Milan Lucic onnistui tyrimään kättelyn

Viime yön kierroksella pelattiin Boston Bruinsin ja Montreal Canadiensin välinen ottelu, joka oli pudotuspelien toisen kierroksen ”Game seven”, eli seitsemäs ja viimeinen ottelu joka ratkaisee jatkoonmenijän tavalla tai toisella. Canadiens oli ottanut sarjassa Bruinsista henkisen niskalenkin ja vei voitti myös seitsemännen pelin edeten konferenssifinaaleihin.

NHL:ssä kätellään aina pudotuspelikierroksen päätteeksi. Kättelyn tarkoitus on kiittää kovasta ottelusarjasta ja ennen kaikkea unohtaa kaikki ottelusarjassa tapahtuneet asiat. ”Let bygones be bygones”, sanotaan. Minnesota Wildin ja Chicago Blackhawksin ottelun jälkeen Blackhawksin supertähden Patrick Kanen kypärään oli kiinnitetty mikki, joka kertoi mitä pelaaja sanoo vastustajalle. Pelkkää kehua. Muuten kehutaan kovaa sarjaa, mutta parin pelaajan kohdalla mies sanoo enemmänkin kohteliaisuuksia:

”You’re gonna be sick in this league” (Jared Spurgeonille)
”Boy, you’re fast” (Erik Haulalle)

Kaikki arvostavat. Likaiseksikin käyneen Canadiensin ja Bruinsin välisen sarjan kättelyn kuvittelisi olevan eeppinen positiivisella tavalla. On ruiskuteltu vettä naamaan, annettu kommentteja ja lyöty tupella kylkeen. Kättelyssä Milan Lucic sanoo sarjassa loistaneelle Dale Weiselle:”I’m going to fucking kill you next year.”

tweet

Kättely katsotaan NHL:ssä pyhäksi. Siihen kulminoituu kaikki, mitä sarjassa tapahtuu ja mitä jätetään kentälle. Kun Sidney Crosby voitti Stanley Cupin vuonna 2009 seitsemännen pelin päätteeksi, Crosby unohti kätellä Detroit Red Wingsin pelaajat. Tekoa ei katsottu hyvällä, vaikka se laitettiinkin Crosbyn kokemattomuuden ja nuoruuden piikkiin.

Kättely on joskus raadollista katsottavaa. Pelaajat halaavat toisiaan lohduttaen hävinneen joukkueen pelaajia, vaikka ovat minuutteja aikaisemmin tehneet kaikkensa voittaakseen pelin. Pelanneilla maalivahdeilla on yleensä maskit päässä, koska ristikon alla voi olla melkoinen tunnevyöry. Siksi Lucicin teko oli täysin anteeksiantamaton, typerä ja ennenkaikkea sanktion arvoinen.

Kannattaa myös katsoa Penguinsin ja Rangersin kättely. Huomatkaa, että Jussi Jokinen kättelee vasemmalla kädellään, kun oikealla ei pysty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s