Ryan Johansen vihdoin sopimukseen

Ryan Johansen allekirjoitti kolmivuotisen, 12 miljoonan dollarin sopimuksen. Johansen kuittaa kahdesta ensimmäisestä kaudesta kuusi miljoonaa ja viimeisestä kaudesta kuusi. Nykysääntöjen mukaan Johansenin sopimus rasittaa palkkakattoa neljällä miljoonalla vuodessa.

Tie sopimukseen ei ole ollut helppo, sillä kesän alussa osapuolet olivat todella kaukana toisistaan ja syyttävä sormi osoittikin Johansenin agenttia, Kurt Overhardtia kohti. Dynaamisen duon tarjous nimittäin Columbus Blue Jacketsille oli kahden vuoden ja 13,7 miljoonan dollarin sopimus. Blue Jackets tarjosi Johansenille kahta vuotta ja 6,5 miljoonaa. Vertailuna Boston Bruinsin häikäisevä kiekollinen pakki Torey Krug allekirjoitti vuoden mittaisen ja 1,4 miljoonan dollarin sopimuksen.

Johansenin viime kausi oli häikäisevä. Blue Jacketsia ei tunneta maalinteosta, ja sellaisessa joukkueessa Johansen iski 33 maalia ja 63 pistettä. Ei häikäisevä suoritus, mutta todella hyvä sellainen, ottaen huomioon että edellinen kausi meni osittain AHL:ssä.

En pidä Ryan Johansenista. Alla on kolmen kappaleen verran perusteluita.

Edelliskaudella pelatessaan AHL:n puolella, Johansen penkitettiin pudotuspeleissä kiinnostuksen puutteen vuoksi. Springfield Falconsin valmentaja Brad Larsen sanoi, ettei päätös ollut edes vaikea.

Kun edelliskaudella Blue Jacketsin pelit päättyivät, Johansen ja joukkuekaveri Dalton Prout lähetettiin pelaamaan AHL:än loppupelejä, Jarmo Kekäläiseltä kysyttiin että oliko Johansen tyytymätön. Kekäläinen vastasi, että hänellä ei ole tietoa Johansenin tyytymättömyydestä, mutta loppujen lopuksi häntä ei edes kiinnosta että oliko. Pelihaluista päätellen kesäloma olisi kiinnostanut enemmän.

Jos otetaan vertailuksi vaikkapa Olli Määttä. Määttä pelasi viime vuonna Penguinsin riveissä 78 runkosarjaottelua, täyden setin olympialaisissa ja pudotuspelit päälle. Ja vielä olisi ollut haluja mennä vanhaan junioriseuraan taistelemaan Calder Cupista. Lopulta seura käski Määtän levähtää.

Kun laskee tähän Krugin ja vaikkapa St. Louis Bluesin Jaden Schwartzin sopimuksen, Johansen on tällä hetkellä railakkaasti ylipalkattu. Eikä tässä vielä kaikki.

Sopimuksen jälkeen Johansen on vuoden verran rajoitettu vapaa agentti, joten sopimuksen päätyttyä kesällä on neuvottelut edessä. Jotta Blue Jacketsilla pysyy neuvotteluoikeudet, heidän pitää tarjota maalisingolleen vähintään kuutta miljoonaa dollaria (qualifying offer).

Koska haistan jo nyt kolmen vuoden päähän sopimuskiistan ja välimiesmenettelyn, lopputulema voi olla vuoden mittainen, kuuden miljoonan sopimus jonka jälkeen Johansen on vapaa lähtemään mihin haluaa. Toisaalta, mikäli junnutähti osoittautuu hankalaksi tapaukseksi, edessä voi olla jopa helpottava erokin.

Johansenilla on nyt näytettävää ensi kaudeksi. Ensinnäkin, 33 maalia on minimi. Mikä pahinta, hänen on osoitettava harjoitusleirin läpikäynneille joukkuekavereilleen, että oli sen kaiken epätietoisuuden arvoinen. Ensi kaudella hän tulee olemaan joukkueen kirkas ykköshyökkääjä, jolta odotetaan arvonsa mukaista käytöstä nin kaukalossa, pukukopissa ja sen ulkopuolella.

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Ryan Johansen vihdoin sopimukseen

  1. Paluuviite: NHL Power Week 12-13: Crosby on palannut | Viitossentterin NHL-blogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s