Columbus Blue Jackets panostaa tulevaisuuteen, Florida Panthers miettii vielä omaansa

Columbus Blue Jackets kuuluu niihin NHL-joukkueisiin, jotka eivät herätä tällä puolen palloa oikein mitään tunteita mihinkään suuntaan. Oli sitten syynä se, että joukkue on uusi tai se, että se ei kuulu änärin menestyjiin, mutta Viitossentteri suosittelee, että joukkue kannattaa ottaa suurennuslasin alle.

Viime kaudella, noin kuukausi työsulun päättymisen jälkeen joukkueen toimitusjohtajaksi palkattiin Jarmo Kekäläinen. Kekäläinen tuli joukkueeseen Helsingin Jokereista, mutta oli sitä ennen toiminut St. Louis Bluesin varatoimitusjohtajana. Pestissä hän toimi viisi vuotta ja sen siemenet ovat kantaneet hedelmää sen verran, että tällä kaudella Blues on ollut koko kauden NHL:än kärkijoukkueita. Kekäläinen on ensimmäinen eurooppalainen toimitusjohtaja NHL:ssä.

Blue Jacketsin tavoite on ollut saada joukkueeseen ripaus Bluesin kulttuuria, sillä joukkueen jääkiekkotoiminnoista vastaava mies on John Davidson, joka pyöri samoissa hommissa Bluesissa ja palkattiinkin juuri ennen Kekäläistä Blue Jacketsiin.

Tiimin kolmas pyörä on juuri jatkosopimuksen tehnyt päävalmentaja Todd Richards, joka peluutti joukkueen tällä kaudella uuteen seuraennätykseen. Minnesotalaisena Richards on tottunut kiekkokulttuuriin ja on omalta osaltaan tuonut sitä varmasti myös Columbukseen, Ohioon, jossa ykköslaji on tunnetusti amerikkalainen jalkapallo. Richardsille olisi varmasti ollut useampikin ottaja, sillä kolme joukkuetta on edelleen ilman käskyttäjää (Canucks, Hurricanes ja Panthers).

Lähes jokainen kolmikon liike on tällä ja viime kaudella osunut nappiin, lukuun ottamatta outoa Marian Gaborik-episodia. Gaborik ei varsinaisesti pelannut pisteiden valossa huonosti Columbuksessa, mutta ilmeisesti oli kaikille parasta, että ”Gabby” siirtyy Los Angelesiin. Vaa’assa painoi myös Gaborikin loukkaantumisten varjostama kausi. Kingsien riveissä Gaborik on puhjennut kukkaan, varsinkin pudotuspeleissä. Columbus sai vaihdossa Matt Frattinin, joka on ensi kesänä vapaa agentti, mutta myös toisen ja kolmannen kierroksen varausoikeuden. Kekäläinen tunnetaan hyvänä draftaajana, joten varausoikeudet tulivat hyvään kotiin.

Joukkueen palkkakatossa on tällä hetkellä varaa 22 miljoonaa dollaria ja kuudesta runkopelaajasta tulee tänä kesänä rajoittamaton vapaa agentti ja viidestä pelaajasta rajoitettu. Sergei Bobrovskin varalle kannattaisi ainakin hankkia pätevä kakkosmaalivahti Curtis McElhinneyn tilalle. Lupauksista ei varmasti ole vielä ensi kaudella ottamaan kakkosmaalivahdin vaativaa viittaa, joten kaupoille on mentävä.

Joukkue meni pudotuspeleihin silkalla tahdonvoimalla tällä kaudella, mutta se yhdistettynä hyviin tulokkaisiin voi kantaa muutaman vuoden päästä mehukkaita hedelmiä. Joukkueessa on kova työmoraali, jonka johdossa on mies joka vaatii itseltään yhtä paljon kuin muiltakin.

——————————————————————————-

Florida Panthersilla on edessään huipputärkeä off-season, sillä moni rajoitettu vapaa agentti on ilman sopimusta, kuten puolustajat Dimitri Kulikov ja Erik Gudbranson. Sopimuksia varten joukkueella on palkkakatossa löysää noin 30 miljoonaa dollaria, mutta todennäköisesti joukkueen toimitusjohtaja Dale Tallon on agressiivinen kesän markkinoilla. Tällä hetkellä on jopa huhuiltu, että Panthers olisi valmis treidaamaan ensimmäisen kierroksen varausoikeutensa pois.

Roberto Luongon pitkän sopimuksen myötä kuitenkin joukkueella on tukiranka takalinjoilla pitkäksi aikaa. Palkanmaksua helpottaa se, että Canucks makssaa 15% Luongon palkasta koko loppuajan.

Panthers on ilmoittanut etsivänsä kokenutta valmentajaa peräsimeensä, joten viime vuosina AHL:stä kiskotut tulokkaat ovat pois laskuista. Vitkastelun takia myös Peter Laviolette ja Barry Trotz menivät nokan edestä.

Huhujen mukaan Panthers olisi Marc Crawfordin perässä, joka on Jack Adams Trophyn (vuoden valmentaja) voittaja vuodelta 1995 (Quebec Nordiques) ja Stanley Cup voittaja seuraavalla kaudella (Nordiquesin seuraaja Colorado Avalanche). Crawfordin ura lähti voiton jälkeen hienoiseen laskusuuntaan ja ura NHL-valmentajana päättyi toistaiseksi Dallas Starsin erotettua hänet vuonna 2011. Crawford on valmentanut kahden viime kauden ajan sveitsiläistä ZSC Lionsia.

Floridalaisen Sun Sentinelin mukaan myös Penguinsin ehkä-mahdollisesti-varmaan tuleva ex-päävalmentaja Dan Bylsma on myös tutkassa. Itse mehustelin sosiaalisessa mediassa kuukausi takaperin, että mahdollisten potkujen myötä Bylsma painelee Florida Panthersiin suosikkipoika Jussi Jokisen kanssa, joka on ensi kesänä vapaa agentti. Bylsma on kuitenkin edelleen Penguinsin palkkalistoilla, mutta tulevaisuudesta päättää seuraava toimitusjohtaja. Sun Sentinelin jutussa oli mainittu myös John Tortorella, mutta olen edelleen vahvasti sitä mieltä, että seuraava NHL-kausi alkaa ilman Tortsia.

Panthersin viime kaudella erottama Kevin Dineen on yhdistetty vahvimmaksi ehdokkaaksi Carolina Hurricanesin päävalmentajaksi. Canucksin penkin taakse ei ole vahvoja huhuja, mutta todennäköisesti penkin taakse löytää tiensä jokin viime kauden AHL-valmentaja.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s