Ducks vastaan Kings on jääkiekkoa parhaimmillaan

10157260_10152044136392466_2308162341230688055_n

Kun viime yön Ducksin ja Kingsin ottelua oli ehditty pelaamaan vajaa kuusi minuuttia, Ducksin Matt Beleskey töytäisi Drew Doughtyn suoraan laidan yli. Kuten kuva kertoo, noustessaan ylös Doughty lähinnä naureskelee tilanteelle, samoin kuin vieressä istuskeleva Patrick Maroon. Aikaisemmassa pelissä Ducksin ykkösketjun laituri Corey Perry suihkutti pelikatkon aikana juomapullosta vettä Jeff Carterin hanskaan.

Vaikka pelataan pudotuspelien tärkeimpiä otteluita verivihollista vastaan, Ducksin ja Kingsin välisessä sarjassa ei ole ainakaan vielä unohdettu, että kyse on joskus vain pelistä.

Jääkiekossa tapahtuu typeriä ja anteeksiantamattomia yliluöntejä, kun tunteet kuumenevat. Ensimmäisellä kierroksella Bruinsin Milan Lucic löi Red Wingsin Danny DeKeyseriä mailalla haarojenväliin täysin irrallisessa tilanteessa ja sai teostaan 5000 dollarin sakot. Päähän kohdistuneita taklauksia ja asiattomia huuteluita perään.

Olen näissä toisen kierroksen peleistä nauttinut eniten juuri Ducksin ja Kingsin ottelusarjasta. Kun istuu sohvalle ja avaa television, kukaan ei voi ennustaa mitä tapahtuu seuraavan kahden tunnin aikana muuta kuin sen, että pulssi nousee vähintään intervallialueelle. Otteluissa sattuu ja tapahtuu, mutta samalla pelaajien kesken on hirvittävä kunnioitus toisiaan kohtaan.

Jääkiekko on aina ollut mielestäni tietyllä tapaa rehellinen laji. Pelaajat eivät makoile jään pinnassa turhaan ja mikäli näin tekevät, seurauksia on. Erotuomarivirheitä tulee; Wildin ja Avalanchen seiskapelissä Avalanchelle vihellettiin jäähy, jossa Wildin pelaaja lähinnä kompastui omaan smirklaamiseensa. Avalanchen pelaaja pyöritteli toki päätään, mutta teki sen matkalla vaihtoaitioon sillä he tietävät että päätöksiä ei peruta. Käytöskymppejä tulee hyvin harvoin NHL:ssä, koska pelitapahtuma ei toimi, jos oikeudenjakajaa ei kunnioiteta. (Vielä kun tajuaisi itse pitää suunsa kiinni harrastekiekkopeleissä ja antaisi tuomarin tehdä työnsä.)

Kings johtaa sarjaa 2-1 ja seuraava peli pelataan Los Angelesissa lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä, puoli viideltä Suomen aikaa. Odotettavissa on jälleen tulikuuma kamppailu, jossa jokaisen pelaajan jokainen nivel on koetuksella. Ensimmäisessä pelissä sytytti, kun meidän Teemu Selänne intoutui taklaamaan toden teolla Los Angelesin pelaajia. Muun muassa Robyn Regehr sai kerätä palikoitaan jään pinnasta. Pudotuspelit, ihmisen parasta aikaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s