Valmennuskuviot selvillä – Bylsma ja Tortorella jäivät ilman työpaikkaa

Viimeisen työpaikan joukkuerintamalta nappasi Mike Johnston, joka pääsi unelmahommiin Pittsburgh Penguinsin peräsimeen kolmeksi vuodeksi. Ennakolta arvelin, että uusi valmentaja on organisaation ulkopuolinen AHL-valmentaja. Ennuste meni vain puoliksi oikein: Johnston on organisaation ulkopuolinen WHL-valmentaja, sillä hän valmensi viime kaudella Portland Winterhawkseja. Portland Winterhakws hävisi WHL:än finaaleissa Edmonton Oil Kingseille seitsemässä pelissä.

Johnstonilta löytyy NHL-kokemusta apuvalmentajan tehtävistä Vancouver Canucksin ja Los Angeles Kingsin penkin takaa, joskin on valmentanut WHL:ssä viimeiset kuusi vuotta.

Panthers päätyi edullisempaan vaihtoehtoon

Panthersilla oli loppusuoralla kaksi vaihtoehtoa: Dan Bylsma ja Gerard Gallant. Sportsnetin toimittajan mukaan Bylsman hintalappu oli liian kova, joten Panthers päätyi Montreal Canadiensin apuvalmentajaan, Gallantiin. Gallantilta löytyy kokemusta päävalmentajankin tehtävistä, sillä hän valmensi Columbus Blue Jacketsia kolmena kautena, jonka jälkeen sai tossua.

Ennen Canadiensia, Gallant valmensi QMJHL:än puolella Saint John Sea Dogsia menestyksekkäästi voittaen yhden Memorial Cupin ja kaksi QMJHL:än mestaruutta.

Päävalmentajapestit ovat tältä kaudelta jaettu, joten ainakin Bylsma joutuu pitämään välivuoden. Mikäli John Tortorella haluaa vielä valmentaa NHL:ssä, pitänee hakea vauhtia jostain muusta sarjasta. Bylsmalla on vielä suhteellisen hyvä maine.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s