Valmentajaruletti on käynnissä

one_teamCan72_01Kautta ei ole edes päästy loppuun, kun siirtoruletti pyörii jo, alkaen valmentajista. Tällä hetkellä Carolina Hurricanes, Florida Panthers, Vancouver Canucks ja Washington Capitals ovat ilman päävalmentajaa.

Lähes varmojen huhujen mukaan Dan Bylsman piti saada kenkää Pittsburgh Penguinsin peräsimestä, mutta ainoastaan joukkueen toimitusjohtaja Ray Shero sai lähteä. Uusi GM saa päättää Bylsman kohtalosta.

Vapaana olevista huippuvalmentajista entinen Nashville Predatorsin pitkäaikainen päävalmentaja Barry Trotz on useammankin joukkueen tähtäimessä. Vapunpäivänä Canucksista odotetusti tossua saaneesta John Tortorellasta on sen verran epävarmuutta joukkueiden keskuudessa, että Tortorella jää ilman työpaikkaa ainakin kauden alkuun ja Tortorellalle saattaisi pieni sapaattivuosikin tehdä hyvää. Joka tapauksessa despoottimainen valmentaminen alkaa olemaan NHL:ssä(kin) ohi.

Capitalsista vapautunut Adam Oates on päävalmentajana toiminut vasta pari vuotta, mutta kokemusta apuvalmentajan työstä taasen on. Oates tuskin on ensi kaudella minkään joukkueen ykkösvalmentaja, mutta voi silti olla mihin tahansa organisaatioon muuten arvokas lisä.

Capitals on päässyt lähimmäksi Trotzia, sillä TSN:än mukaan hänet olisi nähty jo Washingtonissa työhaastattelussa. Caps on myös Sheron perässä, joten rakennemuutoksia olisi sielläkin luvassa. Kaikkien aikojen suurimmasta ja mahtavimmasta Wayne Gretzkystä on veikkailtu tosissaan joukkueen uutta presidenttiä. Kiinnostus on molemminpuolista.

Panthersin organisaatiosta erotettu Peter Horacheck oli lähes kymmenen vuotta Predatrosista vapautuneen Trotzin apuvalmentaja, mutta päävalmentajana kokemusta löytyy lähinnä AHL:stä, mistä hän myös tuli Panthersiinkin. Horacheck painelee todennäköisesti takaisin sarjatasoa alemmas.

Panthers on ilmoittanut etsivänsä kokenutta käskyttäjää joukkueensa peräsimeen, joten Panthersin toimari Dave Tallon on todennäköisesti myös Trotzin perässä. Predatorsiin Trotzin tilalle mennyt Peter Laviolette oli myös Tallonin tähtäimessä, mutta Laviolette valitsi kantrin. Panthers on täynnä nuoria tulevaisuuden tähtiä, joten joukkue voisi saada houkuteltua Trotzin kaltaisen rakentavan ja ihmisläheisen valmentajan joukkueeseen.

Hurricanes erotti päävalmentajansa Kirk Mullerin, joka paineli St. Louis Bluesin apuvalmentajaksi. Viimeisimpien huhujen mukaan Hurricanes olisi nostamassa Mullerin apuvalmentajaa Ulf Samuelssonia päävalmentajaksi.

Canucks on vielä kesken johtoportaan myllerryksen. Joukkue palkkasi Boston Bruinsin varatoimitusjohtajan uudeksi toimitusjohtajaksi, joten valmentajauutisia joudutaan odottamaan vielä tovin. Canucksiin on yhdistetty niin ikään Trotz, mutta veikkauksissa on myös joku täysin uusi nimi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s