NHL Power Week 7 – Rinne NHL:n paras maalivahti

Pekka Rinne palkittiin kuukauden kolmostähtenä NHL:ssä ja se on kova juttu. Pääasiallisesti suomalaiset ovat maalivahteina päässeet nauttimaan näistä kuukauden tähtivalinnoista. Lokakuussa 2013 Antti Niemi valittiin kuukauden kolmostähdeksi. Keväällä 2012 suomalaisvahdit miehittivät tähtivalintoja peräti kolme kuukautta putkeen: Rinne tammikuussa, Niemi kakkostähtenä helmikuussa ja Rinne jälleen maaliskuussa valinnoissa mukana. Itse en muista suomalaista kuukauden ykköstähtenä vähään aikaan, koska noita ei varsinaisesti tilastoida.

Rinne on tällä hetkellä kiistatta NHL:n paras maalivahti. Hän voittaa otteluita joukkueelleen ja on kokonaisvaltaisesti aivan huikea maalivahti. Rinne saa kiittää paljolti Predatorsin entistä Mitch Kornia, joka on tehnyt Rinteestä miehen, joka hän tänä päivänä on.

Mark Giordano

Liian vähän palstatilaa saanut kanadalaispuolustaja on ollut Flamesin takalinjoilla suorastaan häikäisevä. Hän johtaa marginaalin turvin puolustajien pistepörssiä ja teholukematkin ovat mukavasti plussan puolella. Giordanoa ei ole koskan varattu NHL:ään vaan on Flamesin farmijoukkueen kautta kivunnut ”edustukseen”. Pakkipari Giordano-TJ Brodie on ollut miltei pysäyttämätön voima.

Giordanoa ei ole koskaan valittu All Star-otteluun, joten tällä kaudella sekin tulee olemaan edessä.

Tasainen sarja

NHL on tällä hetkellä todella tasainen. Kaikkiaan yhdeksän joukkuetta sarjassa on kolmen pinnan sisällä. Häntäpään ja keskikastin välillä on noin kymmenen pistettä mikä on tietysti tässä vaiheessa kautta jo paljon, mutta kärki ja keskikasti on tasainen.

Pikaisesti katsoen kukaan ei ole vielä varsinaisesti pudonnut kelkasta ja ihan alkukaudesta pelkkiä isät vastaan pojat-otteluita pelannut Buffalo Sabres on hilannut itsensä peräpaikalta jo Philadelphia Flyersin tuntumaan. Nyt on kuitenkin se aika, kun alisuorittavan joukkueen pitäisi alkaa hilaamaan itseään ylöspäin.

Ainoastaan Edmonton Oilers on siellä missä on ollut kauden alusta asti – sarjan viimeisenä. Ölymiehissä alkaa iso viikate heilumaan ellei jotain ala tapahtumaan. Joukkue on kerännyt aikoinaan niin ison liudan ykkösvarauksia joukkueeseen, että sen on pakko alkaa tekemään tulosta. Ellei sitten aiota olla viimeisiä ja yritetä kaapata Connor McDavidia tai Jack Eicheliä draftissa.

Lukija pyysi minulta viime viikoksi artikkelia Dallas Starsin alisuorittamisesta. Vähän myöhässä ja kuin tilauksesta, Jatkoaika.comin Henri Muroke kirjoitti asiantuntevan tekstin Starsin tilanteesta.

Pantterilauma keskikastia

Panthers pelaa tiukkoja otteluita ja pienen marginaalin voitoin on osoittautunut keskikastin joukkueeksi. Joukkue tekee edelleen tuskaisesti maaleja, mutta on Penguinsin ohella Itäisen konferenssin vähiten maaleja päästänyt joukkue.

Lukuisten ketjukokeiluiden jälkeen Aleksander Barkov on vapautettu ykkösketjun sentterin taakasta ja se on langennut ripauksen vanhemman Nick Bjugstadin harteille, joka on oppinut kestämään paineita ”state of hockeyssä”, Minnesotassa.

Barkovia yritetään herättää palauttamalla viime kauden tehoketju, eli ”The Killer Bees”. Vierelleen hän on saanut Sean Bergenheimin ja Brad Boyesin. Vaikka ihmeitä ei ole tapahtunut tuloksellisesti, kolmikko on peleissä onnistunut tuottamaan tekopaikkoja.

Tampa Bay on ensi keväänä vähintään konferenssifinaaleissa

Kyllä, uskallan väittää. Vaikka Steven Stamkos otti viime kaudella sääreen osumaa, hän on teräsmiehen maineessa. Joukkueessa on kolme tehokasta ketjua, jotka pystyvät tuottamaan maalintekotilanteita ja myöskin puolustamaan omaa maalia. Tyler Johnson on siirretty laidalta keskelle ja on roolissaan tuhoisa. Stammer ja Ryan Callahan löytävät toisensa vaikka silmät kiinni. Jon Cooper on löytänyt pelaajistaan yhdistelmät, jotka toimivat. Joukkue suorittaa niin tasaisen hyvin, että on vaikea kuvitella isompia notkahduksia, ellei rosterista yht’äkkiä putoa pois kolme tai neljä tärkeää pelaajaa.

Nuorten MM-kisoihin on kolme viikkoa

Muutaman vuoden tauon jälkeen kisat ovat jälleen Kanadassa. Suomi saapuu hallitsevana maailmanmestarina jääkiekon syntysijoille puolustamaan mestaruuttaan, mutta NHL-seuraaja näkee kentällä huomisen tähdet. On mahdollisuus bongata aikaisemmin mainitsemani ensi kesän varaukset McDavidin ja Eichelin kuin myös muutamia muita tulevia supertähtiä. Ensi kesän ”mock draft” löytyy esimerkiksi täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s