NHL Power Week 8 – Valmentajaruletti käyntiin

Jääkiekkomaailma menetti lyhyen ajan sisään jälleen yhden legendoistaan, kun Jean Beliveau menehtyi 83 vuoden iässä. Viime yönä Vancouver Canucksia vastaan pelatussa ottelussa entistä Habs-kapteenia muisteltiin useaan otteeseen. Nähtäväksi jää, pidetäänkö kolme riviä Canadiensin vaihtoaition yläpuolella ollutta katsomopaikkaa jatkossakin tyhjänä, sillä se oli Beliveaun paikka, kun Canadiens pelasi kotonaan.

Liiga on viikon jälkeen edelleen huikean tasainen ja eroja on tasottanut nimenomaan se, että otteluun lähdettäessä ennakkosuosikin viitta on raskas. Viime yönä Sabres nappasi päänahan Los Angeles Kingsiltä ja Edmonton Oilers otti kymmeneen peliin ensimmäisen voiton San Jose Sharksilta.

Vanhat ketut takaisin hommiin

Ilja Bryzgalov sai kun saikin täksi kaudeksi työpaikan. Mr. Universe kävi Wildin harjoitusleirillä kokeilemassa, mutta vierailusta ei jäänyt muuta käteen kuin selfiehassuttelu fanien kanssa. Sen sijaan uudeksi palkanmaksajaksi ilmoittautui Anaheim Ducks, jolla on ollut ongelmia maalivahtitilanteen kanssa. Fredrik Andersen on pelannut hienosti, mutta tarvitsee paikkajaksi pätevän maalivahdin. John Gibsonin tervehtyminen nivusvaivasta on viivästynyt ja todennäköisesti hakee jossain kohtaa vauhtia myös bussiliigasta.

Bryzgalov on ennenkin pelannut Ducksissa. Hän pelasi kolme kautta varamaalivahtina, kunnes treidattiin Phoenix Coyotesiin, jossa lopulta pelasi uran parhaat vuodet.

Koko uransa New Jersey Devilsissä pelannut Martin Brodeur palkattiin tryoutin kautta St. Louis Bluesiin auttamaan nuoria maalivahteja. Ensimmäinen pelattu ottelu meni ilmeisesti harjoitellessa, mutta kaksi seuraavaa peliä päättyi Bluesin voittoon ja Brodeurille tuli tilille uran 690 voitto. 42-vuotiaalla Brodeurilla on enemmän voittoja tilillään kuin esimerkiksi Nashville Predatorsin joukkueella. Ei ole mitään syytä epäillä etteikö tilille tulisi tänä vuonna myös 700. voitto. Maratontaulukkoa Brodeur johtaa 139 voitolla toisena olevaan Patrick Royhin. Aktiivimaalivahdeista lähimpänä on Roberto Luongo 308 voiton päässä. Siitä perspektiiviä.

Ensimmäiset valmentajapotkut

Viikolla nähtiin kauden ensimmäinen valmentajanvaihdos, kun Senators erotti John MacLeanin päävalmentajan paikalta. Erottaminen oli hieman yllättäväkin ottaen huomioon, että MacLean voitti hienosti Jack Adams-awardin vain puolitoista kautta takaperin ja ei tämä kausi nyt niin huonosti ole mennyt. Kohtalaisen heikolla materiaalilla piste per peli.

MacLean ei varmasti kauaa työttömänä pysy, ja kohta nähtäneen seuraavat potkut ja syy on varmasti MacLeanin palkkaaminen. Eri asia tietysti on, haluaako MacLean heti jatkaa valmentajana. Potentiaalisia joukkueita on Stars, Sabres ja miksei myös Oilers. Oilersista pitäisi vain vaihtaa koko organisaatio. Jos homma toimi kentällä 80-luvulla, se ei tarkoita sitä että menestysresepti on hallussa 2000-luvulla.

Komarov sairastuvalle, Koivu herännyt

Suomalaisittain tuli ikäviä uutisia, kun Leo Komarov joutui aivotärähdyksen takia telakalle. Taklaajana oli tällä kertaa Aleksander Ovetskin, joka töytäisi peruuttavaa Komarovia 29.11.2014 pelatussa ottelussa. Järjen äänellä ajatellen Ovetskinin tarkoitus oli vain hieman töytäistä veljellisesti Komarovia, sillä kaukalon ulkopuolella heidät voi määrittää kavereiksi. Tästäkin huolimatta, tilanteesta olisi pitänyt jakaa Ovielle kakkua:

Mikko Koivu on vihdoin herännyt kauteen. Viime yönä 1+2 ja pisteputki on jatkunut jo yli viisi peliä. Ainoa vain, että koko Wildin miehistön pitäisi herätä. Wild on divisioonan viidentenä, neljä pistettä Jetsiä perässä. Nyt pitäisi alkaa poimimaan voittoja, ja varmistaa paikka divisioonan kärkijoukkueena.

Pistepörssin katsaus

Tyler Seguin, Sidney Crosby, Jakub Voracek, Jevgeni Malkin ja Steven Stamkos. Siinä on tämän hetken NHL:n pistepörssin kärki ja joku heistä sen tulee voittamaan. Toki, mikäli Crosby vain on koko kauden rivissä, uskoisin hänen vievän tittelin tänä vuonna lähes varmuudella. Kuitenkin on mukava nähdä tuoretta nimeä kilpailussa kuten Seguin ja Voracek. Viime vuonna Seguinin ero pistepörssin voittaneeseen Crosbyyn oli 20 pistettä, mutta tänä vuonna ero on paljon pienempi.

Mikäli maalitehtailu jatkuu samanlaisena kuin tähänkin asti, maalipörssi voitetaan noin 60 maalilla ja vähintään pari pelaajaa tekee vähintään 50 häkkiä. Tähän kisaan ilmoittautuneita on edelleen paljon, joskin vahvimpana ehdokkaana on Seguin, jolla on tällä hetkellä kasassa 22 kaappia. Rick Nash on saanut kaudelleen konsistenssia ja tekee varmasti uran parhaan maalisaldon. Nashin maaliennätys on kaudelta 2003-04 ja viimeksi 40 kaappia tuli kaudella 2008-09.

5 kommenttia artikkeliin ”NHL Power Week 8 – Valmentajaruletti käyntiin

  1. Mitä ihan wikipediasta katoin, niin Roberto Luongolla näkyy olevan 373 voittoa tilillään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s