NHL Power Week 9 – Edmonton Oilers on saunaseura

Kuten viime viikolla ennustinkin, Paul MacLeanin lähtö Senatorsin päävalmentajan paikalta aloitti valmentajaruletin. Oletin luonnollisesti, että seuraavien potkujen antaja pirauttaa välittömästi MacLeanille. Toisin kävi.

Edmonton Oilers erotti Dallas Eakinsin ja toimitusjohtaja Craig MacTavish nimitti itsensä väliaikaiseksi päävalmentajaksi. Yhtälö on mielenkiintoinen. MacTavish erotettiin päävalmentajan paikalta 2009, kunnes palkattiin GM:ksi ja näin ollen pystyi nimittämään itsensä uudestaan päävalmentajaksi. Mutta vain siksi aikaa kunnes uusi päävalmentaja Todd Nelson on saatu ajettua hommaan sisään. Nelson tulee päävalmentajan paikalle Oilersin AHL-joukkueesta, Oklahoma City Baronsista. Ajoittain siirto farmijoukkueesta showhun on onnistunut (Jon Cooper, Lightning), mutta toisaalta organisaation sisältä palkkaaminen on juurikin Oilersin heikkous. Nyt taasen joukkue palkkasi kokemattoman valmentajan tilalle kokemattoman valmentajan.

Oilers on edelleen huumassa 80-luvun menestyksestään. 1984-1990 välisenä aikana joukkue voitti viisi Stanley Cupia suurin piirtein samalla reseptillä ja sitä on yritetty samalla koplalla päivittää onnistumatta 2010-luvulle. Kevin Lowe ja MacTavish ovat juuri osa tätä yritystä. Oilersissa ollaan unohdettu se, että hyvä pelaaja ei ole välttämättä hyvä valmentaja, hyvä valmentaja ei välttämättä ole  toimitusjohtaja ja niin edelleen. Tällä hetkellä koko homma pukukopista norsunluutorniin asti on täysin sekaisin.

Samassa rytäkässä alkoi huhut velloa siitä, että joukkueen taannoinen ykköskierroksen ykkösvaraus Taylor Hall olisi kaupan. Syy ei ole niinkään otteista jäällä, vaan että Hall olisi pukukopissa vaikea tapaus. Sanoisin kuitenkin että 23-vuotiaan Hallin kauppaaminen olisi järjetöntä. Sen sijaan MacTavishin ja Lowen heittäminen ulos organisaatiosta taas olisi erittäinkin järkevää.

Oilersin meno muistuttaa perinteistä suomalaista liiketoimintamallia, saunaseuraa.

Rinne edelleen kuuma kuin kiuas, Raannalla jännittävä loppuviikko

Pekka Rinne on tällä hetkellä käsittämätön. Katsokaa alla olevaa kuvaa:
molssetVoiko kauniimmalta enää maalivahtitilastot näyttää? Ei sen enempää Rinteestä.

Suomalaisvahti Antti Raannalla on kuitenkin ongelma edessään. Corey Crawfordin loukkaannuttua hän on taistellut peliajasta Scott Darlingin kanssa ja tilanne on nyt se, että molemmat ovat pelanneet todella hyvin. Statistiikat ovat hyvin identtiset ja molemmat ovat pelanneet lähes yhtä paljon.

Kuitenkin peikko nimeltä Crawford saapuu todennäköisesti viikonloppuna takaisin ykkösvahdin paikalle ja valmentaja Joel Quenneville joutuu valitsemaan, että kuka lähtee farmiin.

Syön hieman sanojani Sabresista

Sanoin kauden alussa pahasti Buffalo Sabresista, mutta joukkue on onnistunut näyttämään kyntensä. Oli kyse sitten hetkittäisestä huumasta tai ei, niin joukkue on ohittanut Itäisessä konferenssissa New Jersey Devilsin ja Philadelphia Flyersin ja on nyt kahden pisteen päässä Ottawa Senatorsista.

Joukkueessa pelaava suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen on osoittanut väkevyytensä heikossa joukkueessa ja pelaa minuuttinsa kakkosketjussa ja kakkosylivoimassa. Voitokkaassa ottelussa Senatorsia vastaan Ristolainen läväytti komean maalin suoraan syötöstä ja valittiin ottelun kolmostähdeksi.

Ankat lentokelissä, Flames pudonnut taivaalta

NHL:n kuumin joukkue on tällä hetkellä Anaheim Ducks, joka on joutunut pärjäämään ilman Corey Perryä. Ennen viime yötä, seitsemän ottelun voittoputkessa ja koko joukkue on huikeassa vireessä suomalaispakki Sami Vatasta myöten, joka on joukkueen kolmanneksi paras pistemies, kovin blokkaaja sekä ylivoimainen ykkönen ylivoimapisteissä. Ryan Kesler on osoittautunut myös onnistuneeksi hankinnaksi kakkossentterin paikalle.

Alkukauden lennossa ollut Calgary Flames on tällä hetkellä viiden ottelun tappioputkessa ja on pudonnut konferenssin yhdeksänneksi Winnipeg Jetsin taakse.

Sikotautiepidemia

NHL:ssä riehuu sikotauti ja sen kuuluisin uhri on tällä hetkellä maailman paras jääkiekkoilija Sidney Crosby. Irvileuat kertoivatkin että Crosby on näytellyt jäällä niin paljon että alkaa muistuttamaan Marlon Brandoa. Penguins teki emämunauksen Crosbyn kohdalla ja oli päästänyt supertähden harjoittelemaan joukkueen mukana ja näin ollen on päässyt mahdollisesti tartuttamaan muitakin pelaajia.  Suomalaispelaajia sikotauti tuskin pääsee häiritsemään, sillä suomalaiset saavat viimeistään varusmiespalveluksessa MPR-rokotteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s