Mitä kuuluu, NHL?

Aamulla kantautui silmiini uutinen, jossa harjoitusottelua pelannut Teuvo Teräväinen oli silmät kiinni syöttänyt komean maalin. Teräväinen pelasi Londonissa, Ontariossa ei siis Lontoo suomalaisittain) järjestettävässä neljän joukkueen turnauksessa. Muita suomalaisia turnauksessa olivat Christopher Gibson ja Kasperi Kapanen.

Varsinaiset harjoitusleirithän alkavat vasta loppuviikosta, mutta pelimiehiä on viilettänyt viime viikosta asti edustuksen nutuissa. Tämä juontuu suoraan CBA:n (Collective Bargaining Agreement) kohdasta, jossa kerrotaan että veteraanien leirit kestävät maksimissaan 20 päivää ja alle 50 peliä änärissä pelanneiden harjoitukset 27 päivää. Tästä syystä ”junnut” aloittavat leirinsä viikkoa aikaisemmin. CBA:ssa määritellään myös leirin harjoitusotteluiden määräksi yhdeksän.

Yksi suurimmista ”tulokkaiden” turnauksista pelataan Traverse Cityssä, Michiganissa, jossa toisistaan ottaa mittaa kahdeksan joukkuetta. Kun turnaus on ohi, Detroit Red Wings jättää rekkansa hallille ja pitää vuosittaisen harjoitusleirinsä hallissa. Suomalaisista mukana nähtäneen muun muassa Teemu Pulkkinen.

Kuten Red Wingsin esimerkistä nähdään, kaikki joukkueet eivät suinkaan pidä harjoitusleiriään kotihallissaan, vaan matkustavat johonkin pienemmälle paikkakunnalle. Vancouver Canucks pitää harjoitusleirinsä tänä vuonna Whistlerissä, Brittiläisessä Kolumbiassa, joka on alle kymmenen tuhannen asukkaan lomakylä.

Suomalaisia harjoitusleirin kautta kokoonpanoon?

Suomalaisittain harjoitusleirit kiinnostavat itseäni kovastikin, sillä leireillä esiintyy muutama pelaaja, jotka hyvillä esityksillä saattavat kaapata paikan ylhäältä.

Wildin vahvuudessa on kaikkiaan viisi suomalaista, joista neljä aloittavat lähes varmasti kautensa Minnesota Wildissa. Viides suomalainen on Michael Keränen, joka ihastutti suomalaiset EHT:llä. Keränen on Wildin pelipaikkalistauksessa tällä hetkellä viidentenä oman arvioni mukaan, joten joutunee aloittamaan kauden Iowa Wildissa.

Flamesin maalinsuulla on kaksi suomalaista, Joni Ortio ja Karri Rämö. Mehut kielenpäässä odotettiin jo Flamesin ensi kautta, jossa maalinsuulla samasta paikasta taistelee kaksi suomalaista. Flames haali kesän aikana kuitenkin selkeäksi ykkösmaalivahdiksi suomalaiskaksikkoa kokeneemman sveitsiläisen, Jonas Hillerin. Hiller on kuitenkin sen verran ailahteleva vireeltään, että ei olisi mikään ihme jos pääasiallisessa torjuntavastuussa ensi kaudella on Hillerin sijasta Rämö. Kolmas suomalainen joukkueessa on Kulta-Mikken veli Markus Granlund. Granlund pelasi viime kaudella todella vahvan harjoitusleirin, mutta lopulta varsinaiset esiintymiset edustuksessa jäivät vähäisiksi. Itse uskon, että loistavalla pelisilmällä varustettu Granlund ottaa nopealla aikataululla pelipaikan edustuksesta.

Leikkauksesta toipuvan Olli Määtän lisäksi pelipaikkaa Penguinsista tavoittelee Kasperi Kapanen, Pingviinien viime kesän ykköskierroksen varaus. Vaikka Kapanen on täysi raakile vielä pelaajana, hänen edessään ei laituriosastolla ole liikaa tungosta edessä, joten mahdollisuus pelipaikkaan on olemassa.

Red Wingsin riveissä pelaavalla Pulkkisella alkaa viimeinen sopimuskausi, joten nyt jos koskaan on laitettava kaikki peliin. Hyvä mahdollisuus on edelleen olemassa murtautumiseen, mutta Red Wings ei ole tulokaspelaajalle kaikkein helpoin seura tulla kokoonpanoon. Joukkueessa on puettava työhaalarit päälle, sillä mitään ei tule ilmaiseksi. Sen tietää esimerkiksi Valtteri Filppula.

Buffalo Sabresissa pelaavalla Rasmus Ristolaisella on ensi kaudeksi hyvin pullat uunissa, sillä paikka kokoonpanossa on lähes varma heti kauden alusta asti ja käyntejä Rochester Americansiin tuskin enää tulee. Taannoinen superjunnu Joel Armia taasen saa jälleen ensi kaudella taistella tosissaan pelipaikasta. Viime kaudella hyvin menneen harjoitusleirin jälkeen Armia loukkasi kätensä ja kausi käytännössä tyssäsi siihen. Armian esiintymisistä Americansin riveissä en osaa enempää sanoa, mutta Sabresin kokoonpanossa ei tullut viime vuonna runkosarjapelejä alle. Toki osasyy tähän oli se, että kauden kesken peräsimeen tullut Ted Nolan halusi karsia junnujen määrää kokoonpanossa ja osittain tästä syystä Ristolainenkin sai komennuksen bussiliigaan.

Dallas Starsista pelipaikkaa tavoittelevat Jyrki Jokipakka ja Julius Honka. Jälkimmäinen on sementoitu joukkueen tulevaisuuden suunnitelmiin, ja on antanut tukevia otteita Traverse Cityn turnauksessa. Jokipakka pelasi hyvän viime kauden Texasissa, mutta varsinainen läpimurto vaatisi pienen ihmeen. Kari Lehtosen lisäksi Starsin harjoitusleirillä nähdään suomalaismaalivahdit Jussi Rynnäs ja Henri Kiviaho. Kaksikosta Rynnäs on todennäköisempi vaihtoehto paikkaamaan Lehtosta tai Lindbäckiä loukkaantumisen sattuessa.

Ville Leino, jolle aikaisemmassa kirjoituksessa suosittelin harjoitusleirin kautta nousua kokoonpanoo, sai kutsun Boston Bruinsin harjoitusleirille. Ilmeisesti organisaatiossa oli luettu tekstini. Toki Leinon vahvuuksiin kuuluu se, että hän pystyy pelaamaan niin laidassa kuin keskellä, mutta tie tulee olemaan todella kivinen sillä kaksi ensimmäistä ketjua ovat jo täynnä Leinoa kovempia pelimiehiä. Toivotaan kuitenkin onnistunutta leiriä ja likaisia haalareita.

Unohdin varmasti mainita useammankin kokoonpanon kynnyksellä heiluvan pelaajan. Olen kiinnostunut kuulemaan heistä ja tutkimaan mahdollisuuksia. Onko sinulla joku mielessä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s