NHL Power Week – viikko 3

Pikkuhiljaa joukkueiden suonenvedot alkavat erottua tasaisesti pelaavista joukkueista ja sarjataulukko asettua uomiinsa. Itäisen konferenssin kärkijoukkueita ovat Penguins, Lightning ja Canadiens. Häntäpäästä taasen löytyy tuttujen ja turvallisten Sabresin ja Hurricanesin lisäksi myös Blue Jackets, jonka luistin on takkuillut pitkälti loukkaantumisten johdosta.

Läntisessä konferensin kärkijoukkueet ovat Canucks ja Ducks ja kolmantena syksyn todellinen yllättäjä, Flames. Joukkue ei hankkinut varsinaisia tähtipelaajia, vaan tulleiden joukossa oli muun muassa Brandon Bollig, Devin Setogutchi ja Ducksissa heittopussiksi jäänyt sveitsiläisvahti Jonas Hiller. Häntäpäässä on tutut häntäpääjoukkueet Oilers ja Coyotes, mutta myös viime kauden komeettajoukkue Avalanche.

Lehterä – Tarasenko

Ilman suomalaislasejakin katsottuna tämän hetken kuumin parivaljakko NHL:ssä on Jori Lehterä ja Vladimir Tarasenko. Molemmat ovat voimakkaita ja pehmeäkätisiä hyökkääjiä joiden aivot tuntuvat olevan linkitettynä toisiinsa. Tarasenko on viimeiseen neljään peliin ampunut kuusi maalia ja kahdeksan pinnaa. Lehterällä pisteitä ei ole samaan tapaan tullut, mutta kaksikon pelaamista on häkellyttävää katsella.

Kaksikon yhteenlyöttäminen tuli ajankohtaiseksi, kun Paul Stastny loukkaantui joten Ken Hitchkockilla on iso päätös edessään kun mies palaa lopulta kokoonpanoon – mahdollisesti jo tällä viikolla. Joukkue on kuuden ottelun voittoputkessa.

Tarasenkon maali Rangersia vastaan, mikäli joku universumissa sitä ei ole vielä nähnyt:

Wild teki kaksi ylivoimamaalia

Ensimmäisiä ylivoimamaaleja saatiin odottaa lähes kolme viikkoa ja lopulta kuiva kausi kesti kaikkiaan 28 ylivoimaa. Maaleja tuli lopulta kaksi perättäin, joten Wildin yv-saldo on 2/30. San Jose Sharksia vastaan pelatussa ottelussa joukkueen kapteeni Mikko Koivu heräsi horroksestaan. Koivu laukoi peräti yhdeksän kertaa, repi, raastoi ja miltei haastoi Joe Thorntonin tappeluun ja lopulta kiskaisi vielä voittomaalikilpailussa osuman Antti Niemen taakse vakiokikallaan.

Wildia huonompi ylivoimaprosentti on enää Sabresilla.

Ovetskin

Katselin hämmästyneenä erästä gifiä, aiheena Aleksander Ovetskin. Ovetskin luistelee muina maalintekijöinä omaan päähän, heittäytyy syötön väliin ja pelastaa varman maalitilanteen. Nykyään Ovetskin blokkaa laukauksia ja puolustaa. Viime kaudella Ovie blokkasi 78 ottelussa 22 laukausta, eli 0,28 laukausta per ottelu. Tällä hetkellä uudestisynynyt venäläishyökkääjä on blokannut kahdeksan laukausta 12 ottelussa, eli 0,66 per ottelu. Barry Trotz on siis opettanut, että punaviivan alapuolellakin on elämää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s