Antakaa Ollin olla

Olli Jokinen teki viime yönä maalin.

Vielä ollessaan Florida Panthersin kapteeni, tämä ei olisi ollut mikään ihme sillä ”Päällikkö” nakutteli kaudella 2006-07 39 maalia ja 91 pistettä. Panthersissa Jokisella oli pelkkää lentokeliä, vaikka ei pystynytkään johdattamaan Panthersia kertaakaan pudotuspeleihin. Tällä kaudella takana on 28 ottelua ja Jokisella on tasan kaksi maalia.

Jos Predators olisi divisioonan hännillä ja Jokisen ollessa jäällä oma pää paukkuisi takavuosien malliin, suosittelisin entiselle pistenikkarille pikaista siirtoa takaisin Eurooppaan. Jokisen maalittomuudesta huolimatta Predators on läntisen konferenssin kolmantena ja miehen ollessa jäällä oma pää ei todellakaan soi. +/–sarake nimittäin näyttää tasan nollaa, Corsi-lukema on 52.9% ja Fenwick peräti 54.9%. Kaksi jälkimmäistä tarkoittavat sitä että Jokinen viettää enemmän aikaa vastustajan päässä kuin omassa.

Jokinen ei ole enää muutamaan vuoteen ollut pistenikkarin maineessa. 60 pisteen raja meni viimeksi puhki Calgary Flamesissa kolme kautta sitten ja sen jälkeen pistesaldo on ollut tasaisesti laskusuunnassa. Nykyään Jokinen on puolustava hyökkääjä, sillä ykkösvitjasta tuskin löytyy enää mistään joukkueesta roolia. On sopeuduttava tilanteeseen ja alettava pelaamaan joukkueelle.

Flyersin Vincent Lecavalierilla on sopeutumisongelmia uusiin rooleihin ja se näkyykin siinä, että kauden aikana on imetty poppareita pressikatsomossa, vaikka kummassakaan päässä vartaloa ei ole mitään vikaa. Vinny on rooliltaan ykkösketjun mies eikä muuhun rooliin oikein sovi. Lightningissa ykkössentterin rooli meni lopulta Steven Stamkosille, joten olisi pitänyt osata pelata kahteen suuntaan – ei natsannut, ja ei natsaa Flyersissakaan.

Nashville päästää liigan vähiten maaleja tällä hetkellä mikä tietysti on paljolti Pekka Rinteen ansiota, mutta kiitos kuuluu puolustusvoittoiselle pelityylille. Joukkue pelaa vähämaalisia pelejä, joista lopulta selviää voittajana. Maaleista vastaa pääsääntöisesti Mike Ribeiron johtama ykkösnyrkki, mikä onkin ollut kaikin puolin tehokas ja loput ketjut ovat keskittyneet pitämään oman pään puhtaana. Muihin ketjuihin ei ole löytynyt vakiintuneita kokoonpanoja, vaan ne elävät koko ajan. Varsinkin Matt Cullenia ja Jokista heitellään milloin mihinkin ketjuun ja pelipaikat vaihtuvat samaan säveleen.

Jokinen on menossa keväällä tuplaamaan pudotuspelisaldoaan, ellei joukkueeseen aleta kaivelemaan jostain tehokkaampaa kaveria. Jokisen nimeä on yhdistetty ainakin Edmonton Oilersiin ja Florida Panthersiin, joista ensimmäisessä ei tarvitsisi haaveilla pudotuspeleistä vielä vuosiin.

Joka tapauksessa, heikosta pistetilanteesta huolimatta Jokinen pelaa hyvin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s