Free Agent Frenzy, päivä 2

NHL:ssä tehtiin ensimmäisenä päivänä 179 pelaajasopimusta 524,5 miljoonan dollarin edestä. Se on uusi kaikkien aikojen ennätys. Toinen päivä alkoi huomattavasti rauhallisemmissa merkeissä ja hyviä pelaajia ilman sopimusta on edelleen. Radim Vrbata, Steve Ott, Devin Setogutchi ja Dustin Penner ovat kaikki ilman sopimusta, kuten myös suomalaisista Sami Salo ja Ville Leino, joilla on varmasti halukkuuksia pelata ensi kaudella änärissä.

Huumorilla odottelen, että mihin joukkueeseen päätyy Dany ”suoraselkä” Heatley.

Eilen ihmeteltiin isopalkkaisia sopimuksia, joista unohdin mainita yhden.

Yksi ruoskanisku lisää

Yleensä niin sanottu Cup Contender-joukkue (todennäköisesti pudotuspeleissä) tekee sopimuksen, sen ei tarvitse maksaa pelaajille ihan niin suurta palkkaa kuin esimerkiksi Panthersin tai Predatorsin.

Kuitenkin Anaheim Ducks teki eilen pelaajasopimuksen Clayton Stonerin kanssa, joka pelasi viime kaudella Wildin kolmospakkiparissa 13 minuutin peliajalla ja tienasi noin miljoonan viime kaudesta. Stoner teki neljän vuoden vuoden sopimuksen, arvoltaan 13 miljoonaa dollaria, eli 3,25 miljoonaa kaudessa. En keksi mitään järkevää syytä, miksi Stoner kolminkertaistaisi palkkansa, etenkin kun Ducksilla ei ole ongelmia palkkalattian kanssa.

Vaikka Sami Vatanen ja Clayton Stoner eivät samasta paikasta pakistossa taistelekaan, Ducksilla on tällä hetkellä Sami mukaanlukien yhdeksän pakkia, joista Hamphus Lindholm on ainoa kahden suunnan sopimuksella. Vatanen sai sopimustarjouksen Ducksilta, joten neuvottelut ovat edelleen käynnissä. Vatanen ja Ducks tekevät mitä todennäköisimmin yhden suunnan sopimuksen, mikä tarkoittaa sitä että Vatanen saa samaa palkkaa Ducksissa ja AHL:ssä.

Vatanen ei ole vielä waiver-kelpoinen vähäisen pelimäärän takia, joten farmikomennus on edelleen mahdollinen, vaikkakin harvemmin yhden suunann miehiä on heitetty farmiin. Nyt katsottuna tilanne on suoraan sanoen lähes yhtä perseestä kuin viime vuonnakin. Vatanen on väärässä joukkueessa.

OJ sai itselleen joukkueen, Kontiolan NHL-sopimus askeleen lähempänä

Olli Jokinen palaa takaisin Yhdysvaltoihin. Vietettyään neljä vuotta Kanadassa, Jokinen muuttaa Nashvilleen. Jokisen vaimo twiittasikin, että ”I ❤ Country music”.

Jokinen sai parin miljoonan palkanalennuksen, mutta se tuskin haittaa, sillä Predatorsissa on toki tarjolla vastuuta, mutta myös siksi että Jokisen pelipaikat muutenkin liigassa olivat jo kortilla. Pudotuspeleihin Ollilla on tuskin ensi vuonnakaan asiaa. Suoritusta kehiin, niin kyllä se paikka kunnon joukkueessakin vielä urkenee.

Jori Lehterän tavoin Petri Kontiola osti oman KHL-sopimuksensa ulos noin miljoonalla dollarilla. Suomennoksesta riippuen Kontiolalla joko oli jo NHL-seura tiedossaan tai neuvotteluita oli useamman kanssa. Uskon jälkimmäiseen.

(Nyt kun kaksi isoa tähteä ja kolme seuraa on lähdössä KHL:stä, ei voi muuta sanoa kuin että jalkapallosta tuttu taloudenhoito ei vain toimi jääkiekon puolella.)

Kontiolalla on kaikki mahdollisuudet saada uusi nousu taalaliigassa: Hyvä näkemys pelistä, hyvät kädet ja maailmanluokan aloittaja. Sanoisin, että kaksi vuotta ja neljä miljoonaa kolmossentteristä olisi hyvä hankinta jollekin NHL-joukkueelle, jolla on vajetta tunnollisista suomalaisista.

Islanders hankki hyökkäykseen kirjaimellisesti arvokasta syvyyttä

Juuri kun olin painelemassa publish-nappia, Islanders tiedotti tehneensä sopimukset Mihail Grabovskin ja Nikolai Kuleminin kanssa. Grabovski sai neljä vuotta ja 20 miljoonaa, Kulemin niin ikään neljä vuotta ja vajaa 17 miljoonaa. Kaksikosta Grabovskin sopimus on jo kerran ostettu ulos ja mies on profiloitunut 40 pisteen mieheksi. Taas tuntuu siltä, että Jussi Jokinen on palkkakuopassa.

Islandersin palkkataulukko näyttää vääristyneeltä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s