Twitter mahdollistaa laadukkaamman ottelutapahtuman

Vielä vuosi sitten en ymmärtänyt Twitteriä juurikaan sen hektisyyden vuoksi. Ajatusvirtaa tulee koko ajan ruutuun ja on vaikeaa pysyä perässä.

Twitter on siis miniblogipalvelu, johon kirjautumalla voi seurata ja kirjoittaa 160 merkin pituisia tekstejä, eli twiittauksia. Tekstin aihealue määritellään risuaidalla, eli hashtagilla. Pääasiallisesti kotimaisessa änärikeskustelussa käytetään hashstagia #NHLfi tai #änäri.

Tällä kaudella olen ottanut aktiivisemman roolin twitterin suhteen ja sen lisäksi, että itse kirjoitan sinne satunnaisia lauseita, seuraan jääkiekkovaikuttajia ja toimittajia, joilta saa melko reaaliaikaisesti tietoa tuoreista tapahtumista. Twitteriin kirjoittaminen on hyvinkin vuorovaikutteista ja kirjoittajat usein vastaavat heitä koskeviin twiittauksiin. Hiljattainen esimerkki omalla kohdallani oli, kun Eetu Selänne lisäsi USHL:ää koskevan blogikirjoituksen twitter-linkin suosikkeihinsa.

Jokaisella NHL-seuralla on yksi tai useampi ”Beat Writer”, eli vapaasti suomennettuna hovikirjoittaja. Ottelutapahtuman aikana nämä hovikirjoittajat ovat hyvinkin hanakoita kirjoittamaan ottelusta, joten pienetkään ketjumuutokset ei jää twiittaamatta yleisölle. Itse olen ottanut tavaksi Minnesota Wildin peleissä seurata Michael Russoa ja Ducksin peleissä Adam Bradya. Tässä linkissä on lueteltu kaikkien NHL-joukkueiden hovikirjoittajat.

Toisin kuin luulisi, hovikirjoittajat ovat myös hyvin kriittisiä oman joukkueen suoritteita kohtaan ja välitön palaute tulee toiminnasta heti. Hyvä hovikirjoittaja ei asetu kummankaan puolelle ja osaa arvostaa esimerkiksi vastapuolen kaunista maalia.

Ottelun aikana tulee myös mielenkiintoista faktaa, että koska joukkue on viimeksi tehnyt vieraissa ensimmäisen erän ensimmäisellä puoliskolla häkin tai kuinka monta prosenttia otteluista päättyy avausmaalin tehneen joukkueen voittoon.

Untitled 3

Kannattaa kuitenkin muistaa, että ainakin Viaplayn kautta ottelu tulee Suomessa pienellä viiveellä, joten mahdollisen maalin voi nähdä tulleen jo ennen kuin se on ruudussa. Opin siis nopeasti, että tarkistan twitterin syötteen vasta pelikatkolla.

Lisäksi seurantaan on hyvä laittaa jääkiekkovaikuttajia tai entisiä erotuomareita, jotka kommentoivat ottelutapahtumia entisen tai nykyisen ammattinsa kautta. Yksi heistä on Pekka Jormakankin taklaustilannetta kommentoinut Kerry Fraser.

Frasier

 

Entinen NHL:än supertähti Jeremy Roenick suhteellisen viihteellistä seurattavaa, sillä palautetta tulee pelin aikana huumoria unohtamatta. Jotkin nykyiset NHL-pelaajat ovat aktiivisempia kuin toiset, mutta yleensä päivitykset koskevat pikaisten paranemisien toivottelua tai terveisiä äidille. Nykypelaajista eniten olen nauttinut Tapparan Ville Niemisen twiiteistä, joka ei ole unohtanut, että joskus jääkiekko on vain peli.

Untitled 4

 

Sasha Barkov muuten vastasi twiittiin:
Untitled 5

2 kommenttia artikkeliin ”Twitter mahdollistaa laadukkaamman ottelutapahtuman

  1. Paluuviite: Harrastakaa mediakritiikkiä | Viitossentterin NHL-blogi

  2. Paluuviite: NHL-kausi alkaa keskiviikkona – miten valmistautua? | Viitossentterin NHL-blogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s