NHL Power week – viikko 2

Aloitan blogissa säännöllisemmän artikkelisarjan, jossa aiheena on mennyt viikko. Nostalgisesti nimeän sen NHL Power Weekiksi.

Viikko päättyi ja uusi alkoi ikävillä uutisilla, nimittäin Olli Määtällä todettiin kilpirauhasessa patti, jonka epäillään olevan syöpä. Sanalla on luonnollisesti ikävä kaiku, mutta Määtän tapauksessa odotetaan nopeaa toipumista. Määttä jopa pelaa leikkaukseen asti, jonka jälkeen lepää viikon.

Määttää ikävämpi uutinen koski Columbus Blue Jacketsin Nathan Hortonia, jolla on vähintään kausi ohi ja pahimmassa tapauksessa ura. Hortonin selkärangassa on vakavia rappeumia, mutta organisaatio toivoo että lepo auttaisi selän paranemiseen. Leikkaus ilmeisesti päättäisi uran jääkiekkoilijana ja sitä pidetään viimeisenä vaihtoehtona.

Canadiens on huikeassa vireessä

Canadiens on aloittanut viimeksi seitsemällä voitolla kahdeksasta pelistä vuonna 1961. Sillä kaudella tosin ei tullut kannua. Vahva alku ei merkitse loppupeleissä mitään, jos joukkue ei voita viimeistä peliään pudotuspeleissä. Kevään kunto ratkaisee.

Kilpailu maalikuninkuudesta alkanut

Parin kauden takainen Boston Bruinsin ja Dallas Starsin kauppa palveli kumpaakin osapuolta, mutta puhtaiden pisteiden valossa Stars voitti kaupat. Stars sai itselleen pisteitä liukuhihnalta tekevän ykköspyssyn, jonka aivot on liitetty yhteen Jamie Bennin ja Senatorsista hankitun Jason Spezzan kanssa. Seguin on kahden viikon jälkeen pistepörssin kärjessä.

Anaheim Ducksin Corey Perry on kiskaissut kauden alkuun yhdeksän maalia ja kaksi hattutemppua. Tämän kauden maalikuninkuudesta tulee mielenkiintoinen kilpailu, sillä kilpailussa ovat Seguinin ja Perryn lisäksi mukana ainakin Steven Stamkos, Aleksander Ovetskin ja Rick Nash. Toki Tanner Pearsonillakin on koossa jo seitsemän kaappia, mutta tuleva vuoden tulokas tuskin pysyy kokeneiden kettujen tahdissa.

Minnesotan Wildin ylivoimakuviot edelleen jumissa

Wild tuskailee ylivoiman kanssa. Kolmas erä on alkanut Rangersin ja Wildin välisestä ottelusta ja joukkue ei ole vieläkään onnistunut tekemään maaliakaan ylivoimalla, vaikka on laukonut kiekkoja yv:llä enemmän kuin mikään muu joukkue.

Innokkaimmat ovat huutaneet Mikael Granlundia ykkösylivoimaan, mutta Mikken aloitusprosentti on vain 45%, mikä on kärkisentteriltä huono suoritus. Kun luovutat hyökkäyspään aloituksessa kiekon heti vastustajalle, menetät välittömästi ylivoima-aikaa 20-30 sekuntia. Mikko Koivu taasen on liigan parhaita aloittajia, joka kaivaa kiekon pääsääntöisesti omilleen.

Joka tapauksessa Mike Yeon on tehtävä jotain, kuten esimerkiksi opettaa Granlund aloittamaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s