NHL-kausi alkaa keskiviikkona – miten valmistautua?

Jääkiekkohistorian 97. NHL-kausi starttaa perjantaina ikiklassikolla Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens. Ottelussa suomalaisväriä tuo Leo Komarov. Muita ensimmäisen yön otteluita ovat (suluissa mahdolliset suomalaiset):
Boston Bruins – Philadelphia Flyers (Tuukka Rask, BOS)
Calgary Flames – Vancouver Canucks (Markus Granlund ja Karri Rämö, CGY)
Los Angeles Kings – San Jose Sharks (Antti Niemi, SJS)

Omalta osaltani uusi NHL-kausi alkaa aina edellisten Stanley Cup-finaalien jälkeen, mutta varsinaiset pelit alkavat minunkin kohdalla vasta 8. lokakuuta.

Kuten osa lukijoista tietää, kirjoittelen samalla myös Suomen suurimpaan ja kauneimpaan jääkiekkomediaan, Jatkoaikaan. Jatkoaika on julkaissut jälleen hienon ennakkopaketin NHL:stä, joten varsinaisiin joukkueanalyyseihin en lähde tässä blogissa.
Oman panokseni pakettiin olen antanut seuraavien artikkeleiden muodossa:
Kausiennakko: Florida Panthers – Uusi aika on täällä
Artikkeli: Panthersin uusi päävalmentaja Gerard Gallant:”Tykkään tehdä maaleja”
Kolumni: Aika jälkeen Selänteen

Ja koska isoista taloista vapaana indekirjoittajana minulla on mahdollisuus kehua ketä haluan, on nostettava esiin Lord Stanleyn blogi, jossa mies on tehnyt mammuttimaisen työn oman ennakkopaketin eteen.

Sen sijaan ajattelin, että keskityn viihteellisempään puoleen ja kerron miten NHL-kauteen voi valmistautua kotisohvalla.

NHL-fantasialiigat

Nyt kun vuonna 2014 ihmiset ovat käytännössä lopettaneet jääkiekkokorttien keräilyn, tilalle ovat tulleet fantasialiigat. Itse olen pelannut kolme kautta ESPN:n Fantasy Hockey Leagueta, mutta tarjolla on lukuisia muitakin, kuten Hockey GM ja Yahoon fantasialiiga.

Fantasialiigat siis perustuvat yksinkertaisesti siihen, että kokoat joukkueen oikeista pelaajista ja saat pisteitä sen mukaan miten he oikeasti menestyvät kentällä. Yleensä keräät oman kaveriporukan, mikä kisaa keskinäisestä herruudesta tai liityt samaan sarjaan tuntemattomien kanssa. Mitä enemmän pelaajia, sitä haasteellisempaa pelaaminen on. Ja koukuttavaa.

Fantasialiigaa voi pelata kotimaisin voimin maksullisessa Hockey GM:ssä. Jakso maksaa kolme euroa ja jaksoja kauden aikana on kuusi. Hockey GM:ssä pelaajalla on käytössään palkkakatto, jota ei saa ylittää. Itse en ole HGM:ää pelannut, joten käyttäjäkohtaista kokemusta minulla ei ole.

ESPN:n fantasialiigassa on erilaisia variaatioita pelata. Liigan sääntöä pystyy muokkaamaan haluamakseen ja liigaan saadaan jatkuvuutta määräämällä tiettyjä pelaajia, joita haluaa pitää ensi kaudeksi rosterissaan.

Joukkue valitaan livedraftilla, mikä tietysti edellyttää sitä että kaikki ovat draftissa paikalla. Jos käy niin ettei pääse paikalle, pystyy etukäteen säätämään valintoja. Kymmenen pelaajan kaudessa, oma joukkueeni näyttää tältä:

Hyökkääjät:
Steven Stamkos
Jeff Skinner
Joe Thornton
Kyle Okposo
TJ. Oshie
Steve Ott
Marian Gaborik
Bobby Ryan

Puolustus:
Ryan Suter
Ryan McDonagh
Radko Gudas
Jake Muzzin
Cam Fowler
Hamphus Lindholm

Maalivahdit:
Pekka Rinne
Ryan Miller

Pelaamassamme sarja on head-to-head-tyylinen, joten pelaamme viikottain toista pelaajaa vastaan. Se, kumman joukkue on pärjännyt viikolla paremmin, voittaa ottelun. Kerrallaan pystyy valitsemaan pelaavaan joukkueeseen kuusi hyökkääjää, neljä puolustajaa ja kaksi maalivahtia. Vaihtoja pystyy kauden aikana tekemään vapaiden pelaajien listalta tai kauppoja pelikaverin kanssa.

