NHL Power Week – 5

Viides viikko takana ja sitä sulostuttikin suomalaisittain Jori Lehterän valinta viikon ykköstähdeksi. Viime kaudella viikon tähdeksi valittiin Kari Lehtonen, mutta sitä edellisestä on aikaa kolme vuotta, kun Antti Niemi valittiin viikon ykköseksi. Voittoputki päättyi viime yönä, kun Boston Bruins voitti Bluesin 2-0. Tuukka Raskille hieno nollapeli ja kaivattu onnistuminen.

Bruins ja Rask

Rask on ollut suomalaisessa mediassa ainakin kynän alla, koska me täällä pidämme omiemme epäonnistumisista. Puhutaan, että nyt kun Bruinsin puolustus on alisuorittanut, Raskin valo yhtenä parhaista maalivahdeista on sammunut. Olen suuresti eri mieltä. Bruinsiin sattui eniten palkkakattoon liittynyt kaupanteko, jossa Johnny Boychuck siirtyi New York Islandersiin. Sen lisäksi, että Bruins menetti loistavan pelaajan, he menettivät myös todella mukavan jätkän. Tuollainen menee kypärän sisälle. Siihen lisättynä vielä muun muassa Zdeno Charan loukkaantuminen, niin henki on varmasti todella alhaalla. Huolimatta heikon menestyksen maineesta, Bruins on divisioonan kolmas.

Henrik Lundqvistiä pidetään maailman parhaana maalivahtina, eikä suotta. King Henrikillä on kuitenkin syksyisin vaikeuksia saada vireyttä päälle ja se on nyt nähty kahtena vuotena peräkkäin. Meno on tälläkin hetkellä kaukana hyvästä. Maanantain ainoassa ottelussa Tampa Bay Lightning suorastaan nöyryytti Lundqvistia. Viime kaudella Lundqvist oli NHL:n aloittavista maalivahdeista häntäpäätä, mutta keväällä hän oli satumainen.

Jokisen kiikarit ja Hortonin tilanne

Kirjoitin viime viikolla Olli Jokisen kiikaritehoista. Viime yönä kun Nashville Predators kuritti Toronto Maple Leafsia peräti 9-2, vain kolme pelaajaa jäi ilman tehopisteitä. Yksi heistä oli Jokinen.

Nathan Hortonin tilanne ei näytä hyvältä. Hän ei pysty kunnolla nukkumaan, kävelemään tai olemaan. Leikkaus on edessä, mikäli hän haluaa normaalia elämää vielä joskus viettää. Tällä hetkellä tervehtyminen ilman leikkausta on todella kaukainen ajatus, mutta leikkaus toisaalta päättäisi miehen NHL-uran. Miten luopua siitä mitä rakastat eniten maailmassa? Blue Jacketsilla on tällä hetkellä todella vaikeaa, vaikka Ryan Johansen on näyttänytkin olevansa sopimuksensa arvoinen pelaaja.

Onnistuneempi Jokinen, eli Jussi

Ennen kautta Jussi Jokisen sopimusta parjattiin ja kerrottiin hänen olevan hukassa ilman Jevgeni Malkinia. Jussi on tällä hetkellä Panthersin paras pistemies ja on tehnyt 16 ottelussa 12 pistettä. Kun vierellä ei ole Geno ja joukkue on häntäpäätä, niin tulos on todella hyvä.

Sen sijaan Aleksander Barkov kärsii ”sophmore jinxistä”. Viime kaudella hienosti pelannut Barkov aloitti kauden ykkösketjun keskellä, mutta viime peleissä vastuu on vähentynyt huomattavasti ja ilmeisesti Floridassakin on ymmärretty, että 19-vuotias pelaaja on vielä raakile ykkössentterin vastuulle. Tällä hetkellä joukkueessa ei ole ketään tähtitason pelaajaa, joka ottaisi Barkovin siipiensä suojaan. Barkov huilasi Kingsiä vastaan pelatun ottelun sairastumisen takia.

Olli Määttä palasi Penguinsin kokoonpanoon

Olli Määttä palasi vain kaksi viikkoa syöpäleikkauksen jälkeen kentälle ja kellotti 20 minuuttia peliaikaa 4-0 voitossa Canadiensia vastaan. Se oli iso voitto, sillä Canadiens on NHL:n kärkijoukkueita. Ottelussa Penguinsin prospekti Beau Bennet esiintyi isännän elkein ja sai aikaan kolme tehopinnaa. Ottelu oli tämän kauden neljäs ja pisteet ensimmäiset.

Minnesota Wild teki ratkaisunsa maalivahtien suhteen ja passitti alkukaudesta jalkansa pakettiin kiukutelleen Josh Hardingin AHL:ään siirtolistan kautta. Darcy Kuemper on osoittautunut ailahtelevuudestaan huolimatta luottamuksen arvoiseksi ja päävalmentaja Mike Yeo luottaa siihen, että veteraanimaalivahti Niklas Bäckström pystyy lepuuttamaan Kuemperia tarvittaessa.

Jakub Voracek

Alkukauden komeetta on ehdottomasti Voracek. Columbus Blue Jacketin muutaman vuoden takaisessa siirtoruletissa Flyersiin siirtynyt pistepörssin kakkonen on tehnyt 16 ottelussa jo yli kolmanneksen viime kauden pistesaalista. Huolimatta kuitenkin ykkösketjun tasosta, maaleja tulee omiin siihen malliin että Flyers on vasta divisioonan kuudes. Voitot tulevat häntäpään joukkueita vastaan ja tappioita satelee, kun vastassa on kovempi paketti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s