Tapaus Subban

Kesän mielenkiintoisin välimiesmenettely on tänään, kun estradilla on Montreal Canadiensin puolustaja, 2013 Norris-voittaja P.K Subban. Subban ja Canadiens ovat mielenkiintoisen asetelman edessä, sillä kysymys on isoista summista. Ilmeisesti osapuolet eivät ole niin kaukana toisistaan etteikö sopimukseen voitaisi päästä ennen varsinaista käsittelyä.

Välimiesmenettelystä kirjoitin aikaisemmin kesällä.

Siltasopimus vain välimiesmenettelyn määräämänä

Subban teki jo kaksi vuotta sitten Canadiensin kanssa niin kutsutun siltasopimuksen, mikä tarkoittaa lyhyttä sopimusta tulokassopimuksen jälkeen. Sopimuksen etu on se, että pelaajalla on aikaa näyttää taitonsa isoa ja pitkää sopimusta varten ja seuralla taas pieni riski siinä, että pelaajasta ei tule seuralle riippakiveä, jos pitkä sopimus olisi ollut heti pöydällä.

Välimieskäsittely voi ”määrätä” maksimissaan kahden vuoden sopimuksen, mutta ymmärrykseni mukaan Canadiens hakee vain vuotta.  Subbanin mielipiteellä pituudesta ei ole merkitystä, sillä seuralla on tässä tilanteessa sananvalta.

Tämä taas tarkoittaa sitä, että ensi kesänä neuvotellaan taas, sillä Subban on ensi kesänäkin vielä rajoitettu vapaa agentti. Kahden vuoden päästä Subban taasen olisi rajoittamaton vapaa agentti ja näin ollen ura saattaisi jatkua muualla ja Canadiensilla ei olisi mitään sananvaltaa.

Subbanin riski

Subbanin riski välimieskäsittelyssä on se, että päätös voi olla reilusti alle Subbanin pyynnin, sillä perusteluissa voi käyttää ainoastaan sellaisia sopimuksia esimerkkeinä, jotka kattavat vuodet rajoitettuin vapaina agentteina, joten esimerkiksi änärin ennätyssopimukset lasketaan pois käsittelyssä (Kane ja Toews ja niin edelleen). Voitaneen olettaa, että käsittelyn lopputulema on vuosi ja 6-6,5 miljoonaa.

Tällä hetkellä Subbanin leiri pyytää Canadiensilta 8,6 miljoonaa dollaria vuodessa, mikä on ilmeisesti Canadiensin mielestä liikaa. Viime vuosina varsinaiseen käsittelyyn on mennyt vain murto-osa tapauksista, joten olettaa voidaan että Subban ja Canadiens tekevät sopimuksensa ennen kun ovet sulkeutuvat. Kun olen postannut tämän, Subbanilla on noin tunti aikaa allekirjoittaa.

Weber ennätysmies

Suurin sopimus, minkä välimieskäsittely on langettanut on Shea Weberin 7,5 miljoonan dollarin sopimus, jonka jälkeen Weber saikin vuoden päästä 14 vuoden ja 110 miljoonan dollarin sopimuksensa saatuaan sopimustarjouksen Flyersilta, johon Preds vastasi.

Erona normaaliin välimieskäsittelyyn oli se, että Nashville Predators pyysi menettelyä, koska ei halunnut että NHL:än kärkipuolustaja olisi ottanut sopimustarjouksia muualta, kuten vuoden päästä sitten kävikin. Preds sai itselleen jatkoaikaa.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s