Pelkkiä pistenikkareita joukkueeseen ei kannata valita, sillä pisteitä tulee myös peliajasta, taklauksista, jäähyistä ja blokatuista laukauksista. Olen pyrkinyt ilman sinivalkoisia laseja kokoamaan mahdollisimman kokonaisvaltaisen joukkueen. Jo pelkästään Ott pitää huolen siitä että taklaustilasto pysyy ruodussa. Ensimmäisen virheen tekee siinä kun kokoaa joukkueen sympatia silmissään.

Kanavapaketti

Koska käyn päivätöissä ja pidän laadusta, olen panostanut rahallisesti myös NHL:än katsomiseen. Katson ottelut puutalohuoneistoni kellarikerroksesta, johon olen kasannut seinille pelipaidat ja muuta rekvisiittaa. Paikka on pyhättöni.

Katson ottelut Viaplayn kanavapaketista. Syy, miksi en suoraan tilannut edullisempaa NHL:än gamecenteriä (johon Viaplayn tunnuksilla pääsee) on se, että halusin katsoa myös Viaplayn muuta urheilutarjontaa. Lisäksi pystyn katsomaan pelejä Playstationin kanssa.

Viasat on toinen vaihtoehto, joskin olen todennut sen sikäli huonommaksi että en pysty valitsemaan ottelua jota katson. Ilmeisesti täksi kaudeksi tilanteeseen on tullut muutos, joka mahdollistaa kaikkien otteluiden katsomisen Viasatin kautta.

Paketteihin voi tutustua tarkemmin täältä.
Gamecenterin tilaaminen onnistuu suoraan täältä, joskin vaatii näkyäkseen pientä kikkailua. Periaatteessa Gamecenteriä myy yksinoikeudella Suomessa Viaplay.

Fanituotteet ja otteluseuranta kuntoon

Olen aikaisemmin kirjoittanut artikkelin NHL-paidoista. Voit lukea sen tästä.

Kauden aikana kannattaa seurata ahkerasti twitteriä, vinkkejä sen käyttöön änärin seurantaan löytyy tästä. Laitathan myös samalla seurantaan @Viitossentterin.

NHL 15 uuden sukupolven konsolille

Ostin kauden kynnyksellä uuden Playstation 4:n ja siihen NHL 15-pelin. Pelistä kuulin hirvittävän paljon soraääniä julkaisun kynnyksellä johtuen pitkälti muutaman pelimoodin katoamisesta ja verkkopelin moninpeluumahdollisuuden poistumisesta.

Itse en jäänyt kaipaamaan kadonneita ominaisuuksia. Käytännössä pelasin kaksinpeliä kavereiden kanssa tai verkossa. Hockey Ultimate Teamiä vain satunnaisesti. Muut jäivät alkuinnostuksen jälkeen kokonaan pois.

Moninpelin puuttuminen verkossa ei satuttanut juuri yhtään, sillä mikään ei pänninyt enempää kuin se, että pelaa kahta kaverusta vastaan, joista toinen yrittää pelata vähän ja toinen yrittää lähinnä viihdyttää kaveriaan jatkuvalla tappeluun haastamisella.

Itse peli vaatii toki enemmän vielä hiomista, mutta kaltaiselleni hardcorekuluttajalle, peli on mennyt eteenpäin. Yksinpelissä pääsee oikeasti rakentamaan ylivoimaa ja pakkopeliä, laukaukset eivät mene siniviivalta maalille ja pelaajien aitouteen on panostettu. Silti annetaan liikaa sijaa taklauksille ja toisaalta myös kärkikynille. Voi joskus katsoa NHL-ottelua ja laskea kuinka monta onnistunutta kärkikynää pelissä on.

Järjestän kuuden kaverini kanssa viikonloppuna NHL 15-turnauksen. Koska itse pelistä puuttuu niin kutsuttu vapaamuotoinen sarjan luonti, olen luonut itse sarjan excel-taulukkoon ja tehnyt otteluohjelman turnaussääntöineen ja otteluohjelmineen. Olen tulokseen todella tyytyväinen. Simuloin sarjan vielä läpi ennen lauantaita, jotta olen valmis. Kerron ensi viikolla, miten turnaus sujui.

Hyvää alkavaa NHL-kautta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s