NHL-kausi paketissa, mutta seuraava kausi kurkkii jo nurkan takana

NHL-kausi päättyi virallisesti Los Angeles Kingsin ansaittuun voittoon. Finaalisarja oli 4-1-voittolukemiaan tiukempi, mistä kertoo se, että vasta kolmannessa pelissä Kings varsinaisesti johti ottelua ja kolmessa pelissä ratkaisua piti hakea jatkoajalta. Varsinkin viimeisen ottelun jatkoerät olivat huikeita jännitysnäytelmiä ja nähtiinkin yksi Stanley Cup-historian jännittävimmistä otteluista.

NHL-kausi oli muutenkin poikkeuksellinen. Uusia sääntöjä (muun muassa hybridi pitkäkiekko), lukuisat ulkoilmaottelut, olympiakisat ja ennätyksellisen tiukat pudotuspelit. Itse katsoin pelejä suorana enemmän kuin koskaan elämäni aikana ja muutenkin nämä kirjoitushommat alkoivat tuntua omalta jutulta. Olen kirjoittanut tämän blogin lisäksi kahteen mediaan (Turun Sanomat ja Jatkoaika) yhteensä 120 artikkelia, mikä tekee 13 artikkelia kuukaudessa. Kaikkien aikojen kausi myös amatöörikirjoittajalle.

NHL jakaa vielä henkilökohtaiset palkinnot, joista suomalaisittain kiinnostaa varmasti eniten parhaalle maalivahdille jaettava Vezina Trophy. Ennakkosuosikkina pystille pidetään Tuukka Raskia.

——————-

Kingsin voiton myötä alkoi asteittain myös seuraava kausi. Varhain tänä aamuna nimittäin aukesi ikkuna pelaajien ilmaiseen ulosostoon. Tarkoittaa lyhykäisyydessään sitä, että uuden työehtosopimuksen myötä joukkueille annettiin mahdollisuus ostaa ulos pitkiä sopimuksiaan. Koukkuna on se, että ulosostoja on vain kaksi kappaletta ja jäljelle jääneestä palkasta pitää maksaa 2/3, vaikka uusi seura löytyisikin. Tai 1/3, mikäli pelaaja on alle 26-vuotias. Pelaaja kulkee myös waiversin kautta, joten joukkueen ei hyvällä tuurilla tarvitse käyttää ulosostojaan. Mikäli pelaajalla on siirron estävä pykälä, hän voi pyytää suoraan ulosostoa joukkueeltaan.

Ulososton ”uhreja” viime kaudelta ovat muun muassa Ilja Bryzgalov, Vincent Lecavalier, Daniel Briere ja Rick Dipietro. Tältä kesältä voitaneen odottaa, että Ville Leinon sopimus ostetaan ulos. Kaikista joukkueista Chicago Blackhawks, Philadelphia Flyers, Montreal Canadiens ja Toronto Maple Leafs ovat käyttäneet kaikki ulosostonsa.

Seuraava merkittävä tapahtuma on kesäkuun lopulla oleva draft, mihin aion panostaa artikkeleiden muodossa paljon. Heinäkuun raukeaa vapaiden pelaajien sopimukset, mikä tarkoittaa sitä, että rajoittamattomat vapaat agentit voivat neuvotella haluamansa seuran kanssa. Syyskuussa alkavat harjoitusleirit ja lokakuussa seuraava kausi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s