NHL Power Week 10 ja 11 – Taas lähti koutsi

Tällä kertaa Power Weekissä on luvassa tuplajakso pyhien takia. Pelittömiä päiviä on ollut välissä ja Viitossentterikin on pitänyt hieman taukoa kirjoittamisesta, mutta nyt kinkkua aletaan sulattelemaan myös sormista.

Devils valmentajaruletin seuraava osanottaja

Konferenssin toiseksi viimeisenä oleva New Jersey Devils sai tarpeekseen ja erotti päävalmentajansa Peter DeBoerin. Neljän kauden aikana Deboer saavutti kerran Stanley Cupin finaalit, mutta muuten tulos on ollut heikonlaista.  DeBoerin korvaa toistaiseksi seuran toimitusjohtaja Lou Lamoriello, jonka aikaisemmat päävalmentajapestit Devilsissä ovat osuneet vastaaviin tilanteisiin.

Lamoriellon esiinmarssi on jälleen kerran siirtymä, jonka pituudesta ei ole selkoa. Joko uusi käskyttäjä löytyy tällä kaudella tai sitten etsintä tehdään kunnolla pitkän tähtäimen suunnitelmaa silmällä pitäen. Jokohan Paul MacLeanin puhelin on soinut?

Sarjataulukkokatsaus

New York Rangers on kovassa lennossa tällä hetkellä. Vaikka viime yönä takkiin tuli Starsilta, joukkue oli peräti kahdeksan ottelun voittoputkessa. Alkukauden vaikeuksissa ollut Columbus Blue Jackets on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan kahdeksan ja hävinnyt varsinaisella vain yhden. Kauden ailahtelevimmin esiintynyt Dallas Stars elää ja kuolee ykkösketjunsa mukana, mutta nyt on taas hyvä jakso menossa. Kymmenestä ottelusta seitsemän voittoa.

Panthers on lunastamassa odotuksia. Ennen kauden alkua joukkuetta povattiin useammassakin arviossa pudotuspelijoukkueeksi, mutta kauden alku ei näyttänyt lupaavalta. Joukkue hävisi maalin pelejä maalinteon ontuessa. Nyt sihti on kohdallaan ja ketjut alkavat loksahtelemaan paikalleen joten joukkue on näyttänyt tahtikapulaa otteluissa. Joukkue pelaa todella tasaisesti – ei suuria voittoja ja ei voittoputkia. Ainoastaan voittoja sieltä täältä ja nyt divisioonassa tilanne on seuraava: Pisteen ero Boston Bruinsiin ja kolmen pisteen ero Toronto Maple Leafsiin – ja neljä ottelua vähemmän pelattuna.

Mikael Granlund ranneleikkaukseen, Komarovin sairausloma päättymässä

Mikael Granlund loukkasi ranteensa, kun Dustin Byfuglien taklasi häntä sääntöjen vastaisesti. Mikke joutui leikkauspöydälle ja näin ollen joutuu olemaan noin neljä viikkoa sivussa. Granlundin kausi ei ole pisteiden valossa ollut toivotunlainen, sillä pisteitä on 32 ottelussa tullut vasta 15. Wild on divisioonassa viidentenä, seitsemän pistettä Jetsin perässä. Otteluita joukkue on pelannut kolme vähemmän.

Toronto Maple Leafsissa pelaavan Leo Komarovin sairausloma lähenee loppuaan, sillä joukkueen apuvalmentaja Steve Spott sanoi, ettei Komarovin pelaaminen viikonloppuna ole poissuljettua. Pitänee kuitenkin muistaa, että Leksa ei ole pelannut kuukauteen joten täyden kontaktin harjoittelua tarvitaan vielä.

Penguinsin saikkarilista naurettavan pitkä

Parhaimmillaan joulun alla joukkueen kokoonpanosta puuttui kaikkiaan kymmenen avauskokoonpanon miestä ja kakkosvahti. Osalla vammoja ja osalla surullisen kuuluisa sikotauti. Tällä hetkellä joukkue saa sentään nauttia Sidney Crosbyn, Jevgeni Malkinin ja Kris Letangin pelaamisesta, mutta silti poissaololistalla on edelleen muun muassa: Pascal Dupuis, Christian Ehrhoff, Olli Määttä, Patric Hörnqvist, Steve Downie, Paul Martin ja miksei myös tällä kaudella kohtalaisesti pelannut Blake Comeau.

Joukkue on divisioonan kärkipaikalla ja on pitkälti hyvän maalivahtipelin turvin pystynyt säilyttämään asemansa.

Jakub Voracekin lentokeli jatkuu, Seguin edelleen maalipörssin piikkipaikalla

Tasaisesti alkukauden pisteitä nakutellut Jakub Voracek ei osoita tahdin laantumisen merkkejä. Laiturilla on kolmen pisteen kaula kakkosena olevaan Tyler Seguiniin ja kolmen pisteen sisällä on Seguinin lisäksi neljä pelaajaa, muun muassa ketjukaveri Claude Giroux.

