Penguins, Rutherford, Bylsma ja Jokinen

Pens yllätti kaikki ja palkkasi 65-vuotiaan Jim Rutherfordin joukkueen uudeksi toimitusjohtajaksi. Rutherford siirtyy Penguinsin leiriin Carolina Hurricanesin toimitusjohtajan pallilta.

Rutherfordin palkkaaminen oli sikäli yllätys, että vuoden 2006 kannusta huolimatta Rutherfordia ei tunneta hirvittävän menestyneenä toimitusjohtajana. Verrattuna Penguinsin ex-toimitusjohtajaan Ray Sheroon, Rutherfordin meriittilista on jopa vähän onneton. Muutama erittäin onnistunut treidi, mutta niitä löytyy kaikilta toimitusjohtajilta. Hurricanes on viimeksi ollut pudotuspeleissä vuonna 2009, häviten konferenssifinaaleissa juuri Penguinsille voitoin 4-0. Ruthefordin 20 vuoden aikana Canes on ollut jatkopeleissä vain viisi kertaa, kun Sheron kahdeksan vuoden aikana Pens on ollut tosipeleissä kahdeksan kertaa.

Ensitöikseen Rutherford erotti odotetusti joukkueen päävalmentajan Dan Bylsman ja ilmoitti, että joukkueen varatoimitusjohtajana jatkaa Jason Botterill, joukkueen virkaa tekevä toimari, kun Shero lähti. Muun valmennusjohdon kohtalo selviää, kun uusi päävalmentaja on palkattu.

Rutherford ilmoitti medialle, että aikoo viipyä joukkueessa kahdesta kolmeen kautta, mikä haiskahtaa siltä, että Rutherford jää Penguinsin jälkeen eläkkeelle ja Botterillista koulutetaan seuraavaa toimitusjohtajaa. Luultavasti muut ehdokkaat pestiin olisivat halunneet pidempää sopimusta ja Botterill olisi taasen painanut kytkintä, mikäli olisi joutunut odottamaan viisi vuotta päästäkseen toimitusjohtajaksi.

Kenet Rutherford palkkaa valmentajaksi?

Rutherford ei varmastikaan aikaile uuden valmentajan palkkaamisessa ja ajatustyötä asian eteen on tehty. Rutherfordin tehtävä on sikäli helppo, että valmentajaehdokkaiden houkuttelu ei luulisi olevan kovin työlästä. Kuka nyt ei haluaisi valmentaa Sidney Crosbyä tai Geno Malkinia?

Joku on väläytellyt jälleen kerran John Tortorellan nimeä, mutta joukkueessa jossa on yksikin supertähti, Tortorella on virheaskel ja luulen myös Penguinsin johdon tiedostavan tämän tosiasian. Etenkin kun joukkueessa supertähtiä on kaksi ja kolme, jos Kris Letang lasketaan.

Kokeneita päävalmentajia markkinoilla ei juurikaan ole (enää), joten oma veikkaus on AHL-tason päävalmentaja organisaation ulkopuolelta. Bylsma tuli aikoinaan Penguinsiin joukkueen AHL-seurasta, Wilkes-Barre/Scranton Penguinsista, joten on pienenpieni mahdollisuus, että päävalmentajaksi tulee joku nykyisestä valmennusryhmästä. Kevään ja kesän aikana Penguins on osoittanut, että yllätykset ovat enemmän kuin todennäköisiä.

Bylsman uusi osoite?

Rutherford painotti haastattelussa, että Bylsman erottaminen ei ollut hänen päätöksensä, vaan seurajohdon, mikä herättää kysymyksen, että miksi ihmeessä Bylsmaa ei voitu erottaa Sheron erottamisen yhteydessä ja toisekseen, miksei hänen annettu neuvotella uudesta työpaikasta. Ei kai mies nyt niin pahaa ole seuralle tehnyt, että noin pitää kohdella?

Bylsma tuskin pitää välivuotta, vaan on nälkäinen näyttämään Penguinsille, että hänen erottamisensa oli virhe ja etsinnee heti uuden työpaikan. Ainakin Canucksissa ja Panthersissa (Hurricanes olisi jo liian mehukas osoite) ollaan varmasti kiinnostuneita Bylsman palveluksista. Jälkimmäinen on antanut ymmärtää, että olisi erittäinkin kiinnostunut Bylsman palveluksista. Ilmoitin tuossa jo yli kuukausi takaperin, että mikäli Bylsma erotetaan, painelee hän varmasti Floridaan.

Jokisen uusi osoite

Rutherfordin saapumisen myötä Jussi Jokinen ja Brent Sutter lähtevät joukkueesta sopimuksen päättymisen jälkeen. Jokinen olisi varmasti yrittänyt tehdä Pensin kanssa jatkosopimuksen, mutta Rutherfordin pistettyä Jokisen waiver-listalle, hän tuskin on kovin innokas jatkamaan töitä Rutherfordin komentamassa seurassa.

Jokinen, joka on Bylsman suosikkipoikia, haluaisi varmaan kulkea valmentajansa mukana uuteen seuraan. Kuukausi takaperin mehustelin myös, että mikäli Bylsma menee Panthersiin, menee Jokinen hänen mukanaan sinne 20-25 miljoonan ja viiden vuoden sopimus taskussaan. Monipuoliselle ja älykkäälle Jokiselle Panthers olisi hyvä koti, jossa kokeneelle pelaajalle annetaan vastuuta roppakaupalla.

Kahden viikon sisällä ollaan varmasti viisaampia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s