Crosbyn kuuluisat kevätsulamiset

Toukokuu on päässyt alkuun ja jokakeväiset Sidney Crosbyn nimittelyt alkavat. Twitter täyttyy #CRYsby -hashtageista, meemit pyörivät änäriryhmissä ja jokaisella on mielipiteensä kerrottavana, että miten Crosby sulaa aina keväällä. Olen joka vuosi aina yhtä äimänä.

Crosby on maailman paras jääkiekonpelaaja. Hän hilasi jälleen Penguinsin pudotuspeleihin ja voitti pistepörssin vajaan kahdenkymmenen pisteen marginaalilla. Nyt pudotuspeleissä hän on syöttänyt seitsemässä pelissä kuusi maalia, mutta sehän ei riitä. Crosbyn pitäisi tehdä vähintään kaksi pistettä per peli ja olla samalla pudotuspelien paras maalivahti ja vuoden valmentaja.

Eipä edellisvuosinakaan ole huonosti mennyt. Yhtä kautta lukuun ottamatta Penguins on on ollut Crosbyn kipparoimana pudotuspeleissä ja 2009 nousi kannukin ilmaan. 82 pudotuspeliottelussa Sid on tehnyt 105 pistettä. Se on runkosarjatahtia. Kuitenkin yleinen mielipide on, että Pens on kevään tosipeleissä Crosbystä huolimatta, ei hänen takiaan. Yliarvostettu ja niin edelleen.

On monelle pelaajalle onni, että Crosby on olemassa. Kaikki median ja liigaa seuraavien keskittyminen menee siihen, että josko Penguins tippuu ja miten Crosbyä voidaan asiasta syyttää. Esimerkiksi Rangersiin pistenikkariksi hankittu vajaa kahdeksan miljoonaa kaudessa tienaava Rick Nash saa olla suhteellisen rauhassa suuremmalta yleisöltä, vaikka ei viimeisessä viidessä pelissä ole saanut aikaan pistettäkään. 20 Rangersin paidassa pelatusta pelistä Nash on tehnyt yhden maalin ja syöttänyt kahdeksan. Dallas Starsin riveissä runkosarjassa 83 pistettä tehtaillut Tyler Seguin sai olla täysin rauhassa, vaikka sai aikaan ottelusarjassa vaivaiset kolme pinnaa.

Parhaita on helppo vihata ja ihmiset haluavat sankareiden epäonnistuvan. Crosbyn kohdalla tuntuu välillä paineen olevan suhteeton. Kun mennään pelikin ilman pisteitä, Crosby on sulanut, vaikka olisi kuinka luonut jokaisella hyökkäyksellään pelitilanteen, josta Chris Kunitz on sutaissut ohi. Crosby puolustaa, takakarvaa ja voittaa 60% aloituksista. Joukkueen tähtipuolustaja Kris Letangilla on tilillään seitsemästä pelistä yksi maali, kun viime kevään pudotuspeleissä Letang sai aikaan pisteen per peli. Aikaisemmin mainitsemallani Kunitzilla on tilillään kaksi maalia. Tappiollisessa Rangers-pelissä puolustustyöskentely oli hirvittävää katsottavaa, kokenut jermu Matt Niskanenkin juoksenteli kiekon perässä kuin alokas. Joukkueessa on neljä kentällistä pelaajia, joiden kanssa pelit ratkaistaan suuntaan tai toiseen, mutta media kysyi missä on Crosby.

9 kommenttia artikkeliin ”Crosbyn kuuluisat kevätsulamiset

  • Tarkoitus oli siis korostaa vaatimuksia Crosbyä kohtaan huumorin keinoin. Siis että miehen pitäisi olla maailman parhaan jääkiekkoilijan lisäksi myös maalivhti ja valmentaja.

 1. Letangilla oli tammikuun lopulla aivoinfarkti ja palas kaukaloihin vasta huhtikuussa. Ei liene ihan viime kevään vireessä, ei ole tosin tietoa oliko silloin myös jotain kremppaa taustalla.

  • Kenestäkään pelaajasta ei tiedä pelaako loukkaantuneena, koska luonnollisesti seurat eivät tiedota. Crosbyn kohdalla vain tuntuu kritiikkiä olevan enemmän kuin tarpeeksi.

   Vaikka Jussi Jokinen on tehnyt enemmän maaleja kuin Sid, ei hän kentällä ole kuitenkaan parempi pelaaja.

   • Jätkä väittää, ettei Jokinen olis viis kertaa parempi pelaaja kuin Crosby.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s