Alkukauden komeetta Sidney Crosby kärsii myös joukkuekavereiden loukkaantumisista. Vaikka Sid on maailman paras pelaaja, yksin tulosta ei kuitenkaan tule, kun kahden ensimmäisen ketjun pelaajista puuttuu suurin osa. Eniten näkyy kuitenkin Hörnqvistin uupuminen, joka nakutteli syötöistä sisään kiitettävään tahtiin. Voracekin ja Girouxn kemia toimii kuin märkä uni.

Neljä pelaajaa on iskenyt tällä kaudella yli 20 kaappia, maalipörssin johdossa oleva Seguin (25), Rangersin kanssa uuden tuulen löytänyt Rick Nash (23), unelmakautta pelaava Vladimir Tarasenko (22) ja maalikuninkuussuosikki Steven Stamkos (20). Jos pitäisi näistä arvata maalikuningas, niin suosikkejani ovat Stamkos ja Tarasenko. Ensiksi mainittu pelaa eniten maaleja hakkaavassa joukkueessa ja jälkimmäinen tekee niitä vaikka yksin. Seguin on toki tehnyt paljon maaleja, mutta Stars pelaa todella vuoristoratamaista kautta.

Maalivahtien tasoa aletaan mittaamaan nyt

Maalivahtien osalta kilpailu titteleistä alkaa nyt. Alkukauden lapsukset ja poikkeukselliset tilastokummajaiset karisevat jaloista ja jyvät erottuvat akanoista. Henrik Lundqvist on löytänyt vihdoin vireensä ja se on näkynyt joukkueen voittotilastoista. Islandersin alkukauden lento voitiin laskea pitkälti maalinteon ansioksi, mutta myös Jaroslav Halak on löytänyt tasonsa ja on viimeiset kymmenen peliä ollut pääosin huikea.

Alkukauden parhaat maalivahdit olivat kiistatta Pekka Rinne, Marc-Andre Fleury ja Carey Price. Ensiksi mainittu kirkkaasti paras. Rinne on niin huikea, että sitä on vaikeaa edes sanoin kuvailla. Rinne on ollut jokaisessa tärkeässä tilastossa kärjessä, ja näistä tärkeimmät on voitot.

Uudenvuodenpäivänä pelataan Talviklassikko

Washington Capitals ja Chicago Blackhawks kohtaavat uudenvuodenpäivänä ulkoilmaottelussa. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran marraskuun 7. päivä Chicagossa ja se päättyi Blackhawksin 3-2-tappioon. Molemmat joukkueet ovat hyvässä vireessä ja fanit ovat saaneet nauttia molempien joukkueiden arjesta ”Road To The Winter Classic”-sarjassa.

TV-sarja on mielestäni ollut jälleen kerran onnistunut. Siinä missä ensimmäinen jakso oli hieman tavanomainen ja aikaisempia kausia toistava, toinen jakso oli traagisuudessaan koskettava. Jaksossa jouduttiin käsittelemään Blackhawksin nuoren huoltajan, Clint Reifin menehtyminen.

Sarjan kolmas jakso esitetään Viasatilta uudenvuoden aattona ja itse ottelua käsittelevä viimeinen jakso viikko uudenvuoden jälkeen.
——————————-
Loppukevennyksen aiheena on Dany Heatley. Tasaista laskusuuntaa ollut ura sai yhden viimeisimmistä silauksista, kun Ducks siirsi 33-vuotiaan entisen maalitykin waiver-listan kautta AHL-joukkue Norfolk Admiralsiin etsimään peli-ilmettä. Hän kävi pelaamassa kaksi ottelua loukkaantumisen jälkeen Norfolkissa totuttautuakseen pelaamaan. Tuloksena 0+0 ja -3. Nivusvaivoista kärsineestä ”Heateristä” povailtiin alkukaudesta irtokiekkojen poimijaa Corey Perryn ja Ryan Getzlafin rinnalle, mutta suunnitelmat ja toteutus eivät kohdanneet.

Ennen tätä kautta Heatley on pelannut viimeksi AHL:ssä… hetkinen… ei koskaan. Draftin kakkosena varattu Heatley siirtyi parikymppisenä NCAA:sta suoraan Trashersin pelaavaan kokoonpanoon ja kiskaisi vaatimattomat 67 pistettä tauluun. Parhaina kausina Senatorsissa pisteitä tuli kaudessa yli sata ja maaleja 50. Viimeksi 60 pistettä on ylittynyt neljä kautta sitten Sharksissa, kunnes hyökkääjä lähti Minnesota Wildiin pelaamaan.

En ole juuri koskaan pitänyt Heatleystä. Lähes aina omaan suuntaan selkä suorana ja useimmiten myös hyökkäyssuuntaan. Perinteinen Heatleyn maali syntyi oikea-aikaisella roiskaisulla irtokiekkoon. Nykyään pitäisi tehdä kentällä hieman enemmän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s