wuestin terveyden heikennyttyä, sivusto päätettiin ajaa alas ja näin ollen pelaajasopimuksille ei löydy tällä hetkellä kaiken kattavaa sivustoa.

Palvelu oli kuitenkin sen verran suosittu, että uskoisin uuden capgeekin ilmestyvän piakkoin.

Kirjoitin eilen muutaman rivin NHL:n eläkekäytännöistä. Jos et sitä vielä lukenut, niin kannattaa hoitaa asia pois alta pikimiten.

2 kommenttia artikkeliin ”NHL Power Week 12 – Teräväinen NHL-kokoonpanoon

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s