Paitaostoksille

Omistan useamman änäripaidan, joita olen haalinut itselleni nyt kun tulotaso on kohentunut sitten 90-luvun. Varhaisteini-iässä omistin valkoisen CCM:än valmistaman Montreal Canadiensin pelipaidan, jonka lopulta hävitin erään muuttolaatikon yhteydessä. Olen vanhoilla päivillä ottanut menetyksen tuskan kiinni haalimalla useita pelipaitoja.

Aidon pelipaidan hankkimiseen tapoja on useita, mutta ensin pitää päättää millaisen paidan ostaa. Kategorioita on karkeasti sanottuna neljä: Väärennetty pelipaita pimeiltä markkinoilta, joka on yhtä suuri nautinto kuin elokuvan katsominen, joka on kuvattu videokameralla elokuvateatterissa. Toinen kategoria on niin kutsutun retropaidan ostaminen, joita valmistaa muun muassa Mitchell & Ness. Kulkee myös nimellä ”Throwback Jersey”. Mitchell & Nessin paidat ovat hintakategorian yläpäästä.

Seuraava kategoria on suurin ryhmä, johon itse kuulun eli laadukkaan fanipaidan ostaminen. Nykypaidat valmistaa Reebok ja malliston nimi on Premier. Paita on täysin vastaavan näköinen kuin se, mikä on pelaajien päällä, mutta hiuksenhienoja eroja löytyy muun muassa laadussa. Viimeinen kategoria on Reebok Edge, eli aito tavara. Kangas on huippulaatua, se on tarkoitettu urheilukäyttöön ja kaikki on käsin ommeltu. Hinta on puolitoistakertainen Premieriin verrattuna.

Mikäli haluaa ostaa tämän vuoden pelipaidan nimellä ja numerolla, se maksaa shop.nhl.comista ostettuna 170 dollaria, eli kurssista riippuen noin 130 euroa. Päälle lasketaan vielä rahti. Euroopasta saa pienemmillä rahdeilla paidan noin 170 eurolla, riippuen jälleen mistä tilaa. Varmimmin laadukkaan paidan saa kuitenkin, kun tilaa sen mahdollisimman virallisia teitä pitkin, kuten shop.nhl.comista tai matkustaa New Yorkiin ja käy maailman ainoassa virallisessa NHL Storessa. Liikkeessä käydessäni ostin kaksi pelipaitaa, Montreal Canadiensin punaisen paidan ja Rangersin pelipaidan Mark Messierin tunnuksilla.

Varo väärennettyä

Nettikauppoja on kuitenkin pilvin pimein, joten etenkin vajaan 200 dollarin sijoituksen kanssa saa olla erittäin tarkka. Jopa kotimaisessa huuto.netistä saa edullisesti uusia änäripaitoja, mutta tuskin aitoa. Ensimmäinen hälytysmerkki on liian halpa. Mikäli tämän vuoden pelipaitaa tarjotaan 0-60 eurolla nimellä ja numerolla, paita on joko varastettu tai jäljitelmä. Ensimmäinen kohta on omantunnon asia, mutta jälkimmäinen ainakin potuttaisi allekirjoittanutta. Aito nyt vain on aito.

Pelipaidan metsästämisessä toimii samat lait nettikaupassa kuin missä tahansa verkkokaupankäynnissä. Tutki sivustoa, etsi firman nimeä ja kysele paidasta yksityiskohtia, kuten onko nimet ja numerot ommeltuja vai painettua. Aidossa pelipaidassa nimet, numerot ja logot ovat kaikki ommeltu paitaan. Esimerkiksi tuoretta yrittäjää, nhlpelipaidat.infoa välttelisin kuin ruttoa. Jo pelkkä ”ota yhteyttä”-sivu saa sulkemaan selaimen,

Saako niitä sitten edullisesti?

Saa toki. Kuten sanoin, tuorein versio paidasta maksaa aina sen vajaa 200 dollaria. Ostin kuitenkin muutaman vuoden takaisen Tampa Bay Lightningin Steven Stamkosin pelipaidan postikuluineen 40 dollarilla. Myös seuraa vaihtaneen pelaajan paitoja saa suhteellisen edullisesti melkein heti kun pelaaja on vaihtanut värejä.

Kanadan puolella urheilunettikaupat saattavat olla kuljetuskustannuksiltaan huokeampia ja joskus tulee tarjous, että myös kansainväliset postimaksut kuuluvat paidan hintaan. Tilasin Kanadasta Teemu Selänteen pelipaidan 150 dollarilla ilman postikuluja. Tulee vähän väliä tutkittua ebayta ja etsittyä josko silmiin osuisi hyvää tarjousta.

Kuitenkin kun paita esitellään puolisolle, kannattaa esitellä ostohinta ilman sitä ensimmäistä ykköstä ja kertoa tunteikas tarina paidan merkityksestä sinulle ja miten se paita edustaa sinua ihmisenä.

Yksi kommentti artikkeliin ”Paitaostoksille

  1. Paluuviite: NHL-kausi alkaa keskiviikkona – miten valmistautua? | Viitossentterin NHL-blogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s