NHL Power Week – 4

St. Louis Blues käveli edellisyönä Buffalo Sabresin ylitse ja Jori Lehterä onnistui tekemään ensimmäisen suomalaishattutempun tällä kaudella. Viimeksi suomalaishyökkääjä teki hattutempun viime syksynä, kun Jussi Jokinen onnistui Carolina Hurricanesia vastaan. Eräällä keskustelupalstalla selvisi, että edellisen kerran kun suomalainen teki puhtaan hattutempun, oli vuonna 1999 kun Teemu Selänne onnistui Dallas Starsia vastaan 15 vuotta sitten. Kiitos tutkivasta työstä kuuluu Muropaketin DrVataselle. Lehterällä on tällä hetkellä piste per peli, mutta yli 80 pisteen kautta tuskin tulee. Yli 60 pistettä tulee terveenä varmasti olemaan, mutta se edellyttää Vladimir Tarasenkon läsnäoloa ja kakkosketjun minuutteja.

Paul Stastny palasi kokoonpanoon ja kotikatsomon helpotukseksi ei ottanutkaan takaisin paikkaansa kakkosen keskeltä tiputtaen Lehterän taakse, vaan David Backes siirtyi ykkösketjun laitaan ja Stastny keskelle. Koostumus on juurikin sellainen, kun odotin sen olevan jo kauden alussa. Lukisivat vain blogia, niin ei tarvitsisi kärvistellä keskinkertaisilla ketjukoostumuksilla.

Nashville kärjessä, Stars vaipunut koomaan

Pekka Rinne on tällä hetkellä todella upeassa vedossa ja voittaa välillä pelejä yksinään. Ennustelin jossain, että Tanner Pearson voittaisi kävellen Calder Trophyn, mutta se kunnia menee alkukauden perusteella Filip Forsbergille. 15 pelistä on tällä hetkellä koossa 17 pistettä. Viime kaudella Forsberg kävi jo yrittämässä ”shown” puolella, mutta täksi kaudeksi kokoa ja lihasta on tullut roimasti lisää. Peter Lavioletten hyökkäysvoittoinen pelitapa on tuottanut tulosta ainakin ykkösketjun osalta. Olli Jokinen on onnistunut jotenkin kiikaroimaan koko sarakkeensa; pistetilaston lisäksi myös tehotilasto näyttää nollaa.

Hyvät alkumetrit pelannut Dallas Stars on ottanut hieman takapakkia ja on pudonnut Colorado Avalanchen tasolle divisioonan hännille. Aikaisemmin kehumani ykkösketju on ottanut apinan harteilleen ja Jamie Bennillä on melkoinen kuiva kausi menossa. Suomalaisvahti Kari Lehtonen pitää joukkueen pääosin kamppailuissa mukana.

Lightning iskee lajaalta rintamalta, Panthers ei miltään

Atlantin divisioonan kärkijoukkue Tampa Bay Lightningin pelit ovat iloista seurattavaa. Menestykseen tarvittiin alun alkaen Steve Yzerman, mutta isoin käännekohta oli Jon Cooperin palkkaaminen ja Vincent Lecavalierin sopimuksen ulososto. Näin joukkue pääsi viime kaudella panostamaan selkeästi ykkösketjun tehoon ja kakkosketjun kahden suunnan pelaamiseen.

Ja niin ettei koko homma olisi sarjan parhaan maalintekijän, Steven Stamkosin harteilla, koko joukkueesta yli kymmeneen pisteeseen on päässyt seitsemän pelaajaa. Ja vaikka Stammer on tehnyt kymmenen häkkiä, kaikkiaan viidellä pelaajalla on viisi maalia tai enemmän. Joukkue tekee todella paljon maaleja.

Koska Buffalo Sabresia ei kehtaa enää edes mainita (maaliero -39), Atlantin divisioonan toinen floridalaisjoukkue Panthers taasen ei saa iskettyä sisään mitään, vaikka päästää maaleja divisioonan vähiten. Joukkueen paras pistemies on tulokaspakki Aaron Ekblad kahdeksalla pojolla ja kakkosena Jussi Jokinen seitsemällä. Scottie Upshall ja Brandon Pirri ovat jaetulla ykkössijalla maalikuninkuuskilpailussa. Molemmilla on kasassa kolme häkkiä. Uuden päävalmentajan Gerard Gallantin piti tuoda Panthersille hyökkäävämpää pelitapaa, mutta tällä hetkellä joukkueen koko energia menee puolustamiseen. Ongelma ei ole niinkään pelaajissa, vaan joukkueen energiaa kuluu hukkaan punaviivan alapuolella, joten hyökkäykset ovat pääosin ponnettomia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s