Morjens Erkka ja leijonafanit, muistatteko heidät kanssa?

Pohjois-Amerikassa pelaa runsaasti käyttökelpoisia suomalaisia MM-kisoihin. Änärijätkät ovat kansalaisvelvollisuutensa leijonapaidalle tällä kaudella antaneet olympialaisten muodossa, mutta kerrosta alempaa löytyisi hyvää materiaalia varsinkin puolustusosastolle. Lisäksi ei myöskään haittaa, että nämä hieman unohdetutkin pelaajat saisivat kotimaassaan hieman huomiota.

Nyt jo vapautuneita pelaajia ovat viime keväänkin kisoista tuttu Ilari Melart, joka paineli täksi kaudeksi varaamattomana pelaajana Pohjois-Amerikkaan. Pelipaikkaa Jarmo Kekäläisen manageroimasta Columbus Blue Jacketista ei kuitenkaan irronnut, joten kausi alkoi farmijoukkue Springfield Falconsissa. Parin kuukauden neppailun jälkeen Melart lähti lainasopimuksella KHL:ään, Jugra Hanty-Mansiyskiin. Alemman keskitason joukkueessa Melart oli joukkueensa ykköspakki. Kausi päättyi idässä sen verran aikaisin, että Melart siirtyi takaisin Springfieldiin ja vietti siellä loppukauden. Falcons putosi Calder Cupin ensimmäisellä kierroksella suoraan kolmessa pelissä. Melart ei rooliltaan ole hyökkäävä puolustaja, mutta alempien ketjujen stay-at-home-pakiksi Melart sopisi mainiosti ja antamaan komposiittia kylkiluiden väliin.

Joonas Järvinen taasen on tuttu parin vuoden takaisista kotikisoista, jossa Jevgeni Malkin upotti Suomen ja paljon muitakin maita. Järvinen onnistui kisoissa hyvin, pelaten Ossi Väänäsen pakkiparina. Tämän jälkeen Järvinen teki kahden suunnan sopimuksen Nashville Predatorsin kanssa. Koska Järvistä myöskään ole oskaan varattu änäriin, hän teki sopimuksensa vapaana agenttina. Järvinen ei ole kuitenkaan onnistunut vielä pelaamaan harjoitusotteluita lukuun ottamatta Predatorsin paidassa. Nyt 25-vuotias isokokoinen Järvinen olisi oivallinen lisä niin kiekolliseen peliin kuin vihollisten siirtämiseen maalin edestä pois. Admiralsissa onnistui myös vasta parikymppinen Miikka Salomäki, joka päätti kauden joukkueensa parhaana pistemiehenä.

Rasmus Ristolaisen edustama Rochester Americans pelaa viidennen ja ratkaisevan pudotuspelin vieraissa ensi yönä. Mikäli Americans ei voita, on Ristolaisella käsittääkseni lähes varma kisalippu. Sabresin ensimmäisen kierroksen varaus tunnetaan isokokoisena ja rohkeana kiekon kanssa, joten kahdessa ensimmäisessä pakkiparissa ja erikoistilanteissa Ristolainen olisi omiaan. Jotta tämä ei menisi liikaa änärihehkutteluksi, niin ainoastaan Suomen pelit muistava kannattajakunta muistaa Ristolainen jatkoaikamaalistaan Ruotsia vastaan Nuorten MM-kisojen finaalista. Americansin hävitessä myös Joel Armia on vapaa maajoukkueen käyttöön, mutta urallaan pienehköä alamäkeä kulkenut taiteilijasielu ei ole onnistunut käyttämään koko potentiaaliaan. Pienenä huomiona pitänee sanoa, että ilmeisesti Armia on syttynyt kevään mieheksi, sillä pudotuspeleissä Armia on joukkueensa paras pistemies ja pääsi kotimaassakin uutisiin pudottamalla hanskat Joe Corvoa vastaan.

AHL:ssä hyvän kauden pelannut Teemu Pulkkinen jatkaa pelejään Grand Rapids Griffinsin paidassa. Pulkkinen oli joukkuueensa paras pistemies runkosarjassa ja tahti ei ole juurikaan hiipunut pudotuspeleissä. Pulkkisen Griffinsille pudonneen Abbotsford Heatin paidassa pelaa Kulta-Mikken veli Markus Granlund, joka trendin mukaan oli joukkueensa parhaita, toiseksi parhaalla pistekeskiarvolla. Granlundin kautta rikkoi perheen tavan mukaan loukkaantumiset ja nosto Flamesin pelaavaan kokoonpanoon. Granlund teki seitsemässä NHL-ottelussa kolme pistettä. Etenkin alkukauden harjoitusotteluissa Calgaryssä ihastuttiin nuoremman Granlundin pelitaitoihin.

Hyökkäyspuolella ei varmasti kisajoukkueessa ole tilaa, mutta muutaman kokeneen pakin puuttuminen kokoonpanosta loukkaantumisten takia luo ison aukon puolustuspäähän.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s